Cristiano Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 In ceea ce priveste becurile, au cam 8 - 30lm/W, in functie de putere si constructie (cu sau fara halogen). Mai multe date in foile de catalog de aici: http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp Referitor la leduri, nu se pot compara direct cu becurile incandescente. Ele emit direct lumina rosie / galbena necesara, pe cand in cazul becurilor filtrul rosu / galben reduce destul de mult din cantitatea totala de lumina. Mai bine cauta reglementarile legale referitoare la fluxul luminos pentru sistemele de iluminat auto si apoi calculeaza numarul necesar de leduri in functie de tipul folosit si curentul la care sunt alimentate. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Am facut 6 becoleduri pt stop/frana deoarece nu am vrut sa schimb lampile. Fiecare becoled are 8 leduri rosii de 4,5lm si sant calibrate relativ . Cum? Am luat lampile originale ,intr-una am lasat becul si in cealalta am indesat leduri pana am obtinut aceeasi impresie luminoasa . Lampile au fost alimentate din aceeasi sursa. Cristiano are perfecta dreptate cand afirma ca (,)cantitatea totala de lumina e diferita de cantitatea de lumina rosie/galbena emisa de lampa . Intradevar ,trebuie calculata cantitatea de lumina emisa dupa filtru si egalizata cu cantitatea reglementata. Prin analogie ,baza de calcul poti sa o iei de la Osram 7507 . Sau o lampa de fabrica comparata cu o lampa cu leduri . Link spre comentariu
florinellll Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Interesant ,pune niste poze. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Din timpul testelor nu le mai am dar deseara am sa fac un filmulet cu lampa . Link spre comentariu
Vizitator adyxzz Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 am comandat leduri, le am luat pe cele mai slabe sa vedem cum o sa fie in final, revin cu poze Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Poze:stins[attachment=2]DSCF0874-001.JPG[/attachment]pozitie[attachment=1]DSCF0875-001.JPG[/attachment]frana[attachment=0]DSCF0876-001.JPG[/attachment]Care e becul ,in stanga sau in dreapta? Link spre comentariu
criss Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 ma bate gandul sa inlocuiesc becurile din stop, masina este un vwpolo 6N2 dar cam cu cantec vine inlocuirea. pt a ajunge la luminozitatea unui bec de 21W(280lm) trebuie sa plantez 35(8lm) de leduri, care reprezinta cam mult. Vreau sa utilizez leduri rosi/galbene plcc 6, calculate la 17mA/14.5V de 8lm. atasez cateva poze cu stopul: Daca as putea desprinde plasticul transparent de stop atunci totul ar fi usor, ar incapea ledurile dar doar din exterior. Daca decupez din spate atunci afectez prinderile stopului. pe hartie dimensiunile pcbului ar fi 97 x 54 mm dar spatiul masurat in graba ar fi: 42 x 70mm ceata 50 x 85mm pozitia 40 x 80mm semnalizator 40 x 62mm frana dar doar dupa ce decupez pot afla spatiul real de care dispun. Problema reprezinta o gramada de 'nervuri' ce rigidizeaza stopul ar trebui sa le decupez si nu sunt prea incantat. dupa aceea mai ramane problema prinderii PCBului, la dimensiunile mentionate nu am proiectat si prinderile ... cel putin cu 1 cm ar mari suprafata :( orice idee este binevenita. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Trebuie sa dezlipesti plasticulPoate merge in apa fierbinte...Vezi pe forum la marca masinii tale Link spre comentariu
criss Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 apa calda este prea slaba .... am mai incercat cu feonul la fosta masina un opel dar din pacate nu mi-a reusit si am nenorocit stopul. problema ca nu am stop de schimb pe care sa fac teste :(mai incerc pe la dezmembrari poate gasesc vreu stop spart. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 35 de leduri de 8lm?NU!Explicatia e urmatoarea:Lumina emisa de acel bec e alba si trece printr-un filtru de culoare(rosu/galben) care lasa sa treaca numai componenta de culoare necesara(rosu/galben) mai departe ,componenta care reprezinta o mica parte din emisia totala . Aceasta e teoria verificata si practic .Dupa cum se poate observa ,in lampa mea spate sant doua becuri :unul cu led iar celalat cu filament de 12V@21W/5W . Pt egalizarea lumini data de bec vs becoled le-am montat alaturat in aceeasi lampa .Cine poate raspunde la intrebarea din mesajul meu din 8 mai ?Becoledul e compus din 8 leduri rosii de 5lm ,model straw hat care lumineaza la 70% pe frana si 5/21*70% pe pozitie .Daca vrei sa pui leduri albe ai nevoie de cantitatea de lumeni emisa de becul original minus pierderile laterale -ledurile emit la 90 grade iar becul la 360 . la aceasta trebuie adunata cantitatea de lumina recuperata ca ajutorul oglinzilor si scazi cea pierduta lateral si adaugi si aia calului si mai scazi ceva dupa care rezulta ca ai nevoie de minim 500 leduri .Ai doua lampi ,nu? Una las-o cu becuri si in cealalta inghesuieste (provizoriu) ledurile ,dar in pozitia de functionare finala . Pune o caramida pe pedala de frana si fa o comparatie vizuala cand e intuneric . 8 leduri de 5lm =un bec de 21W ! Nu te prosti sa-l orbesti pe cel din spate ca numai asa poti avea masina mai scurta (si poate masina din spate e un camion). Oricum hatchback lovite in spate nu mai se inchid bine . Link spre comentariu
criss Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 eu am luat ca exemplu un bec rosu osram 21W care avea 280lm. dar si ledurile trec prin acel filtru de culoare... intensitatea lor va fi diminuata. pozitia si frana imi va fi impreuna doar factoul de umplere il voi controla. printrun uC le voi alimenta si mai mult de 90% nu vreau sa ii dau (al doile de jos este pozitia si cel de sus este frana). la motocicleta am folosit 40 leduri piranha simple, alimentate la 17mA pozitia/frana impreuna si nu sunt multumit de ea. in special in timpul zilei cand bate soarele. Nu mai stiu, parca 1lm/buc avea sau poate chiar sub. cati lm imi recomanzi? 40lm? acestia ii scot usor din 6 leduri. becoled din acesta nu vreau: arata si naspar + nu-mi comvine sa le alimentez in paralel iar in serie rezistenta per fiecare grup(un led = 3leduri incapsulate) imi trebuie o suprafata mult mai mare + ledurile din lateral reprezinta o pierdere din intensitate. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 dar si ledurile trec prin acel filtru de culoare... intensitatea lor va fi diminuataDar ledurile sunt deja rosii. Deci doar se atenuneaza un pic intensitatea lor,nu se elimina complet parti (destul de mari) ale spectrului (ca in cazul becurilor) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Leduririle au lumina directionata ,nu ai nevoie de leduri laterale ; in lampile automotive sant oglinzi pt directionarea luminii deci acel produs are leduri directionale orientate spre un dispozitiv de directionare-tipic chinezesc. Alea-s facute pt batmanch (necunoscatori) care au la masina si functia de iluminare a numarului cu becul de pozitie (sistem intalnit la trector,motocicleta,Buceaga) ;si nu cumva sa ilumineze in sus ,chinezul a pus leduri laterale de roata imprejur => un dispozitiv universal . Acolo ai nevoie de asa ceva http://www.ebay.com/itm/400336793445?ru ... 26_rdc%3D1 dar cu leduri adevarate si corect calculate. Link spre comentariu
criss Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Gaorile de la becuri sunt:22mm pt pozitie 28mm pt ceata/marsarier/frana/semnalizarePt siguranta am ales 20 si 25mm pt pcbul ledurilor.Ledurile le-am inghesuit cat am putut:in cel de 20 au intrat 5 leduri (40lm).iar in cel de 25 au intrat 8 leduri. (64lm)traseele/gaorile pt rezistente nu le-am facut, rezistente smd nu pot utiliza decat daca fac dublu placat, dar oricum simplu placat doresc si trebuie sa folosesc rezistente tht.doar ca in acest caz sunt nevoit sa renunt la diming pt pozitie/frana. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Pt lampa de mers inapoi foloseste un http://www.zexstar.com/product_info.php ... m-Alb.html sau 3 d'astea http://www.zexstar.com/product_info.php ... r-Alb.html . Pt cablaj e bine sa folosesti MCPCB . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum