Vizitator stefan5 Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Buna ziua! Mi-am construit o matrice de leduri 64X27 si am o problema mare: in unele locuri in loc sa mi se aprinda un singur led se aprind 2-10 de intensitati luminoase diferite. Am verificat atat vizual cat si cu multimetrul si nu am gasit nici un scurtcircuit. Am inceput sa scot/deconectez ledurile arse dar situatia tot nu s-a schimbat. Toate aceste operatiuni le-am facut fara registri montati pe placa....totul e chel si simplu. Care ar putea fi problema sau cum o pot depista? http://www.fileshare.ro/53169039731.5 Imi cer scuze pentru calitatea proasta a pozelor insa sper sa revin cu altele mai bune Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Curata bine placa,e posibil sa fie impuritati intre trasee,care au rezistenta mai mare,dar tot aprind ledurile Link spre comentariu
Vizitator stefan5 Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Nu prea am cum sa curat adecvat tinand cont de "panza de paianjan" din fire creata.Insa nu cred ca e problema numa de asta...fenomenul e de prea mare amploare ca sa fie numai de la inpuritati.Am mai observat ceva acuma: daca deconectez de exemplu anodul uni led (care se aprinde normal) de pe circuit atunci se aprind slab alte 5 leduri...cand lipesc piciorusul la loc totul functioneaza normal. Exista vre-o posibilitate ca unele leduri sa fie defecte si sa faca scurt in loc de intrerupere? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Nu credDaca sunt leduri superluminoase,ele se aprin slab la curenti extrem de mici (zeci de nA sau si mai putin!) Link spre comentariu
Vizitator stefan5 Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Interesant...ce solutie(substanta/metoda) de curatat imi recomandati? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Pentru inceput,alcool izopropilic sau benzinaAcum,e posibil sa nu fie neaparat asta,dar simptomele asa indicaDar uite inca o idee de test: aprinzi un led si incerci sa conectezi ledurile adiacente la masa,sa vedem daca se sting!Eventual pooate poti implementa asta in partea de comanda Link spre comentariu
Vizitator stefan5 Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Imi poti spune mai detaliat cum sa fac ca nu am inteles la ce te referi Si nu as vrea sa ma bag inca la partea de comanta pana nu functioneaza calumea matricea, pentru ca sunt incepator in programare si vreau sa iau lucrurile pas cu pas ca sa inteleg mai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum