Luca Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Vreau niste raspunsuri pertinente la urmatoarele intrebari: 1 Mai se merita pusi in proiectele DIY aceste tipuri de condensatori ? 2 Mi prezinta siguranta, te poti baza pe ei ? 3 Comparativ cu cei japoinezi de tip elna, nichicon, matsushita, Nippon Chemi-Con, Panasonic, etc.. cum sunt ? Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Cu cei albastri transparenti eu am niste amintiri neplacute .Am gasit multi in scurt 0 ohmi.Asta nu inseamna ca trebuie sa fie o regula asta. Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 O masurare de ESR ai incercat? Capacitatea e inca in parametrii de toleranta? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Fiind nefolosiţi trebuie întîi formataţi, apoi testaţi şi folosiţi. Altfel se pot arunca direct, păcăliţi fiind de o măsurătoare la repezeală.Philips a avut loturi bune şi loturi proaste, numai prin verificare se poate stabili cît de buni sînt. Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Alte raspunsuri ?? Link spre comentariu
liviu Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Mie au inceput sa-mi placa conzii astia philips , de cand am vazut ca erau folosititi in aparate medicinale si aparate de precizie.Acuma , cum zicea si zal , daca nu au mai fost folositi de mult timp , nu stiu ce-or mai fii de capul lor.Nu stiu exact cum sta treaba cu formatarea ( sper sa nu fie de lunga durata). Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Nu e mare filozofie, faci cîte o grămadă plus la plus şi minus la minus, îi conectezi printr-o rez de 100 Ohmi/2W la o sursă de tensiune (de preferat un secundar de trafo cu prize mai multe şi redresat doar cu o diodă de 3A) şi îi ţii aşa mai multe ore, să totalizeze 1-2 zile, întîi la 25% din Unom, apoi la 50%... nu e nevoie să-i chinui şi cu 100% decît ptr verificare finală. Se va verifica mereu tensiunea pe ei şi căderea pe rez serie, aşa am descoperit cond marcaţi ptr 100V care la 70V fierbeau, erau la 50...63V real. Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Nu e mare filozofie, faci cîte o grămadă plus la plus şi minus la minus, îi conectezi printr-o rez de 100 Ohmi/2W la o sursă de tensiune (de preferat un secundar de trafo cu prize mai multe şi redresat doar cu o diodă de 3A) şi îi ţii aşa mai multe ore, să totalizeze 1-2 zile, întîi la 25% din Unom, apoi la 50%... nu e nevoie să-i chinui şi cu 100% decît ptr verificare finală. Se va verifica mereu tensiunea pe ei şi căderea pe rez serie, aşa am descoperit cond marcaţi ptr 100V care la 70V fierbeau, erau la 50...63V real. Am pus mana pe 8 Condensatori de 10.000UF 80v marca Nippon Chemi Con sunt mai buni decat cei Kendeil care ai aveti dvs in poza ? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Testează-i la tensiunea nominală, aşa cum am arătat mai sus. Nu pot să-mi dau cu părerea fără să-i verific. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 eu incarcam conzii doar cu tensiune continua fara a depasi valoarea maxima admisa ( cateva secunde ) si pe urma monitorizam in timp (de la 2-3 zile pina la cateva luni ) cu un voltmetru sa vad cati volti au daca mai au voltajul respectiv etc. si pe urma ii descarcam cu un bec(lampa) , asa este bine ? asa nu este corect ? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Îi laşi încărcaţi la o valoare oarecare, pe care o iei de etalon ptr toţi ceilalţi, din cînd în cînd mai verifici. Ptr aplicaţii pretenţioase alegi pe cei care menţin tensiunea cît mai mult în timp, au cele mai mici pierderi, izolaţie excelentă. Eu am găsit unii care se încarcă singuri, într-o lună ajung de la 0 la circa 20V şi tot aşa. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 interesant o sa mai studiez din curiozitate si eu , am multe marci de conzi si vreau sa aflu care sunt cei mai buni ............. Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 6, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Eu zic ca trebuiesc aruncati la gunoi.. Ai bate ELNA si Nichicon pe batrani PHILIPS de iese fum din ei.. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Aruncă-i repede, dar să ne spui în care tomberon... Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 la ce conzi sunt in zilele noastre prin comert mai bine mai batrani si de calitate ............. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum