Cilibiu Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Am 2 telecomenzi de la o alarma de masina china, care foloseste integratul HS1527. Mam uitat in datele tehnice ale lui si am decis sa fac un receiver cu un atmel, problema este ca pun osciloscopul pe TX si am 2 semnale suprapuse, cea ce am observat din dateletehnice ale integratului ca ar fi 2 semnale L si H. Nu stiu exact ce semnal emite in functie de butonul apasat, sau ce se modifica, ca pe osciloscop nu am vazut nici o modificare a frecventei!Daca ma puteti lamuri un pic as fi foarte recunoscator.Pe ce trebuie sa se bazeze receiverul? Este cumva transmisie seriala?Trebuie sa urmaresc frecventa, factorul de umplere, diferenta intre cele 2 semnale suprapuse?Si cum pot afla ce frecventa emite acest integrat? Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Salut,Foaia de catalog e scrisa destul de zgarcit si agramat, totusi se intelege cam cu ce se mananca cipanul.Comunicatia se face in pachete (frame) cu structura descrisa in pagina 2, si anume:Preambul format dintr-un impuls 1 cu durata de o unitate de timp, urmat de 31 de unitati de timp cu valoarea 0.Cod de securizare format din 20 de biti.Datele, care copiaza comutatoarele K3 pana la K0.Acest mod de codare al bitilor l-am intalnit cu denumirea de Manchester modificat. 1 logic este codat cu 3 perioade in 1 si o perioada in 0. 0 logic este codat cu o perioada in 1 si 3 perioade in 0.Decodarea se face foarte simplu. Detectezi frontul crescator al datelor si citesti din nou intrarea dupa o intarziere de doua intervale unitare de timp. Bitul citit este ce s-a transmis.Este normal sa nu poti vedea semnalul clar pe osciloscop. Ceea ce vezi este o suprapunere de 1 si 0 logic transmise folosind codarea descrisa mai sus. E un fel de diagrama ochi. Ca sa poti analiza un frame, este necesar sa il memorezi si sa-l analizezi dupa aia. Daca ai osciloscop digital, pune-l pe single sweep, seteaza baza de timp in asa fel incat sa cuprinda un frame complet si apasa unul dintre butoane. Sonda sa fie pe TXD."Frecventa pe care emite acest integrat" nu exista. Integratul furnizeaza numai semnalul modulator.. Frecventa de emisie e data de un circuit de RF aflat pe cablaj. AI un exemplu la pag 3. Cel mai probabil ca e in jurul a 433MHz sau 915MHz.Avand in vedere lungimea de 1.3 - 3ms a intervalului unitar, daca nu ai osciloscop digital, poti inregistra cu placa de sunet semnalul care iese din TXD, apoi analizezi forma de unda cu Matlab sau alt cititor de wav care poate afisa grafic semnalul.Spor!Cirip Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 2, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Mersi de explicatie, cam tot pe acolo mam gandit si eu ca ar fi dupa ce am mai citit de vreo 10 ori foaia de catalog. Cred ca renunt la acest proiect, mi se pare ca e prea mare bataia de cap cu ea si nu merita strofocarea!Nu am osciloscop digital acasa, dar la munca am , poate iau telecomanda la munca sa vad daca reusesc sa ma lamuresc cumva! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 3, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Am luat telecomanda la munca si am urmarit semnalul.Semnalul este exact ca cel de comunicatie seriala, am un bit de start, 4 biti de 0, urmat de 20 biti care sunt 1 si 0 amestecat, dar nu 0 dupaia 1, ci treceri din 0 in 1 si invers, intro perioada am ori 1 sfer 1 si 3 sferturi 0 , ori invers, cea ce face ca aced cod sa fie unic la transmisie, dupa acest cod urmeaza 4 biti care sunt definiti de cele 4 butoane K0-K3!Acum ca am aflat cums ta treaba, cred ca ma las pagubas, dece? din cauza ca sunt afon sa fac un atmega sa decodifice un semnal transmis serial, ma gandeam catotusi ma pot baza pe frecventa, sau factor de umpelre, da nu, frecventa este fixa din rezistenta respectiva (300K pentrun 1.34ms), dar nu stiu cum ca decodific semnalul, iar din cate imi aduc aminte, o comunicatie seriala normala nu are atatia biti (20), ci parca 8 biti, deci foarte greu sa citesc de 3 ori cate 8 biti ca sa unesc codul , asta doar pentru a anclasa 4 relee, mi se pare mult de munca, mai bine iau un kit gata facut si am terminat balciul, miar fi placut totusi sa fac acest proiect.Dar totusi sa continuam la sectiunea ATMEL!!!Rog un moderator sa mute topicul la sectiunea ATMEL, ca sa il pot continua! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum