indy666 Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Problema sta in felul urmator:Am cumparat in noiembrie 2011 laptopu acesta, asus x52j, i-am instalat win7 x86 si dupa 2 zile incep problemele, indiferent de aplicatiile rulate laptopul avea momente in care ramanea blocat, ingheata imaginea, sageata de la mouse neblocandu-se. Nu m-am alarmat, am crezut ca e de la windows, diverse programe instalate, etc si usor usor m-am obisnuit cu aceste freezuri, aprox 4-5 pe zi.Acum o saptamana am pus pe jucarie 4 GB ram si am trecut la win7 x64, i-am facut toate updateurile, toate driverele la zi. Freezurile sunt din ce in ce mai enervante!! In aprox o ora de functionare ingeata de 3-4 ori.Am cautat pe google si am vazut ca mai sunt si alti in aceasi situatie ca mine. Unul dintre acestia zicea ca trebuie limitat hardul de la 3GB/s la 1.5Gb/s printr-un jumper. Zis si facut!! In ultimele 2 zile s-a mai blocat de 5-6 ori, este mai bine dar tot e enervant.Stie cineva ce problema ar avea? A mai intampinat cineva aceasta problema?Ceva recomandari de programe pentru a testa componentele in parte.....Ambele windowsuri x86, x64 sunt neatinse, instalate de mine pe alte zeci de laptopuri si calc si nu au avut nici cea mai mica problema.Multumesc anticipat tuturor celor care au avut rabdare sa citeasca si care ma vor ajuta si cu cel mai mic sfat posibil. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Buna seara ! Eu asi zice ca prima data sa incercati cu un program pentru a vedea daca nu cumva are hdd-ul bad-uri pe el,sau mai simplu incercati cu un alt hdd-u. Succes !!O seara buna va doresc !! Link spre comentariu
idm_luci Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 banuiesc problema cu setarile pt hdd in bios , incearca daca ai in bios sa il treci de pe SATA pe IDE sau de pe AHCI pe compatibility , apoi reinstaleaza win. Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 1, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Multumesc pentru raspunsuri!! In bios am hdd trecut pe AHCI si din cate stiu asa si trebuie sa fie.Acum descarc utilitarele de la Segate pentru a testa hardul.Astept si alte pareri!! Link spre comentariu
idm_luci Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 tocmai asta spuneam , muta-l de pe AHCI si reinstaleaza windowsul. Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 1, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Am testat hdd cu utilitarul de la segate si a dat ok la toate.Momentan am nevoie de laptop si nu este timp si pentru reinstalare windows...mai astept cateva zile!! Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Buna dimineata ! Am uitat sa va intreb cam cum stati cu temperaturile laptop-ului???Astept !! Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 2, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Uitati detaliile afisate in everest!! Aici am forjat putin laptopul, nu s-a blocat, insa temperatura la procesor pare maricica.L-am lasat pe liber cateva minute si s-a mai racit, dar parca tot e putin cald procesorul. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Va salut ! Da asa mi se pare si mie ca ar fi cam caldut procesorul pentru aceasta perioada,la vara ce o face el,si nu numai procesorul este caldut,este caldut si hdd-ul.Eu asi zice ca sa-l desfaceti putin laptop-ul la procesor si sa-i curatati putin cooleru si sa-i dati cu alta pasta pe procesor, ca sa-r putea pasta aceia care este acum pe procesor sa fie uscata.Succes !!! Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 2, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Revin cu cateva informatii despre temperatura!!Am instalat un programel gasit pe google si am descoperit ceva interesant, se pare ca placa video e cea mai calduroasa!!!In ultimele 5 min a stat numai blocat, uitati si printscreen.Se pare ca am probleme serioase cu temperatura!!! Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Buna seara ! Da asa este,este o prroblema cu placa video,cred ca daia se incalzeste si procesorul tot de la placa video,pentru ca ii cere ff multe resulse de la acest procesor si se incalzeste si el,pacat ca e laptop si nu este pc-u pentru ca la pc-u mai puteati sa-i mai puteti un mic radiator pe proceosorul placi video si numai atat mai puteati pune si un cooler suplimentar pe carcasa pc-ului,dar la laptop nu prea aveti ce sa-i faceti mare lucru.Eu asi ziceti sa-l desfaceti putin acest laptop si sa-l curatati putin de praf si nu in ultimul rand sa-l desfaceti si la procesor si sa-i curatati cooleru si radiatorul,aa,si inca ceva erea sa uit sa-i puneti alta pasta racitoare pe procesor si pe cipset. Succes !!O seara buna va doresc !! Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 2, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Laptopul este curatat de praf. Racirea placii video este pe aceasi conducta cu racirea de la procesor si este o conducta destul de lunga pana la radiatorul ventilat de ventilator.Asta seara o sa schimb pasta termoconductoare, sper sa revin cu rezultate bune!! Link spre comentariu
ronyku Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 temperatura este cam mare la 2200 de rotatiiverifica pasta termo a procesorului si la placa video la fel Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Mai am inca o intrebare,pe unde scoate aierul cald acest laptop,daca il scoate aierul pe jos si laptop-ul este pe masa nu prea are cum sa-l dea afara aierul,a-r trebui sa-i cumparari un suport pentu acest laptop ca sa-l tineta mai sus,sa aiba el pe unde sa traga aier curat(rece) si sa-l dea pe cel cald afara.Sa nu il tineti in pat acest laptop pentru ca este si mai rau nu o sa mai aiba de loc aeraj.Succes si astept vesti mai bune de la dvs !!! Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 2, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Laptopul are aerisirea pe lateral in partea stanga, 90% din timp sta pe noptiera!! Sincer ventilatorul nu pare sa aiba 2200 RPM, ochiometric. Am decis mai intai sa incerc cu el la garantie, daca nu se rezolva nimic o sa incerc eu sa schimb pasta termoconductoare!! Uitati sistemul de racire!! http://imageshack.us/photo/my-images/832/photo0001he.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/718/photo0002ut.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/715/photo0003g.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum