Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

low pass filter

danutz-

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

6

• K1nderu

2

• mircea888

1

• liviu

1

Top autori în acest subiect

salutas dori si eu o schema mai simbla si eficienta de filtru de bass multumesc

In primul rand trebuie sa spui la ce fel de filtru te referi... activ sau pasiv. Simplitatea este de obicei data de ordinul filtrului, deci trebuie sa te hotarasti ce panta vrei sa aiba in functie de ce vrei sa faci, normal ca cel mai simplu este de ordin 1 dar performantele sunt cam slabe. Desi fiind vorba de un filtru trece-jos poate ca ar merge si ordin 1...Oricum daca vrei sa faci un filtru trece-jos pasiv iti spun ca nu prea are rost (mai ales pentru puteri mari costul este ridicat), se obtin performante mai bune cu filtre active, ca sa nu mai spun ca la un filtru activ ai posibilitatea realizarii unor reglaje (frecventa de taiere, fazare).
Link spre comentariu

atunci as dori o schema al unui fltru activ dar sa fie mai sipla , de incepatori :da PS; imi puteti spune care este diferenta intre activ si pasiv , ce componente are unu fata de celalalt

Link spre comentariu

1. ce frecventa de taiere are filtrul din prima schema ?2.in prima schema cam ce si cu cat ar trebui sa schimb condensatori sa maresc frecventa de taiere in jur de 200 hz ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări