Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator auto telefoane smartphone

vladonedj

Postări Recomandate

Salut, de curand am cumparat un incarcator auto pentru telefoane smartphone.

La inceput mi-am zis ca trebuie sa fie ceva banal ( un 7805 ) dar cand l-am desfacut am observat ca era ceva in comutatie cu MC34063A.

Care este avantajul folosirii unei surse in comutatie ?

Se incarca mai repede acumulatorul folosind dreptunghiulara ?

Am mai observat ceva, cand conectez telefonul la el, imi bruiaza radio-ul, doar pe un singur post (99.2FM)

De ce se intampla asta ? Frecventa radioului este mult mai mare decat cea a invertorului ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan_k

1

• vladonedj

1

Top autori în acest subiect

Care este avantajul folosirii unei surse in comutatie ?

Money-money. In buzunar la chinezu, importatoru, vanzatoru.De fapt daca pt auto, e normal sa fie in comutatie, altfel de la 12-14V la 5V sa "arunci in aer" 7V prin disipare termica pe un 7805 nu e tocmai eficient. Avantajul tehnic ar fi ca sursele in comutatie ar fi mai eficiente decat cele liniare (7805, etc). Dezavantajul e ca daca nu sunt bine facute, patesti ce patesti cu radioul.Chestia aia care o ai tu practic e un convertor DC-DC de la 12V la 5V (sau cat e intrarea in smartphone). Incarcatorul e in telefon, ce bagi in priza e doar alimentator. Unda de iesire nu ar trebui sa fie dreptunghiulara, din contra, ar trebui sa fie cat mai continua.

De ce se intampla asta ?

Ca e prost convertorul. Armonici.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Cum a spus Stefan_k si mai intra in rezonanta si cu metalele din noi :plombe dentare metalice ,tije metalice de prin oase ,stimulator cardiac si altele -am dat numai cateva exemple.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări