Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre telecomanda aer conditionat

Postări Recomandate

As vrea sa scriu un program intr-un pic si sa-l folosesc pe post de telecomanda de la aparatul de aer conditionat(Galanz).Din cite am vazut nu este cod serial. Va rog cine are documentatie despre acest subiect sa ma ajute altfel sunt nevoit sa renunt. :smt022 :smt022 :smt022

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator alex

Am facut si eu ceva experimente cu o telecomanda de aer conditionat. Pe spatele ei scrie RC-5 de unde am dedus ca foloseste protocolul cu acelasi nume. Am observat ca spre deosebire de alte telecomenzi (TV, DVD, etc.) aceasta trimite cam 3 comenzi una dupa alta. De aceea, nici nu am reusit emularea ei folosind un program special pentru PDA-uri.

Link spre comentariu
Vizitator alex

Un analizator logic daca ai. Daca nu, sa cuplezi senzorul la portul paralel al calculatorului (sau serial mai bine avand in vedere viteza) si sa incerci sa esantionezi cumva semnalul.

Link spre comentariu

Am incercat cu osciloscopul dar codul e prea lung si nu pot sa-l vad pe tot. Alta posibilitate nu exista?

Mar,Am avut aceeasi problema ca si tine si am facut asa: Am "receptionat" ceea ce trimitea telecomanda "de hacuit" cu un receptor IR jumulit din alt aparat. Iesirea receptorului IR am bagat-o in placa de sunet si am inregistrat secvente 1.wav, 2.wav, 3.wav samd cu ajutorul Sound Recorderului. Am impins frecv de esantionare la maximum, ca sa fiu sigur ca prind tot, chiar daca fisierele rezultate erau mari. Dupa asta, am luat fisierele unul cate unul in Matlab si le-am analizat facand zoom-in pe portiuni. Inainte de asta am facut o limitare (soft) ca sa scap de regimuri tranzitorii.Nu stiu daca ai Matlab si daca esti familiar cu el, dar daca nu, cauta un convertor wav/csv. csv e un format pe care il intelege excelul si poti face grafice si toate cele.Spor!CiripEDIT: Uite si o poza cam cum arata codurile gasite de mine. De sus in jos am apasat tastele 0, 1 si 2. Codurile care difera sunt la inceput si eu le interpretez asa: 0->10010000..., 1->00000000..., 2->10000000
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări