worker Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Vreau sa programez doua statii Icom IC-F25SR si am nevoie de o interfata si ceva detalii despre programare.In trecut (la inceputul anilor 2000) am mai programat Motorola GP 300/350.La Icom am gasit un conector sub acumulator dupa ce am dat jos un capac lipit cu banda dublu adeziva.Banuiesc ca prin acel conector se si poate programa.daca cineva ma poate ajuta sunt pe receptie.73! Link spre comentariu
YO9IBC Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Lasa acolo sticker-ul. Programarea se face prin mufa de casti!!! Link spre comentariu
worker Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 ok. am inteles. dar cum?aveam nevoie de scanare la ele. acum am rezolvat partea cu scanarea. am citit manualul de utilizare.dar tot vreau sa vad ce se poate programa.am obtinut cateva DX-uri in Bucuresti pe distanta de 7-8 km in linie dreapta cu ele. nu ma asteptam.daca stii mai multe despre aceasta statie sunt pe receptie. Link spre comentariu
YO9IBC Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Daca nu stii EXACT in ce frecventa emit acele statii, iti recomand calduros sa nu mai emiti cu ele. S-ar putea sa deranjezi niste baieti care nu iti vor accepta scuzele si probabil iti vor sparge si usa......... Link spre comentariu
worker Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 nu am zis ca nu stiu in ce frecventa emit aceste statii. sunt in 466MHz care este o banda libera ca si 27MHz.Aceasta frecventa este folosita mai mult de firmele de paza.atata timp cat pe aceasta frecventa nu se desfasoara activitati comerciale nu vad unde ar fi problema.Pe vremuri cand cochetam cu radioamatorismul si radiogoniometria stiam toate benzile de frecventa.aveam o carte «Vademencum pentru radioamatori» pe care o stiam din scoarta in scoarta. timpul a trecut si am mai uitat.Acum chiar caut un tabel cu toate benzile si puterea maxima de emisie pentru fiecare frecventa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Hmmmm "activitati comerciale" e relativ.... eu aud uneori pe aici conversatii de genul "atentie, patrula 2, vine un muncitor de la hala de azotat, e autorizat sa intre". Baietii discuta foarte scurt, nu spun niciodata nume de persoane sau firme... si cred ca la brau au mai mult decat un Carpati... parca nu mi-as dori sa aflu ce hala pazesc acolo aproape de hala de azotati.... ) Asa ca fii cu bagare de seama cu cine faci "DX-uri", ca poate ajungi sa le faci din Insula Mare a Brailei, la secerat de stuf.... Link spre comentariu
worker Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 scuze, este vorba de 446MHz, nu 466MHz cum am scris in prima faza. greseala de editare. banda de frecventa a statiei este intre 446,00625 si 466,08125 despre banda de frecventa date am gasit aici: http://en.wikipedia.org/wiki/PMR446 pe site-ul ancom nu am gasit ceva explicit ca sa intelegi ce zic ei trebuie sa studiezi o gramada de reglementari. http://80.96.175.14/uploads/articles/fi ... 0_2011.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum