fratello Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Va salut ! Ma chinui de multa vreme sa "clonez" o telecomanda in infrarosu, pentru un RCD JVC. Am folosit : -WinLirc -IR_Scope -IR_Protocol_Analyzer -IR_Pickit interface -Sound card oscilloscope v 1.40 Pe serial si prin portul audio...folosind : fototranzistor, IR-serial (cu TSOP), IR-Man (cu 12F675). Problema mea este urmatoarea : desi codul, citit/analizat, cu oricare dintre versiunile hardware/software prezentate, este ... aproape identic (!)ca forma de unda si -uneori ?!- este recunoscut ca fiind JVC-48 code, timmingul pentru pulse/pause este diferit, de la o varianta la alta ! Incercarile (si nu au fost putine !) de a scrie codul pentru microcontroler nu au dat niciun rezultat ; RCD-ul nu reactioneaza in niciun fel ! Intrebarea mea este : care stiti/credeti ca este cea mai buna varianta/cel mai bun soft pentru a putea citi, cat mai precis, codul/timpii acestei telecomenzi ? Deja am ajuns la capatul puterilor, scriind/rescriind codul si o mana de ajutor mi-ar fi de mare folos ! Multumesc anticipat pentru orice raspuns ! Atasez diferite capturi ale semnalului ....Mentiune : nu am gasit nicaieri referiri la durata unui puls/pauza pentru codul JVC-48 :( ....poate ma lamuream cumva ! Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Eu rezolv astfel de probleme cu un osciloscop digital cu captura pe PC. Din cate mi se pare mie acolo ai un simbol "0" este reprezentat print-un puls care sta un anumit interval in 0 logic si apoi un alt interval de 1 logic, iar simbolul "1" in mod similar dar cu alte durate. Vezi ca o alta problema este faptul ca iesirea TSOP se activeaza dupa cateva sinusoide de purtatoare de 38kHz (sau cat o fi la tine). Cel mai bine masori de pe ledul de IR (probabil ca asta ai si facut, dar as vrea sa fiu sigur). Cred ca daca masori exact timpi de 0 si 1 si ii transmiti la fel, nu are cum sa nu mearga. L.E. De fapt e mai complicat... un "1" are 75% 0 logic si 25% 1 logic, un "0" are 25% 0 logic, 25% 1 logic, 25% 0 logic, 25% 1 logic. Trebuie insa precis masurat acel puls de 1 de 25% (si nu de la iesirea TSOP!!!) Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Multumesc frumos pentru raspuns !Din "sirurile" prezentate in documentul atasat, care presupuneti ca ar fi valorile corecte ?! timpi.pdf Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 In primul rand unde sunt masurate?Second: se pot face delay exact cu 570, 413 si 1400us si sunt convins ca va merge, dar puternic dependent de pct 1. S-ar putea ca acei 570 si 413 sa fie la fel pe led, iar 1400 sa fie 1550... Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Din pacate, asa cum am spus in primul post, TOATE semnalele sunt masurate prin "citirea" telecomenzii originale JVC (deci prin citirea "luminii" IR, emisa de dioda telecomenzii) .... Cum as putea altfel citi semnalul ? Direct de pe LED ...cum ?! Am incercat TOATE variantele de delay... Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Direct de pe iesirea CI din telecomanda, inainte de rezistorul de limitare a curentului prin LED IR de emisie. Ar trebui sa fie cca 3Vvv fata de masa. Din ce am masurat eu cu tsop 1738 parca, erau intarzieri de cca 10-20% intre inceputul transmisiei (modulatiei 38kHz) la emisie si detectia acesteia la receptie dupa tsop. E posibil ca CI din telecomanda sa emita 101010101 pulsuri de 490us fiecare iar la receptie sa fie vazute ca 567 si 413us. Nu sunt destul de clar inca? Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 ...incet-incet incep sa inteleg !Voi incerca cu Pickit 2 si Logic tool ...Multumesc ! Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 6, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Cu Pickit2 nu am reusit sa citesc telecomanda... Se pare ca singura mea optiune, in lipsa unui osciloscop "adevarat" este TFLA ( http://tfla-01.berlios.de/ ) dar, deocamdata, nu am gasit printre piesele mele un 74HC245 si nici nu am cerut permisiunea proprietarului de a desface telecomanda . Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Mai simplu faci prin tatonare: emiti pulsurile de 1 logic de o anumita durata cu pic-ul, compari cat e durata reala pe led emisie IR cu durata pulsului de la iesirea TSOP. Incercand diverse durate, o sa observi ca diferenta e cam aceesi - acesta e timpul pe care trebuie sa-l adaugi in calculele tale. Oricum sistemul tolereaza abateri ale timpilor de cel putin 10%, dar important e raportul (timp de 1)/ (timp de 0), la asta sistemul nu prea e tolerant. Eu pana acum am cam reusit sa clonez orice telecomanda (radio sau IR), adevarat ca nu am incercat decat cateva. Link spre comentariu
Traxxx Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Poate te ajuta http://lirc.sourceforge.net/remotes/ eu folosesc codurile pt android, folosesc IR pe iesirea audio, cu o schema de amplificare...am pierdut ceva timp ca nu functioneaza din prima http://www.lirc.org/ Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 9, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Multumesc pentru raspuns ! Ce ai vrut sa spui cu "am pierdut ceva timp ca nu functioneaza din prima" ? Din cate am vazut eu pana acum, codurile generate cu LIRC sunt ... aproximative ! Mi-am facut un IR-Widget si am capturat codurile de la o telecomanda Blaupunkt RC-10 ; DE FIECARE DATA timpii obtinuti sunt diferiti !!! Nu cu mult, dar ... suficient, de exemplu, ca telecomanda pe fir pe care am facut-o sa nu functioneze decat la a 15-a incercare !!! .... Intre timp : tfla ( http://tfla-01.berlios.de/ ) nu mi-a mers pe calculatorul meu. Undeva am citit ca nu functioneaza pe XP SP3 ?!? Asa ca am ales o alta solutie : am dat telecomanda unui prieten, care are la servici un osciloscop performant. Daca nici asa nu resusesc, ma las de "meserie" .... Link spre comentariu
costi002 Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Salutare,Eu cand am facut un receptor de telecomanda ir, nestiid pe ce cod merge, am cititi din 0.5ms in 0.5 ms iesirea receptorului IR si am afisat pe un display valorile de 0 si 1 logic. in acest fel, vei stii exact ce vede pic-ul. eu cred ca te-ar ajuta aceasta metoda.Le pui pe hartie si vei vedea ca va fi ok.succes. Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Intrebarea mea este : care stiti/credeti ca este cea mai buna varianta/cel mai bun soft pentru a putea citi, cat mai precis, codul/timpii acestei telecomenzi ?Pana acum m-am jucat doar cu o telecomanda cu codare philips (cred ca RC5), asa ca nu am experienta prea multa, da' fiind vorba si la tine de o codificare (si) in durata as zice ca cea mai potrivita abordare e folosirea intreruperilor (la cele mai multe picuri din seria 16F portul RB0) si a timerelor. Am programat picul sa genereze intreruperi la schimbarea starii (poti programa de fiecare data alt front) si am "numarat" distanta dintre 2 fronturi cu un timer. Am salvat "numerele" intr-un buffer si dupa ce am "umplut" bufferul am decodat mesajul.N-a fost chiar cel mai usor (icd2 m-a ajutat destul de mult sa inteleg ce se intampla), da' pana la urma am reusit.Intr-un post mai vechi al lui Louis era un site cu multe informatii despre protocoalele IR. Link spre comentariu
Traxxx Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Am gresit eu cum m-am exprimat...era vorba despre telefon...m-am chinuit ceva sa functioneze corect...emitea aiurea...Nu stiu daca conteaza ce o sa zic, dar, ai incercat sa faci un receptor cu 2 tranzistori?, ma refer sa nu folosesti receptor de tv,dvd,etc, care are mai multe in el...Zic asta deoarece am incercat sa fac un extender cu unul si nu functioneaza, probabil daia si semnalul este modificat. Apropo vezi ca lumina becului iti mai da erori la receptie. Cel putin la mine Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 9, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Multumesc tuturor pentru suport !@ Traxxx : "Am folosit :-WinLirc-IR_Scope-IR_Protocol_Analyzer-IR_Pickit interface-Sound card oscilloscope v 1.40Pe serial si prin portul audio...folosind : fototranzistor, IR-serial (cu TSOP), IR-Man (cu 12F675)." Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum