Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop eOscope

ciocead4

Postări Recomandate

@dandumitAfisoarele recuperate de noi cred ca au fost recuperate din case de marcat mai vechi. Cele indicate de tine la Comet par OK, chiar daca au alt controller (Toshiba T6963). Softul din ATMega162 nu este prevazut sa lucreze si cu astfel de controller grafic, dar fiind scris in C este usor de adaptat (nu am studiat setul de instructiuni de la T6963, sper sa nu fie surprize neplacute). Prietenul meu, a fost chiar interesat de varianta 320x240, pentru ca ar putea extinde rezolutia pe verticala la valoarea primita de la ADC (8bit), insa am vazut ca unele modele de la Ampire nu au controller grafic deloc si astea nu-s bune la nimic.Personal am cumparat un afisor grafic 128x64 dragut de la Roccas la un pret bun (este de la Seiko), dar asta se intampla in urma cu vreo 2 ani, intre timp am cerut niste preturi de la ei pentru LCD-uri mai mari, dar nu am primit nici un raspuns. Merita sa incercati si voi la Roccas, poate impreuna avem succes mai mare, macar in primirea unui raspuns?!@pavcostelAsa cum am mai spus, nu ne-am gandit deloc la aspecte comerciale, de aceea nu stiu daca vom putea furniza chip-uri (preprogramate). Totusi, este in interesul nostru sa ajutam primul (primii) care isi construieste astfel de osciloscop pentru a demonstra "validitatea" proiectului, astfel incat vom incerca sa ajutam cat putem primii entuziasti. Ma gandesc aici ca as putea programa fara nici un cost cele doua chip-uri (Atmel+Xilinx), conditia ar fi ca solicitantul sa fie din Brasov (sau sa-si fac drum pe aici) si sa aiba cele doua chip-uri achizitionate in prealabil.Nu neglijati circuitul FIFO si ADC, acestea au venit cu cele mai mari intarzieri la vremea cand le-am comandat noi.@allDeocamdata nu avem in lucru nici un fel de modificare la proiect, pentru ca e prea devreme (ne mai odihnim un pic ;) ), dar pe masura ce gasim interesul o sa venim cu imbunatatirile discutate. Deci nu avem o varianta dual channel sau altfel imbunatatita!Daniel

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciocead4

5

• dandumit

5

• pavcostel

5

• pisoiu

2

Top autori în acest subiect

Vizitator dj_maxxro

ciocead4Felicitari pentru proiect si pentru initiativa indrazneata ! de ceva vreme ma lovesc de lipsa unui osciloscop in ceea ce fac si imi surade ideea constructiei in regim propriu a unuia cu performantele enumerate , deci apreciez ideea mai ales in conditiile economiei de piata romanesti :supz: Marius

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator adi2san

Salutare tuturor,

De ceva timp puteti gasi proiectul eOscope, impreuna cu alte cateva proiecte (speram noi interesante) pe un nou domeniu: http://www.eosystems.ro . Avem de gand sa publicam in viitor si alte proiecte interesante, speram sa va placa. Pagina de pe mindbend.ro este neactualizata, si o vom sterge in viitorul apropiat

Referitor la cererile de modificare a proiectului eOscope, am decis ca cea mai buna varianta este sa publicam sursele proiectului, astfel incat modificarile sa poata fi facute de catre doritori (schimbare model display, conexiune PC, etc). Din pacate timpul nostru este destul de limitat, si nu mai putem aloca foarte multe resurse in momentul de fata pentru acest proiect (avem proiecte teminate, dar pe care nu le-am putut publica din lipsa timpului).

In cazul in care realizati modificari, am fi recunoscatori daca ne-ati trimite ceva poze, si eventual si codul (am putea publica pe site versiuni actualizate).

Enjoy !

Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Dar nu e prea putin pe 8biti ? :(Eu am doua feluri de ADC-uri pe 11biti : ASD5411 si ADS5510 ...care o fi mai bun sa-l folosesc ?

Link spre comentariu
Vizitator adi2san

Dar nu e prea putin pe 8biti ? :(Eu am doua feluri de ADC-uri pe 11biti : ASD5411 si ADS5510 ...care o fi mai bun sa-l folosesc ?

Pe LCD nici nu se pot afisa forme de unda cu o rezolutie mai mare de 7 biti (pentru 11 biti gandeste-te ca ar trebui sa ai o rezolutie pe verticala afisata de 2048 pixeli) ! Majoritatea scope-urilor comerciale au tot 8 biti ... Ti-ar folosi intr-adevar mai mult de 8 biti in cazul in care ai dori sa faci masuratori pe semnalul achizitionat, dar nu ai mai avea un osciloscop, ci un scope-meter. Masuratori simple (valoarea varf-la-varf a semnalului, de exemplu) se pot face pe un controller de 8 biti, insa daca ai nevoie de un FFT de exemplu, nici sa nu te gandesti ca poti folosi un controller pe 8 biti (AVR sau PIC .) .. Plus ca programul in sine ar deveni foarte complex. Deci: pentru scopul propus (un simplu osciloscop cu vizualizare pe LCD) noi am considerat ca 8 biti sunt suficienti ... Nu cred ca ai avea vreodata efectiv nevoie de mai mult de 8 biti pentru a vizualiza un semnal.
Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Eu vreau sa fac cu afisare pe monitorul calculatorului.Nu inteleg de ce toata lumea vrea neaparat portabil ... osciloscopu e un aparat de laborator .... ce faci masuratori in cimp ?Sint controlere si pe 16biti :naughty:

Link spre comentariu
Vizitator adi2san

Eu vreau sa fac cu afisare pe monitorul calculatorului.Nu inteleg de ce toata lumea vrea neaparat portabil ... osciloscopu e un aparat de laborator .... ce faci masuratori in cimp ?Sint controlere si pe 16biti :naughty:

Frumoase intentii, practica ne omoara insa ... Eu iti pot spune ca volumul de lucru necesar pentru un proiect de nivelul eOscopului nu este tocmai redus ... Altfel ar fi plin internetul de proiecte, si chiar mi-as dori foarte mult sa fi tu cel care va publica in cateva luni un scope pe 11 biti conectat la PC, si care sa ofere facilitati avansate ... nu stiu de cat timp si resurse materiale dispui tu, insa eu zic ca ai iesi mult mai ieftin daca ai cumpara un osciloscop cu 1000 euro (sau ai construi unul dupa un proiect existent) decat sa te apuci sa proiectezi. Designul si dezvoltarea costa foarte mult si nu o faci lucrand cu niste sample-uri free luate de la producatori si cu software piratat. Iti spune asta o persoana care lucreaza in domeniul asta .. Un tool software de la Analog Devices pentru dezvoltare pe DSP, de exemplu, costa vreo 8000 euro (o sa ai nevoie probabil de asa ceva daca vrei sa faci ceva calcule FFT mai rapide). Ca sa nu mai zic ca ar trebui sa cumperi platforma hardware de dezvoltare, si sa rezolvi mica problema a lipirii circuitelor BGA. Si asta a fost un mic exemplu ... Oricum, de la un nivel de complexitate in sus, nu mai are sens sa folosesti controllere clasice, fie ele pe 16 sau 32 biti ... Ar fi mult mai logic sa folosesti un circuit reconfigurabil (FPGA) sau ASIC, care sa contina toata logica de la A la Z (mai putin partea de conversie A/D). Am cochetat si noi cu ideea de a folosi un FPGA, dar am considerat ca nu are sens sa dezvoltam un proiect complex, plus ca nu am fi dispus de timpul necesar dezvoltarii ... Iti doresc sa gasesti tu, totusi, variante mai bune ... Insa tare mi-e teama ca o sa ramai la nivel de intentii marete ...
Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Timp am din belsug ! :smt003 Dar ce au sample-urile ? nu sint bune ? :( .... si chiar nu stiu cind te intreb asta. Eu credeam ca sample-urile sint integrate normale ca si cele pe care le cumperi .... Deci nu sint ?Nu folosesc BGA doar integrate normale cu pini :yawinkle: Eu zic totusi ca nu strica sa fie un pic mai complex .... daca tot ne apucam sa facem ceva hai sa-l facem calumea. Nu mi se pare deloc complex ca e 11biti inloc de 8 .... iar microcontroleru nu face decit sa ia datele din memorie si sa le trimita la calculator. Daca nu mi se parea asa simplu nu ma apucam .... ca nu sint chiar asa avansat la electronica :P

Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Ai dreptate. O sa ma apuc sa-l fac p-asta al tau cu ADS830(1) pe 8bit ca e testat si merge, si imi trebuie cam urgent.Dar nu am gasit memorie FIFO si am doar SRAM :( , tot trebuie sa modific nitel ....O sa pun si PIC in loc de Atmel pt. ca la Atmel nu ma pricep deloc iar la PIC foarte bine (si hard si soft)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări