Vizitator zoomoptic Postat Aprilie 15, 2012 Partajează Postat Aprilie 15, 2012 tiristori sau tranzistori? cu atmega 16 se poate face chiar simplu simplu si nici programarea nu e grea. trebuie practic sa preia, sa copieze registrii de la intrare r16 si sa ii trimita spre iesire in r17, iesiri care comanda niste tranzistoare. dificil este pentru ca alimentarea pentru injectoare se compune din plus prin releu si comanda pe minus din calculator. si cum fac eu sa comand un tranzistor cu minus in baza si care sa inchida tot pe minus intre colector si emitor? cam aceeasi problema as avea-o si cu amplificatorul operational. iulicuta, mai bine ne intalnim intr-o zi sa te mai intreb una alta, ca nu sunt chiar asa sigur pe ce stiu. Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Aprilie 15, 2012 Partajează Postat Aprilie 15, 2012 sunt aproape varza cu carne la electronica deci nu m-ai prins bine,in schimb pentru idei tembele ne putem intanli oricand nu-i bai Eu nu inteleg de ce nu cauti ca in loc de un repetor de semnal,sa preiei comenzile catre injectoare,si sa faci un circuit care folosind un semnal sa comande doua injectoare simultan,si atunci acel circuit va avea la iesire orice impedanta vrei matale sa aiba,poti alimenta 8 sau 12 injectoare(daca te decizi sa-i mai pui inca o axa cu scame ) si nu mai apare problema intarzierii semnalelor intre doua injectoare care trebuie sa se deschida simultan.Cauta schema megasquirtului,si preia de acolo partea de comanda a injectoarelor,o faci de doua ori,sau modifici partea de putere care comanda injectoarele sa-ti suporte impedanta injumatatita a injectoarelor tale ca sa poti pune 2 in paralel Link spre comentariu
Vizitator zoomoptic Postat Aprilie 15, 2012 Partajează Postat Aprilie 15, 2012 tocmai ma sfatuiam cu tata si mi-a zis si el acelasi lucru ca si tine. mai caut si ma mai gandesc cum facem:) Link spre comentariu
Vizitator zoomoptic Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 am reusit sa fac circuitul. si de functionat functioneaza. era nevoie doar de comanda COM (complementar) pentru registrul r16 pe partea de programare. acum nu sunt comvins ca am folosit ce trebuia in schema.. sau cum ar trebui sa mai leg in realitate toate cele pe acolo.. simularea functioneaza, dar sa ii dau 5v in baza tranzistorului cred ca il ard. pun o rezistenta inainte nu e problema. dupa aia.. nu inteleg de ce imi trec doar 2 volti intre colector si emitor mai departe spre leduri. trebuiau sa fie minim 12.. atasez imediat un printscreen.semnalul de iesire este inversat, ca sa comand injectorul pe plus, practic, sa imi fie mai simplu.softul a fost foarte simplu de facut.problema mare este cum ar trebui sa mai aranjez circuitul sa fie totul bine. Link spre comentariu
Vizitator zoomoptic Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 gata am gasit. in locul tranzistorilor pun ULN2003 si merge ok. si micsorez si dimensiunile placii. e perfect. si fiecare iesire tine 500 de mA deci pot pune chiar direct injectorul. Link spre comentariu
Deann Postat August 12, 2012 Partajează Postat August 12, 2012 Salutare! Incercand sa repar un ECU Audi A4, cu probleme pe comanda unui injector, am gasit acest topic...Comanda injectoarelor este facuta printr-un CI, arie de tranzistori, ATM43D-446778, datasheet-ul negasindu-l nicicum.Prin cautarile tale, ai gasit ceva despre acest CI? Link spre comentariu
Vizitator zoomoptic Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 salut nu am dat peste asa ceva inca. dar uln2003 tot asta face, adica tot o arie de tranzistori este.L.E.uite un pdf cu o parte din configuratia pinilor datasheet.pdf datasheet.pdf Link spre comentariu
Vizitator zoomoptic Postat Septembrie 4, 2012 Partajează Postat Septembrie 4, 2012 ce curent consuma un injector la 12v care are 14 ohm?? eu am calculat si consuma 800 de mA e corect? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum