Toni Marginean Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Eu v-am mai spus ca le masor cu instrument analogic (Alcron 460-C), alimentat cu doua baterii de 1,5V care masoara real aceste tranzistoare, adica: indica jonctiunea plus valoarea rezistentei. Cum pe ohmi jonctiunea imi indica circa 7 ohmi practic la masurarea acestor tranzistoare pe Kohmi valoarea indicata este chiar a rezistentei incapsulate.In 1982 cand am cumparat acest instrument, a fost cel mai tare la targul din Munchen, am fost placut impresionat ca la masurarea LED-urilor in sensul de conductie acestea lumineaza. Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 IN este baza, OUT este colectorul, si GND emitorul. Pentru varianta XS R1 si R2 ar fi de 22Kohmi respectiv 47Kohmi.Nu este cumva R1 4,7K ohmi si R2 10 kohmi.Ca mie imi arata la masurare 15 k ohmi? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Nu va mai chinuiti sa vedeti care si cum sant!! Daca toate arata la fel ,inseamna ca sant in regula tranzistoarele. Nu au cum sa fie TOATE defecte!!!Altceva este defect in aparatul ce il aveti la reparat!!!Apropo,despre ce aparat este vorba????? Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Technics SA DA 10. A avut arse integratele finale RSN 313H25. Le-am inlocuit doar pe cele 2 pentru ca sunt 3 bucati, respectiv fata- spate dreapta si fata -spate stanga , si pe cel de pe centru nu il am, dar acum am o alta problema, pe care nu o pot intelege. Pe partea din fata a amplificatorului am 3 butoane Speakers A , B si Bi-wire , si langa ele un led unde scrie Bi-Amp. Iesirile finalilor sunt pe pinii 3 si 6 al fiecarui integrat , si acum prima problema 1. Daca pun un fir de la difuzor la masa iar celalat pe pinul 3 al finalilor se amplifica si totul e ok , atat daca e conectat pe speaker A cat si pe B 2.Daca pun un fir de la difuzor la masa iar celalat pe pinul 6 al finalilor nu se amplifica nimic , atat daca e conectat pe speaker A cat si pe B 3.Daca in schimb apas butonul bi-wire se aude si pe pinul 3 si pe pinul 6 la fel . Eu ma asteptam ca atunci cand apas butonul Speaker A sa se auda cand ating pinii 3 al ambilor finali, iar cand apas butonul Speaker B sa se auda cand ating pinii 6, iar daca apas bi-wire sa se auda atat cand atin pinii 3 si pinii 6. Cum este normal sa functioneze?, dupa ce aflu exact de la dvs.,voi continua cu celelate probleme. Cu respect. Si inca ceva ca acum am observat , la masurarea tranzistorilor, pe scala diode indica 1800 dar nu mai stiu exact intre ce pini, parca C si E. Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 O poza cu tranzistoarele Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum