Vizitator ROTEL Postat Aprilie 17, 2006 Partajează Postat Aprilie 17, 2006 Salut, E ceva de capul schemei asteia? Nu ma pricep mai deloc. Am facut schema, am lipit fiecare piesa... mai putin la potentiometre, adica am facut eu niste incercari si a iesit ca se nimereau intr-un singur loc masa in stanga potentiometrului si firul cu condensator si pe cel cu rezistenta le-am pus pe un singur piriorus de la potentiometru, in mijloc. Nu am facut inca un test sa vad ce semnal intra la o inregistrare, insa am facut un test sa vad cum se aude daca trec prin mixer un semnal (un amplificator de bas, am interpus mixerul intre chitara bas si amplif de bas) si nu se auzea sunetul complet... http://www.aaroncake.net/circuits/mixer1.htm Multumesc, Alex Link spre comentariu
Kytan666 Postat Aprilie 17, 2006 Partajează Postat Aprilie 17, 2006 leaga firele la potentiometru ca in schema doar ca invers , pinul din stanga la masa , condensatorul in dreapta si rezistenta la mijloc Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 17, 2006 Partajează Postat Aprilie 17, 2006 Schema pare a fi buna dar din ce ai zis tu , ai legat aiurea componentele.Refa inca o data montajul si fii mai atent la legaturi . Link spre comentariu
Vizitator ROTEL Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 O sa reverific montajul atunci. Rezistentele am observat ca au niste dungi pe ele, are vreo importanta cum le lipesc? La fel si condensatorii, are vreo importanta cum ii lipesc? Adica eu vreau de la acest mixer doar sa-mi adune niste semnale dar sa se auda la fel instrumentul, acum de daca se mai aude un mic buzz pot trai cu asta insa nu cum e acum... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Dungile de pe rezistente reprezinta valoarea lor in codul culorilor. Nu are importanta cum le lipesti. Condensatorii sunt de 0,1 micro, nepolarizati (adica nu sunt electrolitici) deci nici astia nu au un sens de montaj. Daca erau electrolitici, trebuia sa respecti poleritatea. Bafta! Link spre comentariu
radu25 Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Pai...dungile alea au o semnificatie; ca, de exemplu valoarea rezistorului sau a condensatorului. Daca tu nu stii ce sunt dungile alea, de unde stii ca ai pus rezistori de valoarea care trebuie? Link spre comentariu
radu25 Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Intr-adevar, nu conteaza cum lipesti rezistorii si conzii, dar ai grija la valori! Link spre comentariu
ionut20 Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Pai...dungile alea au o semnificatie; ca, de exemplu valoarea rezistorului sau a condensatorului. Daca tu nu stii ce sunt dungile alea, de unde stii ca ai pus rezistori de valoarea care trebuie?pai probabil a cumparat piesele de la magazin, si cum schema are doar 2 rezistori de aceeasi valoare si unul de alta valoare, probabil.....i-a pus bine :smt003 Link spre comentariu
Vizitator ROTEL Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 despre pozitionare sunt ok... ca de, 5 erau de un fel si mai era una... o sa mai fac niste teste in seara asta si maine a... cred ca este important in loc de 2N3819 am pus BF245 A, B sau C, insa mi s-a spus ca e ok, acelasi efect este... cred ca e de la potentiometre totusi... Link spre comentariu
Vizitator ROTEL Postat Aprilie 18, 2006 Partajează Postat Aprilie 18, 2006 Ma poate ajuta cineva din Bucuresti cu o verificare a jucariei? Practic ceea ce vreau eu este ceva similar la http://www.behringer.com/MX400/index.cfm?lang=GER . Poate daca are cineva schema? o sa postez un topic si cu asta... poate ca au o schema mai buna . alex Link spre comentariu
stefanev Postat Noiembrie 27, 2006 Partajează Postat Noiembrie 27, 2006 stiu ca e vechi thread-ul, da in loc de 2N3819 se poate pune BF245 ? ca primul nu il gasesc nicaieri :( Link spre comentariu
stefanev Postat Decembrie 3, 2006 Partajează Postat Decembrie 3, 2006 am facut schema si merge bine. Am folosit pe intrare un cond de 100nF inseriat cu un resistor de 100K la un sfert de watt, am folosit BF245. Difera ordinea pinilor fata de 2n3819 de la Philips, ii inversat gate cu drain -ordinea din schema fiind:pin1-drainpin2-gatepin3-source Iar la BF245 este:pin1-drainpin2-sourcepin3-gate Acum merge perfect, se aude slabut, trebuie sa ii fac si un preamplificator pe iesire si e gata ... am multiplicat schema pana ce am ajuns la 6 intrari mono, ca sa fie stereo am folosit 2 j-fet-uri, fiecare avand adica 3 intrari, m-am hotarat ca sa fac sa fie 2 intrari stereo + 2 microfoane . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum