Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Help! Incinta pt DYG 811-62B 8o

Vizitator dolar_2702

Postări Recomandate

Vizitator dolar_2702

Salutare! am facut rost de dif DYG 811-62B 8o si as vrea sa ii fac o incinta. am cautat pe forum dar nu am gasit ceea ce ma intereseaza. tin sa mentionez ca nu sunt expert. As dori sa ma ajutati cu date si cam cum trebuie sa fac aceasta incinta(din cate am citit pe forum reiese faptul ca pt fiecare model de dif ii corespunde o incinta) :rolleyes: eventual scheme (sper sa ma descurc) :smt003 R3sp3Kt ~!~

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extrem

6

• adi_0106

2

Acuma stiu...pai ala are 20 cm .... cum sa-l bagi in 70 L ? :toimonster: Ideea cu incinta inchisa e buna...dar o faci de maxim 45 L si in caz ca nu suna bine...ii faci gaura si ii pui un tub pt reflex (diametru tubului,lungimea tubului....sunt factori care vor influenta sunetu).Ar fi recomandat si un filtru pasiv sa tai mediile in caz ca faci boxa doar pt bass.Mai mult ajutor eu nu iti pot oferi ca nu am avut acel model de difuzor...si nu are parametrii deci, nu pot simula nimic :goodman:

Link spre comentariu
Vizitator dolar_2702

cam mare 70 L :smt037 ....la 45 L ar mai merge...totusi chiar nu se gasesc parametrii pt aceste tipuri de dif? Extrem nu as vrea sa il fac subwoofer.Mai astept pareri sau detalii cu privire la subiect.

Link spre comentariu
Vizitator dolar_2702

nop. boxa normala :) :drinkers: fara nici un filtru :yawinkle: ar mai fi o chestie cu achizitionarea de placaj (pal). de unde pot lua si cam care sunt preturile ? :rolleyes: Astept parerile maestrilor cu privire la incinta. :smt003

Link spre comentariu

Palu s-a discutat de multe ori aici in legatura cu de unde sa-l iei....cauta putin si tu...(mai ales ca stai in bucuresti),,boxa normala''....pai...inaltimea o faci de 54 cm....latimea o faci de 34 cm si adanciumea de 21 cm.....asta pentru o boxa de 40 de litrii.Dar pentru o boxa ,,normala'' nu prea aveai nevoie de ajutorul meu :smt017

Link spre comentariu

dolar

ce intelegi tu prin "boxa normala" ??? adica full - range ? pe 2 cai (difu + tw) ???

daca asta vrei - incearca cutia inchisa de 40 L

prin proiectele facute cu difuzoare de la kon - apar si 2 cu DYG1020 (fratele mai mare al lui DYG 811) si incintele sunt ambele inchise - una de 35 L (pe 2 cai) si una de 41 L (pe 3 cai)

asa ca fa si tu o incinta de 40 L ca sa fii sigur ca va coborî bine in frecventa, iar apoi ii mai pui si un TW - recomand DM100 tot pe 8 ohmi - de la KON (asta daca si diful este tot pe 8 ohmi) care il filtrezi cu un condensator de vreo 5 microF pt o taiere la 4 khz si e gata treaba

mai ai intrebari ?

Link spre comentariu
Vizitator dolar_2702

Extrem

Eu ma gandeam la urmat dim : 27 cm latimea, 27 adancimea si 55 inaltimea cred ca ar iesi bine :smt001. Am aflat ca palul se gaseste la Praktiker la 200 mii m2 parca.

adi_0106

Prin boxa normala am vrut sa zic ca ii pun doar difuzorul DYG 811-62B 8o.

Deci am inteles ca trebuie sa fac incinta de 40 L cam asa...m-am gandit cam ce dim ar trebui sa aibe(sa nu ma afecteze la spatiul pe care o va ocupa incinta in camera). Are ceva daca nu ii pun TW ? Si inca o nelamurire..necesita sa ii pun vatelina sau ceva de genu in interior?

Link spre comentariu

Are ceva daca nu ii pun TW

Nu, dar nu vei avea inalte.

necesita sa ii pun vatelina sau ceva de genu in interior?

Da, necesita vatelina pe toti peretii.....in loc de vatelina poti pune si burete (cel putin 1cm grosime).
Link spre comentariu
Vizitator dolar_2702

ok. ms pt informatii. :partyman: daca o sa mai am nelamuriri o sa postez tot aici ;) daca e sa mai apara careva cu idei/informatii despre aceasta incinta sa nu ezite sa posteze aici. Cu stima,Ionut

Link spre comentariu
Vizitator dolar_2702

Sorry de dublu post dar am vazut ca TW DM100 are 50W . Acuma va intreb: nu e vreo problema avand in vedere ca dif-ul are 150W iar TW 50W ? : smt017 :rock:

Link spre comentariu

Sorry de dublu post dar am vazut ca TW DM100 are 50W . Acuma va intreb: nu e vreo problema avand in vedere ca dif-ul are 150W iar TW 50W ? : smt017 :rock:

stai tu linistit ca un difu` ala nu o sa bagi mai mult de 50 W ..... sau mai stiidar daca ai de gand sa bagi mai mult - faci o atenuare pt TW formata din 2 rezistentehttp://www.carstereo.com/help/Articles.cfm?id=55ai acolo ultima schema de jos - calculator L-Pad - pui impedanta, iar la atenuare pui 3 db - si iti da valorile rezistentelor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări