Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interfon din 2 boxe?

Vizitator DrEvil

Postări Recomandate

Vizitator DrEvil

Salut.As vrea sa fac un interfon cu 2 boxe - care sa mearga fara curent electric.Am vazut asta intr-o emisiune numita "Stiinta pentru toti",dar din pacate nu am putut sa vad toata emisiunea si nu stiu cum se face mai departe.

Cel din video a luat 2 difuzoare la fel,si a legat cele 2 difuzoare in paralel.

Dar a testat si a vazut ca prin difuzorul lui nu poate vorbi(nu se auzea in celalalt difuzor).

Am facut o schema in paint

Posted Image

Imi puteti spune cum sa fac sa mearga atat de bine incat sa il pot folosi? sa se auda acceptabil de tare si de clar.

Sunt incepator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ashky

1

• cristian_draghiescu

1

• gica70

1

• dorian 70

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu poate funcţiona fără un amplificator de audiofrecvenţăcât de simplu (2-3 tranzistoare sau C.I.) şi implicit o sursăde tensiune. Cele câteva zecimi de milivolt generate de difuzor(lucrând în regim de microfon) sunt departe de nivelul de excitaţienecesar celuilalt difuzor pentru a obţine o audiţie oricât de slabă.Rezultatul va fi nul chiar şi dacă aţi folosi transformatoare adaptoare.Deci la întrebarea dvs. "Dar ce lipseşte ?" răspunsul este următorul :Un amplificator de AF (alimentat dintr-o sursă !) şi un comutator pentrua putea efectua convorbiri în sistem simplex.

Link spre comentariu

Cu difuzoare nu merge, ar fi prea de tot!. Incearca cu 2 casti din alea electrodinamice (cu paleta libera din vechile telefoane cu disc si care au cca 50 ohmi) si leaga-le in paralel. Vor functiona, pe auzite, daca iti apropii urechea si e liniste in casa! :da .

Link spre comentariu

Merge si cu doua telefoane de bazar, la 10 lei bucata, inseriate impreuna cu o sursa de cca 9V, sa zicem o baterie.Astfel distanta intre cele doua posturi poate fi crescuta mai mult.Personal folosesc asa ceva pentru doua telefoane aflate la distanta de cca 70m, apelul se face prin trimiterea pe linie a unei tensiuni de 27V si 50Hz din secundarul unui trafo retea.Comutarea se face automat cand se ridica unul din receptoare.

Link spre comentariu

Buna seara......Imi aduc aminte de copilarie.....ce vremuri.Se poate realiza acest gen de interfon legand 2 difuzoare fara nici o alimentare. Garantat ....functioneaza. Nu mai tin minte ce difuzoare erau (4 sau 8 ohmi), cert este ca se auzea....destul de slab, spre disperarea parintilor (trebuia sa vorbesti tare). Folosind aceasta metoda majoritatea copiilor erau legati la acest sistem de " interfon". Faceti o experienta......un cablu lung (dintro camera in alta) la care legati 2 difuzoare.......garantat se va auzi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări