Vizitator I_robot Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 exista la magazine diverse becuri (lampi) cu led la 220v pentru spoturi de ex.intrebare: cum se pot modifica pentru a fi folosite la 12 v (baterie auto)?modificat, in sensul ca desfac dulia si eventual elimin circuitul de alimentare la 220v :wetrwre stiu ca varianta cea mai OK ar fi un invertor 12-220v, dar e scump si poate exista alta solutie.am cautat pe-aici, pe forum, dar mai rau m-am zapacit.poate se osteneste cineva sa-mi dea un raspuns concret. multumesc! Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 desfaci dulia si recalculezi rezistenta pentru 12v. e un calculator automat pe net zextar.comcaultezi curentul mancat de leduri si gata. Link spre comentariu
Vizitator I_robot Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 merci pentru raspuns.apropo, mai am o nelamurire: daca nu cunosc specificatiile fabricantului pentru un LED cum as putea sa le deduc?(scuze daca am pus o intrebare nashpa) Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 aici gasesti tot ce ai nevoie http://www.zexstar.com/shop_content.php?coID=16 scuze am uitat sa iti spun vezi ca tre sa pui si o dioda ca altfel face plici ledul. si daca nu iti place cum lumineaza pui si un condensator ca are usoara tendinta de palpaire Link spre comentariu
Vizitator I_robot Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 chiar pe pagina asta intrasem, teoretic am priceput, mai ramane practica... sa vad daca pot sa desfac soclul... ***oricum varianta asta cu rezistenta nu prea imi place pentru ca presupune consum in plus. Exista vreo alternativa ? Stiu ca exista, dar as vrea una ieftina si simpla. eventual schema circuitului... THX! Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 pai la consumul pe care il are rezistenta nici nu tre sa iti bati capul. oricum ai nevoie de eea pentru limitare curent pe ledu, ca il ia dracu altfel. utilizezi numai una de 1W si ajunge la toate ledurile. :dacate leduri sunt? cred ca tre mai mult de 1W Link spre comentariu
__farad__ Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Identifică mai întâi cum sunt legate ledurile în becul respectiv. De regulă, dacă sunt mai multe legarea va fi mixtă, serie şi paralel. Legătura serie interesează, în funcţie de câte leduri sunt înseriate ştii ce tensiune să aplici. Dacă sunt înseriate mai mult de 4 ai mai mult de 12V, deci nu le poţi alimenta la 12V.Mai simplu este să cauţi acelaşi model de bec pt 12V, pt. că există. scuze am uitat sa iti spun vezi ca tre sa pui si o dioda ca altfel face plici ledul. si daca nu iti place cum lumineaza pui si un condensator ca are usoara tendinta de palpaireDiodă pt ce? A spus că îl va folosi pe maşină, deci are 12V cc Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 asa este nu am fost atent...... Link spre comentariu
raileanu florin Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 ala este un spot la 220v nu are DULIE e turnat in ipsos in acel ipsos are o rezistenta dar nu mai stiu ce valoare are sa reduca tensiunea alfel se ard Link spre comentariu
Cristiano Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Sunt convins ca nu e doar o rezistenta acolo care sa fie schimbata pentru a functiona apoi la 12V (eficienta ar fi de vreo 5% in cazul asta), cel mai probabil acolo e o sursa in comutatie.Desfa becul, identifica aranjarea ledurilor (cate in serie, cate grupuri paralel, etc) si curentul la care sunt alimentate si apoi inlocuieste circuitul de alimentare cu unul pentru 12V. Daca ai nevoie, iti pot oferi si niste sfaturi pentru asta. Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 ce sursa in comutatie pentru 7 leduri aiurite? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Da,la cat de simplu e becul,e doar o rezistenta chioara. Nici macar un condensator serie nu cred ca incape acolo...darmite o sursa in comutatie,care sa mearga la 220V Link spre comentariu
Vizitator I_robot Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 multumesc pentru raspunsuri. cand o sa disec becul , daca reusesc si nu-l stric, o sa revin. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Acum ceva timp scobisem cu rezultate bune cimentul ala in care stau pinii becului. S-ar putea sa mearga ok! Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 sau ...puteti cumpara acelasi tip de bec led cu alimentarea la 12V si nu mai trebuie sa modificati nimic. http://www.deslamps.co.uk/mr16-12-volt- ... -1859.html pretul ar fi undeva in jur de 15 lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum