Cristiano Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 legislatia din foarte multe tari obliga sa ai luminile aprinse tot timpul (se aprinde faza scurta si stopurile pe pozitii de cum invarti cheia), asa ca lampa d stop e permanent aprinsa pe intensitate mica si la frana intensitatea este mult mai mare.Lumina aprinsa tot timpul nu obliga si la aprinderea stopurilor, ci doar a luminilor din fata. Toate masinile noi au lampi speciale pentru DRL (care indeplinesc si functia de pozitii), la celelalte ori se facea in trecut o modificare din fabrica/service care aprindea faza scurta la punerea contactului fara a aprinde stopurile si luminile de bord, ori ramanea in raspunderea soferului sa aprinda faza scurta (si implicit si stopurile).de multe ori stopurile se folosesc si la semnalizare.Nu in Europa, doar in SUA, poate si Canada si alte tari indepartate. In Europa nu e voie sa semnalizezi cu lumina rosie. Din punct de vedere legal, sistemele de iluminare nu sunt compatibile intre SUA si Europa, trebuie facute modificare cand se face import dintr-o parte in alta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 La masini ca la masini (DRL) dar la motociclete este obligatoriu tot timpul sa fie aprinse luminile de drum (faza scurta). Initiatorul topicului nu mentioneaza ca vrea si sa semnalizeze si schimarea directiei de mers cu aceasta lampa ; din cate stiu ,becul din lampa de stop spate -din poza reiese ca de aceea e vb- are 2 functii : stop si pozitie . Dar ce vrea advanced sa semnalizeze (schimbarea directiei sau prezenta pe drum) nu e relevant pt noi ce vrea sa faca. Poate intre timp si-a rezolvat problema ,oricum e invitat sa posteze realizarea practica sau virtuala a stopului . Link spre comentariu
Vizitator advanced Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 am fost plecat din oras si nu am avut acces la internet.acum am citit tot ce ati scris mai sus...v-ati abatut putintel de la subiect.eu vreau sa fac stopul cu led acela de la luneta (apare in poza postata mai sus )nu imi trebuie mare filozofie...cand frana nu este apasata , sa fie stinse ledurile iar cand apas frana sa se aprinda. atat .inca nu m-am apucat de lucru,pentru ca nu sunt hotarat ce tip de leduri sa iau.as vrea ceva mai puternic... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Aha.Am postat unul ,cu 8 leduri ;foloseste sch dar monteaza numai rezistenta de 'stop' ,leduri foloseste leduri superflux (patrate ,cu patru terminale) puse pe o placa test (d'aia cu multe gaurele) .Ledurile sant rosii ,iar corpul lampii fa-l dintr-un profil U de aluminiu . Profilul inchide-l la capete cu plastic negru iar in fata cu plexi mat pe care-l fixezi cu silicon sanitar (transparent) ,pe interior . Asta pt o forma lunguiata ,daca doresti trapez e aceeasi electronica ,doar forma difera. Plexicul se poate matui cu un smirghel fin (1200...2000).Daca lumina e f puternica ,posibil ca cel din spate sa se urce pe tine. Oricum ,ledurile curenteaza-le la 75% din maxim dat in catalog. Link spre comentariu
Vizitator adyxzz Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 salutare sunt nou pe site, doresc si eu pentru o Dacia Logan un set de stopuri cu leduri, nici eu nu vreau ceva foarte sofisticat, problema mea e ca am ramas in pana de leduri si nu stiu de unde sa cumpar, tipul care imi lucreaza stopurile mi a cerut leduri 4.8mm , 3V, 60buc rosii, 60 portocalii aceleasi caracteristici, am vazut mai sus ca scria un user 0.33ron pe un magazin online, rog pe PM cateva adrese, sau locatii de unde pot cumpara , multumesc anticipat, aaaa si inca o intrebare, ce se va intampla iarna cand va ninge, ingheta stopul? cu becurile stock parca se dezgheta un pic gresesc? cu stima! Adi, Oradea. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Ledurile nu dau atata caldura precum un bec cu filament.In schimb vara nu-ti topeste semnalizatorul (problema clasica de Logan).Ce vrea sa faca cu 30buc/lampa? Sa-l orbeasca pe cel din spate? Cele mai mici leduri de 4,8 am vazut de 0,3W ,au ~7lm ;le folosesti la jumatate si tot e 100lm .Pt o comparatie ,un bec de 12V/21W are 20lm.Crezi ca la cel din spate nu-i ramane pe retina? Ca-i ramane e problema lui ,se descurca cu ea ca e major daca are permis da; sa nu intre in tine ca atunci nu mai e numai problema lui . Link spre comentariu
florinellll Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Nu in Europa, doar in SUA, poate si Canada si alte tari indepartate. In Europa nu e voie sa semnalizezi cu lumina rosie. Din punct de vedere legal, sistemele de iluminare nu sunt compatibile intre SUA si Europa, trebuie facute modificare cand se face import dintr-o parte in alta.Deci sa inteleg ca daca vin in vacanta cu o masina din SUA trebuie sa merg la service sa mi-o surubareasca sa imi puna "stopuri made in europe " eventual din alea de Logan Link spre comentariu
Cristiano Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Deci sa inteleg ca daca vin in vacanta cu o masina din SUA trebuie sa merg la service sa mi-o surubareasca sa imi puna "stopuri made in europe " eventual din alea de Logan Da, asa e. Ce ti-e si cu standardele astea diferite ... Link spre comentariu
Vizitator adyxzz Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 pentru cei care se pricep si au mai facut, pareri cate leduri imi trebuiesc pentru fiecare stop in parte doresc pozitia, semnalizarea, ceata, frana in leduri o sa atasez o imagine ca sa exemplific. Link spre comentariu
Vizitator adyxzz Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 in mijloc as vrea pozitie cu rosu, mai multe cercuri concentrice tot in rosu cand se va apasa frana, semnalizarile sus portocali-galben, ceata chiar jos in amandoua partile, nu stiu am mai uitat ceva, ma intereseaza ce ziceti de cat sa fie ledurile, unghi de vizualizare, etc, cate la nr, multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Becul de pozitie are 5W si ~=5lm .Becurile pt ceata au 15W si ~15lm .Semnalizarea cu 30buc/lampa e cam f mult.Toate acestea pot fi aprinse simultan cu frana si semnalizara , genereaza un accident . Sau ai luat Logan (cel cu porbagaj de porc) sa mergi numai pe drumuri private (singur)?Ledurile recomandate pt asa ceva sant la 90 grade ,merg si de 120. Link spre comentariu
Vizitator adyxzz Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 merci tyc nu nu e Loganul meu nici unul din ele, ideea e ca sa ma vada cel din spate cand franez, dar fara a-i ''arde'' retina, in limita bunului simt, de aia intrebam cam de cate leduri am nevoie si eventual de unde sa cumpar, cu multumiri!!! pentru toti userii. Link spre comentariu
florinellll Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Becul de pozitie are 5W si ~=5lm .Becurile pt ceata au 15W si ~15lm .Semnalizarea cu 30buc/lampa e cam f mult.Toate acestea pot fi aprinse simultan cu frana si semnalizara , genereaza un accident . Sau ai luat Logan (cel cu porbagaj de porc) sa mergi numai pe drumuri private (singur)?Ledurile recomandate pt asa ceva sant la 90 grade ,merg si de 120.GresitBecurile cu incandescenta de 5W = 50lm,iar cele de 15W au 150lm ---100W=1000lm s.a.m.d Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Cum asa?............. Link spre comentariu
florinellll Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Pai asa .Un led de 1w are 80---120lm in functie de calitate si pret.Daca ne luam dupa ce zici matale un led1w il echivalam cu un bec cu incandescenta de 80w----120w.Immm.....ce zici ??????????? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum