alex26 Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Buna ziua. Am un tranzistor digital pe care e trecut A143 iar dedesubt x.s si inca ceva dupa el dar nu imi pot da seama exact ce scrie.In manualul service e trecut RVTDTA143XST.Nu gasesc echivalent si nimic despre el.Eu mai am ceva tranzistori digitali dar nu stiu daca se potrivesc. Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 9085_1.pdf Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Nu cred ca e bun datasheetul , acolo e trecut in ,out, gnd , la mine e B,E si C.Sper sa nu gresesc. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 IN este baza, OUT este colectorul, si GND emitorul. Pentru varianta XS R1 si R2 ar fi de 22Kohmi respectiv 47Kohmi. Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Gasesc undeva de cumparat asa ceva.Daca nu cu ce tranzistor l-as putea inlocui si sa i adaug 2 rezistente , sau cum sa procedez. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Eu le iau de pe placi de videorecordere. Cand nu gasesc le inlocuiesc cu un tranzistor, si asa cum ati spus, si doua rezistoare. Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Am si eu vreo 40-50 buc. dar nu tipul acesta. Dar de masurat cand pun la multimetru pe diode ce indica valoarea normala pentru orice tranzistor + valoarea rezistentei?Sau nu se masoara ca un tranzistor normal. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Eu le masor cu un instrument analogic (asa m-am obisnuit cu ele acum 30 de ani) si asa cum ati spus indica o jonctiune plus valoarea rezistentei. Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Apropo de tranzistorul digital , il pot inlocui cu orice tranzistor BC de ex. ,sau cu ce recomandati? Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 11, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Am gasit un tranzistor dta 124 ,iar dedesubt e trecut E.S si P iar deasupra de P este o linie orizontala.Pot sa il pun in loc la dta 143 iar dedesubt x.s. , si ce valori adaug la rezistente ca nu gasesc. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Dar ,chiar e defect tranzistorul in cauza?? Cum arata la instrument? Scurt sau....??? Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 12, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Daca il masor pe scala diode nu imi indica nimic in nici un sens, iar pe ohmetru imi indica 15k ohmi intre E si B. Culmea e ca am 4 tranzistori identici, la masurare indica la fel. Am tot cautat sa vad exact cum se masoara un asemenea tranzistor pe scala diode ,dar nu am gasit. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 E clar ,sant buni, nu au nimic!! Vedeti si dvs datasheetul si schema tranzistorului. Nu are ce sa va indice pe scala" dioda'' daca au rezistente incorporate!! Link spre comentariu
BUGHIU Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 E clar ,sant buni, nu au nimic!! Vedeti si dvs datasheetul si schema tranzistorului. Nu are ce sa va indice pe scala" dioda'' daca au rezistente incorporate!! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Eu v-am mai spus ca le masor cu instrument analogic (Alcron 460-C), alimentat cu doua baterii de 1,5V care masoara real aceste tranzistoare, adica: indica jonctiunea plus valoarea rezistentei. Cum pe ohmi jonctiunea imi indica circa 7 ohmi practic la masurarea acestor tranzistoare pe Kohmi valoarea indicata este chiar a rezistentei incapsulate.In 1982 cand am cumparat acest instrument, a fost cel mai tare la targul din Munchen, am fost placut impresionat ca la masurarea LED-urilor in sensul de conductie acestea lumineaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum