Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor de umiditate (higroscopic )

Postări Recomandate

Va salut ! Va cer un sfat : a folosit cineva senzori de umiditate ? Puteti sa-mi recomandati unul anume si unde se gaseste de cumparat ? Dar pentru presiune ? Doresc , ca , dupa ce m-am familiarizat un pic cu Pic-urile , sa fac si ceva concret . Termometru + barometru + Higrometru . Va multumesc !

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Incearca senzorul HIH 3605 pentru umiditate.Pune pe PIC un MCP 1541 care da tensiunea de referinta 4,096V pe tensiune externa la convertor

In primul rand iti multumesc pentru sfat ! Si mai departe ... spune-mi de unde iau asa ceva . M-am uitat pe ici pe colo pe la magazine ( pe site-uri ) si nu am vazut . MCP - ul il pun la un pic 16F871 pe pinul 5 , Vref+ ? Cu stima ,
Link spre comentariu

Pentru piesele pe care ti le-am dat iti recomand societatea COMET din Bucuresti care este reprezentanta MICROCHIP. Ce au ei este mai ieftin dar din pacate nu au totul si atunci trebuie apelat tot la ei dar la care sa dai codul FARNELL; e mult mai scump dar ai cam tot ce doresti.

Eu iti propun produsele MICROCHIP MCP 1541 (tensiune de referinta de 4,096 V produs de MICROCHIP cod FARNELL 1084310), senzor de temperatura TC 1047A, produs de MICROCHIP cod FARNEll 3968935), senzor de umiditate HIH3610 cod 3937458(nu stiu de ce azi nu apare HIH3605 la ei).

Poti sa vezi aceste produse si daca sunt apeland site: http://www.comet.srl.ro, dupa care alegi optiunea FARNELL si la cod produs treci denumirea produsului.

Atentie ce ti-am dat de la MICROCHIP este tot varianta SMD.

Vezi ca senzorul de umiditate este foarte scump.

Cu stima,

Puiu

Link spre comentariu

"Vezi ca senzorul de umiditate este foarte scump." Asta am vrut sa vad : daca se gaseste si cat costa . Eu sunt din Bucuresti , si am incercat la Comet, Vitacom , Telezimex , Conexelectronic , e-piese , si nu l-am gasit nicaieri . Multumesc pentru detalii . Mai a ramas o " codita " la care te rog sa-mi raspunzi . Cu stima ,

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator spanac

1. Senzorul de umiditate este 25,5 EUR +TVA la Comet electronic, luat din catalogul Farnell.2. Pentru presiune in functie de domeniu poti utiliza un traductor de presiune de la ECAS-catalogul verde al lor.Cu stima,

Si asta ce are ? SMTHS10 Vad ca e sub 10 euro la cometCu stima
Link spre comentariu

salutsi eu vreau sa fac ceva similar.senzor de umiditate am gasit un SY-HS-220 care pare potrivit, se gaseste la firma aia din banneru de sus.tot acolo am gasit si senzor de presiune un MPX2200AP care e potrivit pentru masurat presiunea atmosferica. in rest, nam gasit nici un alt senzor de presiune potrivit la nici un magazin.

Link spre comentariu

Nu am chiar nimic impotriva baietilor de la Comet, sunt OK si foarte prompti cu expeditia (dupa ce platesti profactura) dar 25 euro pentru un senzor de umiditate parca este prea de tot...

Pana si senzorul inteligent temperatura-umiditate SHT11- SHT17 costa pe la 15-20 euro insa permite comunicatie seriala cu microcontrolerul.

O statie umiditate temperatura de interior cu calendar si ceas (chinezeasca) este 30 RON si merge foarte bine. Sigur ca hobby-ul costa bani, dar ideea este sa faci hobby pe gratis.

De aceea va informez de unde am cumparat eu un senzor de umiditate capacitiv (chinezesc) cu 10 RON, suficient de bun pentru hobby:

http://antenee.ro (magazin Cluj)

email: [email protected], [email protected]

Din pacate pagina web nu reflecta ceea ce exista in magazin.

In ceea ce priveste utilizarea unei referinte de tensiune pentru modulul AD al unui PIC, de notat ca nu este necesara atat timp cat PIC-ul este alimentat stabilizat cu 2.5V - 3V - 3.3V (seria LF) sau 5V (seria standard), filtrajele anti-zgomot sunt prezente si cablajul este proiectat ca la carte.

Masurarea umiditatii se poate face si cu doi senzori de temperatura in care unul masora temperatura "uscata" iar celalat temperatura "umeda" (temperatura punctului de roua), acest senzor are montat un ciorap impregnat cu o solutie ce absoarbe umiditatea ambianta. Metoda se numeste "psihometrica" si necesita rezolvarea unei ecuatii ce extrage umiditatea din valorile temperaturii ambiante si a temperaturii punctului de roua.

cele bune,

Vasile

http://surducan.netfirms.com

Link spre comentariu

Nu are din pacate data sheet si nici nume decat "senzor de umiditate capacitiv made in China" si un cod de magazin pe care nu l-am retinut. Pot sa-i fac o poza daca ajuta la ceva.Precizia este undeva la 5%. Oricum ma intreb cum o sa realizati etalonarea unui senzor de umiditate care are 1% de exemplu ? Vasile

Link spre comentariu

1. Daca aplicatia este industriala va trebui etalonat la metrologie, daca este domestica se poate etalona prin comparare. Senzorul propus initial are caracteristica liniara data in cartea tehnica a lui, in care este redata de fapt corelatia tensiune-umiditate relativa.2. Din pacate la noi este o adevarata problema etalonarea si sunt destule cazuri cand nici institutile abilitate nu au etaloanele necesare (ex.: analizatoare de semnal). Dar asta este.Cu stima,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări