Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator chitara

Vizitator dani_rosu5

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator dani_rosu5

Posted Image

Posted Image

pana aici am ajuns,dar bineinteles......cateva piese trebuie sa fie greu de gasit :nas:

mai am nevoie de bc559,si bc549-imi puteti indica ceva echivalent?

multumesc

Link spre comentariu
Vizitator dani_rosu5

ca preamplif pt asta m-am gandit la ceva destul de simplu,dar care sa aiba si egalizator;puteam sa fac un preamp mult mai simplu cu un fet,dar ala nu avea corector de ton,si adaugarea unui corector pasiv dupa cred ca taia prea mult din semnal

http://desmond.imageshack.us/Himg185/sc ... es=landing

cam asa arata schema-problema a venit cand am incercat sa desenez cablajul-ceva nu fac bine si intr-o parte imi ramane un spatiu gol destul de mare care ar putea fi folosit (aranjand piesele cum trebuie)-ceva sfat in legatura cu preampul si cu cablajul?

merci mult everybody

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator dani_rosu5

am mai lucrat putin cate putin la amp;bacul,si acuma examenul de admitere m-au tinut putin ocupat

intre timp am reusit sa fac o cutie din aluminiu pt el,mai trebuie sa ii sudez colturile si sa indrept tabla -acuma vine o alta problema-nu stiu cum sa pozitionez cel mai bine elementele in cutie,ampliful avand un radiator destul de mare

pun cateva poze si astept ceva sfaturi cu pozitionarea componentelor

Posted Image

Posted Image

multumesc

Link spre comentariu

Interesanta cutia :rade: Condensatorii pune-i mai departe de radiator,eventual taie coltul ala la radiator sa nu mai incurce in cutie.Prea multe optiuni nu ai oricum in cutie,traf,condensatori,alimentare retea,comutator on/off,borne difuzor in stanga si in dreapta ce mai ramane,intrare semnal,potentiometru...

Link spre comentariu

Felicitari! Arata frumos cutia si in special radiatorul. Nu uita desigur sa lasi deschidere in dreptul lui.Despre corector, simplu si frumos iar corectia clasica pt amplificatoare de chitara. Poti sa-l simplifici intr-adevar lasand doar un singur etaj cu FET dar nu ti-as recomanda deoarece corectia facandu-se pasiv ar necesita mai multa amplificare din partea singurului FET prezent deci ar introduce distorsiuni mai mari, dar poate ca asta si vrei sa faca :limb: Cu siguranta preamp-ul poate face si asta, depinde de semireglabili si nivelul semnalului. Pana la urma e amplificator special pt chitara :da In rest, spor la treaba! Schemele de la Elliott sunt riguros calculate si chiar si cele netestate de el functioneaza impecabil.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Fizz

Condensatorul din dreapta cel de 220uf(pe -35v) trebuie montat invers si tranzistorul Q12 trebuie montat pe radiator langa finali. Si inca ceva, izoleaza finali fata de radiator cu mica si pasta siliconica.

Link spre comentariu
Vizitator dani_rosu5

merci pt pont; piesele au fost doar montate pe placa,inca nu am verificat fiecare piesa dupa schema-acum inca adun componente-pt verificarea finala si start o sa rog pe cineva din cluj sa ma ajute

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator dani_rosu5

revin intr-un final... am inceput sa lucrez cu eagle pt preamplificator,luand schema de pe siteam niste probleme in eagle si mi-am cam prins urechile-imi tot arata ca pinul x este neconectat...am sters bucata aia,am refacut-o...la fel,ma poate ajuta cineva?atasez aici fisierul din eagle,poate ii da cineva o privire, multumesc.ok...nu pot atasa tipul acela de format,some help?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări