Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor digital

Postări Recomandate

Buna ziua. Am un tranzistor digital pe care e trecut A143 iar dedesubt x.s si inca ceva dupa el dar nu imi pot da seama exact ce scrie.In manualul service e trecut RVTDTA143XST.Nu gasesc echivalent si nimic despre el.Eu mai am ceva tranzistori digitali dar nu stiu daca se potrivesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

10

• Toni Marginean

5

• BUGHIU

4

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am si eu vreo 40-50 buc. dar nu tipul acesta. Dar de masurat cand pun la multimetru pe diode ce indica valoarea normala pentru orice tranzistor + valoarea rezistentei?Sau nu se masoara ca un tranzistor normal.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Eu le masor cu un instrument analogic (asa m-am obisnuit cu ele acum 30 de ani) si asa cum ati spus indica o jonctiune plus valoarea rezistentei.

Link spre comentariu

Am gasit un tranzistor dta 124 ,iar dedesubt e trecut E.S si P iar deasupra de P este o linie orizontala.Pot sa il pun in loc la dta 143 iar dedesubt x.s. , si ce valori adaug la rezistente ca nu gasesc.

Link spre comentariu

Daca il masor pe scala diode nu imi indica nimic in nici un sens, iar pe ohmetru imi indica 15k ohmi intre E si B. Culmea e ca am 4 tranzistori identici, la masurare indica la fel. Am tot cautat sa vad exact cum se masoara un asemenea tranzistor pe scala diode ,dar nu am gasit.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Eu v-am mai spus ca le masor cu instrument analogic (Alcron 460-C), alimentat cu doua baterii de 1,5V care masoara real aceste tranzistoare, adica: indica jonctiunea plus valoarea rezistentei. Cum pe ohmi jonctiunea imi indica circa 7 ohmi practic la masurarea acestor tranzistoare pe Kohmi valoarea indicata este chiar a rezistentei incapsulate.In 1982 cand am cumparat acest instrument, a fost cel mai tare la targul din Munchen, am fost placut impresionat ca la masurarea LED-urilor in sensul de conductie acestea lumineaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări