Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Citire cod telecomanda IR

fratello

Postări Recomandate

De aici inteleg ca se foloseste acelasi protocol ca si IR insa fara purtatoarea de 38Khz. Insa dupa se vede in articol se face referire la versiune mai veche a protocolului de IR JVC. Din schema radioului se vede clar ca intrarea de remote prin cablu difera de pinul pentru IR ( ma refer la controlerul din radio).

@fratello: ce varianta hardware ai folosit?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

16

• MatyC

6

• Liviu M

5

• vcdec

4

Top autori în acest subiect

Vizitator kawa

Salut,M-am chinuit si eu mult timp cu IR, mie mi-a mers cu TFLA, facut cu 74HC541 si cu 74HC524 (sunt cam acelasi lucru, diferenta e mica), am folosit si eu un TSOP la decodare, asta m-a bagat in ceata cel mai mult, dupa care m-am pus pe citit.Cocluzia:1. TSOP iti arat captura inversata (adica semnal HIGH inseamna 0 si invers)2. Cand scriu programul eu prefer varianta de a face modulatia de 38KHz, si trimit pulsuri masurate cu TFLA.3. Nu trebuie sa fie neaparat cu precizie de nanosecunde, in general IR iti pemite un fuzzyness de max 20%.Dupa ce-am facut prima testare pe un arduino, am fost in piata de vechituri, cumparat telecomenzi la bulk, (am vreo 8 in total deja, de la Sony, la noname absolut, inclusiv cu doua butoane de vol+ vol- si atat). Rezultat: am reusit sa-mi zapacesc colega de lucru care nu intelegea de ce face clima bip tot la o secunda si nu se modifica temperatura :))) (imi place temperatura de 22C, nici mai mult nici mai putin) asa ca am facut un montaj care din minut in minut trimite carte clima un sir de comenzi pentru setare de temperatura, miscare de aer si tip de climatizare.Tip: daca nu-ti merge cu trimiterea unui singur puls (one push), trimite 2 pulsuri la interval de 50 de ms. In unele cazuri chiar trebuie, de ex. am un DVD de la Eboda parca, telecomanda tot timpul trimitea semnalul de 2 ori la o singura apasare.Succes.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri !

Momentan nu ma intereseaza "clonarea" vreunei telecomenzi IR ; vreau doar sa folosesc codurile emise de o telecomanda IR originala (in acest caz particular, una JVC) pentru a contrui o telecomanda pe fir.

Pentru schema prezentata in pdf-ul de mai sus folosesc urmatoarele comenzi :

if porta.0 = 0 then  trisa.4 = 1pauseus 4000trisa.4 = 0pauseus 1900
Mai corect ar fi :

if porta.0 = 0 then  Porta.4 = 1pauseus 4000Porta.4 = 0pauseus 1900

????

Cumva tranzistorul pus pe iesire nu-mi inverseaza "corect" semnalul ?

Nota : Mie nu mi-a mers schema (simpla !) de analizator pe portul paralel ! Desi am incercat cu 74HC245 si 74LS245...Pina la urma am citit pe un forum polonez ca schema + softul (TFLA) NU functioneaza corect pe Win XP SP3 (adica exact ce am eu !) din motive de ...probleme cu accesarea portului paralel. Asa este ? Ce stiti despre asta ?

Link spre comentariu
Vizitator kawa

Nota : Mie nu mi-a mers schema (simpla !) de analizator pe portul paralel ! Desi am incercat cu 74HC245 si 74LS245...Pina la urma am citit pe un forum polonez ca schema + softul (TFLA) NU functioneaza corect pe Win XP SP3 (adica exact ce am eu !) din motive de ...probleme cu accesarea portului paralel. Asa este ? Ce stiti despre asta ?

Ia WinAVR de aici http://sourceforge.net/projects/winavr/files/WinAVR/20100110/ si instaleaza-l. In directorul bin o sa gasesti 3 bat-uri, install_giveio.bat, status_giveio.bat si remove_giveio.bat. Ii dai install_giveio.bat si-ti da access elevat pe toate porturile (serial, parallel). Acelasi lucru l-am facut si pe XP SP3 si pe Win 7.Nu uita! Nu poti sa trimiti numai 1 si 0 la intervalele detectate cu TFLA, iti trebuie si frecventa purtatoare de 38kHz, ca televizorul sau ce-o fi JVC-ul ala sa "fie atent" la ce trimiti tu, fara purtatoare, te ignora.Uite un tutorial pentru arduino care explica multe: http://www.ladyada.net/learn/sensors/ir.html#testCiteste-l cu atentie, daca treci "el fugitivo" peste el, mai mult te baga in ceata.
Link spre comentariu

Citisem acea pagina ; am instalat giveio ; am incercat si cu allowio ....Am verificat portul paralel cu LCDHype si functioneaza. TFLA nu a vrut, desi -cum am spus- am incercat cu doua IC diferite ; am incercat sa "culeg" semnalul din baza tranzistorului driver al ledului IR si din colectorul acestuia. Nu am obtinut niciun rezultat. Pana la urma am renuntat ...Oricum, pe site-ul prezentat mai sus de Maty, un rus prezinta cum a facut telecomenzi IR bazate pe codul JVC-48 ...deci codul este bun. In alta parte este greseala :( ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări