Vizitator Cristian22 Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Ceau, vreau sa-mi construiesc un generator de energie eoliana sa-mi produca 5KW, cum as putea calcula necesarul de material (bobine+magneti),? Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 e mult 5kw. esti ambitios...bafta! Link spre comentariu
sebi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 cam atata este necesar pentru o gospodarie,bafta. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 sebi gresit daca eoliana da 5kw/h , intro zi intreaga o sa ai o carutza de energie , si nu prea o sa ai ce sa faci cu ea , decat so inmagazinezi in baterii, oricum bateriile o sa fie indispensabile , bine asta ma refer in zilele cand bate vantul ,dar sunt si zile cand nu adie nici macar frunza atunci trebuie sa mergi pe baterii .o gospodarie normala pentru o familie de maxim 4 persoane nu poate ar trebui sa depaseasca 200kw la luna prin anii 90 stateam cu ochiul pe contor mai mult de 150kw la luna nu a sarit , acum de cand avem calculator si boiler e alta treaba , spor Link spre comentariu
Vizitator Cristian22 Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Tata are firma de termopane akasa si vreau sa-mi deschid si eu o firma de mobila deci am nevoie Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 sa numi zici ca vrei sa alimentezi sculele din atelier cu eoliana ca mai spart , mai bine dute si iati generator diesel daca in zona nai curent sau stai racordat la electrica 1000 de ani cai mai ieftinpapa Link spre comentariu
molioa Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Ceau, vreau sa-mi construiesc un generator de energie eoliana sa-mi produca 5KW, cum as putea calcula necesarul de material (bobine+magneti),?io nu cred ca realizezi -imaginar desigur- ce vrei sa construiesti ...cica , 5 kw! Link spre comentariu
Vizitator Cristian22 Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 in fine ma poate ajuta cu necesaru de material? ma gandesc ca acest forum ne poate ajuta sa scapam de unele ore de munca in plus, deci sunt unele discuti penibile Link spre comentariu
molioa Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Cand o sa vezi cat te-ar costa un asemenea proiect, iti vei da seama ca discutiile, nu`s penibile si vei renunta singur la el. Vei rade si tu, de ce ti-ai propus. Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 sa numi zici ca vrei sa alimentezi sculele din atelier cu eoliana ca mai spart , mai bine dute si iati generator diesel daca in zona nai curent sau stai racordat la electrica 1000 de ani cai mai ieftinpapabine-inteles. deocamdata singura sursa de energie ieftina este enel-ul. pana se amortizeaza una cu baterii, trebuie s-o arunci singurul lucru care se poate face este sa injectezi in retea, dar asta e valabil numai pentru tarile normale, nu romania :cry: Link spre comentariu
Vizitator Cristian22 Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Cand o sa vezi cat te-ar costa un asemenea proiect, iti vei da seama ca discutiile, nu`s penibile si vei renunta singur la el. Vei rade si tu, de ce ti-ai propus. Da ma gandesc ca m-ar costa vreo 2000Euro, nu-i nici o problema platesc enel in fiecare luna 800-900lei asta ar insemna ca amortizeaza 2000Euro in 10 luni Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 cred ca nu-ti ajung nici 20.000 pentru asta. cred ca peste 2000 te costa numai bateriile, daca esti intr-o zona cu oarece vant. in bucuresti, de exemplu ai vant de 5kw (fara sa construiesti un turn din ala de care vezi prin dobrogea) cam 20 - 30 de zile pe an.oricum nu scapi de un rotor de minim 10m diametru.la diametrul asta trebuie pas reglabil la pale, etc..... Link spre comentariu
Vizitator Cristian22 Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 cred ca nu-ti ajung nici 20.000 pentru asta. cred ca peste 2000 te costa numai bateriile, daca esti intr-o zona cu oarece vant. in bucuresti, de exemplu ai vant de 5kw (fara sa construiesti un turn din ala de care vezi prin dobrogea) cam 20 - 30 de zile pe an.oricum nu scapi de un rotor de minim 10m diametru.la diametrul asta trebuie pas reglabil la pale, etc.....eu magandesc la 2000Euro generatorul Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Cristian22, pentru o ferma de eoliene, pretul per kW instalat este de circa 1500 euro (repet, per kW), asta in conditiile in care o ferma are zeci sau sute de kW...ca la en-gross : cand cumperi mai mult, cumperi mai ieftin. Pentru 5kW o sa te coste mult mai mult de 7500euro. Fermele eoliene nu au acumulatori, ele injecteaza in SEN energia produsa, deci pretul de 1500euro este fara acumulatori.Fa niste calcule...Totusi poate ar trebui sa te interesezi cum poti injecta in SEN energie (deci iti faci centrala eoliana fara acumulatori) si sa fi platit ca producator de energie. Asta ar insemna ca tu sa consumi din SEN, platesti, dar in acelasi timp si PRODUCI si esti platit. Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Cristian22 Totusi poate ar trebui sa te interesezi cum poti injecta in SEN energie (deci iti faci centrala eoliana fara acumulatori) si sa fi platit ca producator de energie. Asta ar insemna ca tu sa consumi din SEN, platesti, dar in acelasi timp si PRODUCI si esti platit.a incercat un prieten de-al meu care are una pe apa. enel sau cine naiba se ocupa de asta, cumpara de la tine cam la 20-30% din pretul la care-ti vinde. in plus trebuie sa platesti si transportatorul, care e alta firma.de aia ziceam de tarile normale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum