Vizitator I_robot Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 era cat pe-aci sa ma bucur, dar din pacate e cam complicat de comandat. :cry: Oricum, e tare site-ul. Thx.de pe la noi de pe-aici nu stii ceva site, magazin? Link spre comentariu
__farad__ Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Praktiker Dedeman, Bricostore. Cum nu ai locaţia trecută în profil nu ştiu ce magazine se găsesc pe la tine. Încearcă şi un magazin specializat în instalaţii electrice: Artelectro, Romstal au deasemenea divizie de electrice, Arabesque. Ce naiba doar nu cauţi elefanţi cu pampoane. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Nu era mai usor sa faca un montaj joule thief care sa aprinda toata chestia? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 De la 12V la 220V...e mai complicatAcum,fiecare face ce i se pare mai usor Link spre comentariu
nicul Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 I-robot, am luat acelasi tip de spot, la 12V de la Ikea, oricum e o porcarie, nu merita banii si e un produs depasit. l-am luat cu ceva timp in urma si m-ar mira sa mai fie. ca sa ai ceva lumina de la becurile tip spot, nu chioreala, trebuie sa fie marcat macar 4W pe ele si desigur leduri in tehnologii mai recente. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 site-ul l-am pus doar pentru exemplificare ; acelasi tip de bec se gaseste de vanzare cam in orice magazin cu produse electrice . Link spre comentariu
Vizitator I_robot Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 nah, ca eu n-am gasit la niciunul din magazinele enumerate de voi, sunt becuri hahogen la 12 v, dar cu led-uri nu. chiar am intrebat vanzatorii, desi cred c-am nimerit de-aia care nu stiu nici macar ce au in propriile buzunare, dar in ditamai hipermarketu. cred ca la ikea, n-am fost. daca ati cumparat careva de curand, spuneti-mi de unde, va rog. ba cred c-am vazut ceva spoturi cu totul, dar erau ceva de genul - un led in mijloc, diametrul de 2-3 cm si costa invers proportional cu marimea (40-50 ron). cum zicea si Nicul, ar trebui sa iau vreo 10 ca sa fac lumina cat un bec normal de 6oW. Link spre comentariu
Vizitator I_robot Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Nu era mai usor sa faca un montaj joule thief care sa aprinda toata chestia?nu stiu cm se aplica la ceea ce am intrebat eu dar ideea e foarte tare:http://ptn.ro/reciclare/cum-sa-faci-un-joule-thief/ Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Acolo nu e o rezistenta pt ca la 7 leduri de 20mA ar fi 3W de disipat pe rezistenta... e o ssc sau un condensator (reactanta) .Trebuie reconfigurezi ledurile (daca vrei sa folosesti o lampa de 220) ,cate 3 in serie si o rezistenta cu ele. Link spre comentariu
Vizitator CIS Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Salut, doresc niste sfaturi ! Am un bec LED de 9W, cu dulie E27 ptr. 220V-240V Ledurile sunt in total 38 si sunt legate in serie. Pe placuta cu ledurile sunt si piesele electronice care protejeaza ledurile ptr. 220 V Dorec ca acest bec LED sa.l folosesc la un curent de 12V si 24 V (ptr. siguranta max 30V) Daca este greu sa fie cu aceasta marja, atunci prefer macar 12V. Astept sfaturi, scheme, adrese de site etc. Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Fiind 38 de leduri înseriate, nu se poate rezolva decât prin schimbarea grupării lor prin legare mixtă (serie/paralel), în serii de câte trei leduri albe plus o rezistenţă de 470 Ohmi, apoi toate seriile de câte trei leduri (şi rezistenţa lor) legate în paralel (plusurile împreună şi minusurile împreună la toate şirurile). Asta presupune însă întreruperea traseului dintre leduri (la fiecare al treilea led), eliminarea condensatorului, punţii şi rezistorilor aferenţi alimentării iniţiale la 230V şi tragerea unor fire de la ledurile de început şi de sfârşit de serie. Cam multă manoperă pentru un bec, darămite pentru mai multe..... Preferabil ar fi să foloseşti spoturi cu led pentru 12-24V.Ca ăsta: http://www.netdeal.ro/image/cache/data/bec_led_4w_12v-228x228.jpg Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 la 24v e mai putina manopera...(10 lipituri pt fire si 5 rezistente) pui cate 7 in serie si o rezistenta sub 100 ohm pe-acolo. Iti mai raman si 3 leduri de rezerva... Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Corect, numărul de leduri per serie la becul de 24V practic se dublează, deci sunt mai puţine intervenţii de făcut, eu am dat exemplul doar pentru varianta de12V. Deşi dacă face grupuri de 3 leduri şi pune o rezistenţă serie aleasă cu grijă, becul va merge şi la 12V şi la 24V, cu o scădere totuşui a luminozităţii pentru 12V..... Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Dragilor, vad ca deja se subantelege la voi rezistenta serie! Pai, poate cel care a iuntrebat o fi evoluat peste asa ceva. Ca sa mearga si la 12V si la 24V este relativ siimplu cu un driver step-down/buck care uzual are limita de tensiune peste 24V, iar functionarea in comutatie permite sa mearga aproape la fel de bine la ambele tensiuni, si cu randament mare. Desigur ca merge si cu un step-up, insa cu conditia ca tensiunea pe catene sa fie cu cativa volti peste cea mai mare tensiune de alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum