Vizitator maddoxcbr Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Am tot citit in ultimele zile acest forum si nu am reusit sa ma lamuresc cu motoarele folosite.bineinteles , banii sunt o mare problema si imi surade ideea folosirii de motorase de prin imprimante, dar nu am gasit pe cineva care sa spuna cam care sunt bune si care nu.Proiectul va fi un cnc cu suprafata de lucru de 600/600/150, pentru materiale moi(lemn,plastic...), singura pretentie la precizie e ca 10mm sa fie 9,.. sau 10,... nu 8 sau 12.deci avand in vedere aceste aspecte as dori sa ma ajutati cu alegerea motoarelor, care se preteaza la proiectul meu si care sunt prea slabe.daca distrug niste inkjet-uri A4 pot folosi ceva din ele? Link spre comentariu
worker Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 de la imprimantele ink-jet A4 nu ai ce folosi.incearca sa gasesti motoare din copiatoare A3 de viteza mare sau din cele color. Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 mersi multorice sfat imi puteti oferi in legatura cu procurare de mpp din aparate acceptabile ca pret ,raman dator Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 am o mare rugaminte la cei care se pricep am gasit acest site : http://www.tekro.ro/index.php?route=pro ... path=35_43 si as dori sa stiu ce motor ar fi indicat ca si calitate/pret pentru cnc-ul meu multumesc Link spre comentariu
visinica Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 bunaMPP nema17 e mult prea slabute pt ce vrei sa faci, is bune numai pr pcb simplecauta nema 23poate gasesti ceva macar de 1.5- 2 AVorbeste acolo pe tekro cu tibi si intreaba-ltotusi ca sa nu investesti bani pe degeaba incearca sa vorbesti si cu vasile de pe hiend , parca are ceva kituri de cnc-uri, si apoi va intelegetisucces Link spre comentariu
romioltean Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 cred ca ar merge mai bine cu nema 23 (cel putin) sau superioare ptr frezat materiale chiar si moicu nema 17 nu o sa fie cnc (avea Katran o vorba la ce sant masinile alea )dar mai asteapta pareri ,eu sant incepator Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 multumesc ptr sfaturi, am pus linkul de pe pagina cu nema 17 in loc sa pun cel cu toate tipurile de mpp @visinica@ : am studiat pagina de pe hi-end.ro de o stiu mai bine ca cel care o administreaza, dar bugetul pentru asa ceva e grav de tot,daca nu gasesc o solutie de compromis, adica niste mpp si drivere mai acceptabile atunci o sa astept ceva timp si am sa achizitionez http://www.hi-end.ro/kit-driver-4-axe-3 ... -3469.html. Ca si cuplu cam la ce ar trebui sa ma orientez? la kitul de pe hi-end au mpp de 0.44 Nm Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 multumesc ptr sfaturi, am pus linkul de pe pagina cu nema 17 in loc sa pun cel cu toate tipurile de mpp @visinica@ : am studiat pagina de pe hi-end.ro de o stiu mai bine ca cel care o administreaza, dar bugetul pentru asa ceva e grav de tot,daca nu gasesc o solutie de compromis, adica niste mpp si drivere mai acceptabile atunci o sa astept ceva timp si am sa achizitionez http://www.hi-end.ro/kit-driver-4-axe-3 ... -3469.html. Ca si cuplu cam la ce ar trebui sa ma orientez? la kitul de pe hi-end au mpp de 0.44 Nm Link spre comentariu
katran Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 La curse de lucru de 600mm , gabaritul masinii o sa ajunga undeva pe la 800-850mm . Indiferent din ce faci masina ( preferabil aluminiu ) , greutatea / masa deplasata va fi destul de mare . Daca pui motoare nema17 , o sa ramai cu o " trompeta " de masina , numai buna de pus in vitrina si cam atat ... Inteleg ca bugetul e practic zero ... Mai bine mai strangi niste banuti , mai faci niste schite/desene , mai faci " sapaturi " in legatura cu genul asta de masini , si abia apoi te apuci de treaba . Ca sa faci totusi o masina in mintile ei , care sa te mai ajute sa mai faci si niste prelucrari cat de cat decente , nu scapi fara vreo 1000USD ( si asta doar daca gandesti cu mare atentie ce si cum ... ) . La hi-end gasesti cu usurinta cam tot ce-ti trebuie . Omul nu are preturi naspa , si o sa te ajute sigur . Tu mai bine gandestete clar ce vrei sa faci cu masina , in ce materiale vrei sa frezezi , deseneaza o schita / proiect asa cum trebuie ( in felul asta o sa stii exact ce ai nevoie ca sa construiesti smenul ) . Chiar daca o sa dureze nitel mai mult , in final o sa fii mai multumit de rezultat . Nu face prea multe compromisuri , ca nu merita . Tot tu o sa te dai cu capul de pereti daca nu-ti iese treaba din cauza calitatii proaste a componentelor ... Succese !!! Link spre comentariu
katran Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 La curse de lucru de 600mm , gabaritul masinii o sa ajunga undeva pe la 800-850mm . Indiferent din ce faci masina ( preferabil aluminiu ) , greutatea / masa deplasata va fi destul de mare . Daca pui motoare nema17 , o sa ramai cu o " trompeta " de masina , numai buna de pus in vitrina si cam atat ... Inteleg ca bugetul e practic zero ... Mai bine mai strangi niste banuti , mai faci niste schite/desene , mai faci " sapaturi " in legatura cu genul asta de masini , si abia apoi te apuci de treaba . Ca sa faci totusi o masina in mintile ei , care sa te mai ajute sa mai faci si niste prelucrari cat de cat decente , nu scapi fara vreo 1000USD ( si asta doar daca gandesti cu mare atentie ce si cum ... ) . La hi-end gasesti cu usurinta cam tot ce-ti trebuie . Omul nu are preturi naspa , si o sa te ajute sigur . Tu mai bine gandestete clar ce vrei sa faci cu masina , in ce materiale vrei sa frezezi , deseneaza o schita / proiect asa cum trebuie ( in felul asta o sa stii exact ce ai nevoie ca sa construiesti smenul ) . Chiar daca o sa dureze nitel mai mult , in final o sa fii mai multumit de rezultat . Nu face prea multe compromisuri , ca nu merita . Tot tu o sa te dai cu capul de pereti daca nu-ti iese treaba din cauza calitatii proaste a componentelor ... Succese !!! Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 un sfat foarte bun,De cautat am cautat in lung si in lat pe tot internetul si majoritatea forumurilor de cnc, am scos vreo 500 de pagini cu proiecte de asa ceva, inclusiv o carte care iti explica cum sa construiesti de la 0 (Build Your Own CNC Machine - Patrick Hood-Daniel, James Floyd ) dar ca orice roman nu mi-a placut nici un proiect de la cap la coada si as dori sa fac ceva hibrid,o combinatie intre ele.In primul rand vreau ca masa sa fie fixa, am sa incerc sa fac o schita cat de cat in SolidWorks sa vad ce iese.ce spui de un astfel de ghidaj pentru axa x Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 un sfat foarte bun,De cautat am cautat in lung si in lat pe tot internetul si majoritatea forumurilor de cnc, am scos vreo 500 de pagini cu proiecte de asa ceva, inclusiv o carte care iti explica cum sa construiesti de la 0 (Build Your Own CNC Machine - Patrick Hood-Daniel, James Floyd ) dar ca orice roman nu mi-a placut nici un proiect de la cap la coada si as dori sa fac ceva hibrid,o combinatie intre ele.In primul rand vreau ca masa sa fie fixa, am sa incerc sa fac o schita cat de cat in SolidWorks sa vad ce iese.ce spui de un astfel de ghidaj pentru axa x Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 pentru axa x ma gandeam sa folosesc 2 astfel de piese, nu in pozitia din poza ci culcate pe o parte si sa gliseze intre 2 bare sau 2 profile "V" Link spre comentariu
Vizitator maddoxcbr Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 pentru axa x ma gandeam sa folosesc 2 astfel de piese, nu in pozitia din poza ci culcate pe o parte si sa gliseze intre 2 bare sau 2 profile "V" Link spre comentariu
katran Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Este o solutie ieftina si nu prea solida ... depinde ce vrei sa faci cu masina in final . Daca te rezumi la lemne si plastice , si nu vrei o precizie ridicata , poate sa functioneze . Presupun ca o sa folosesti suruburi trapez . De ce nu vrei sa folosesti ghidajele cilindrice cu rulmentii aferenti ? Nu sunt chiar asa de scumpe si scapi de o gramada de batai de cap ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum