78ATI Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Buna tuturor!Nu stiu daca titlul subiectului este edificator insa incerc sa ma explic:- doresc sa construiesc o masa in 2 coordonate (X/Y)- pana acum am achizitionat partea de ghidare respectiv driverul de pe hi-end- am o mica problema cu motoarele, care sper sa o rezolv in curand, iar apoi sa incropesc (leg) partea mecanica.Intrebare:-cum as putea realiza un feedback intre viteza masinii si un factor exterior:ex: Vitexa axelor (sau a Mpp-urilor) sa fie direct proportionala cu intensitatea luminoasa ca unui fascicol de lumina. Intuneric - viteza 1 / lumina 50% - viteza 2 / lumina 100% - viteza 3Acest exemplu a fost dat ca si explicatie, insa proportionalitatea poate venii si de la un "tact extern".Doresc sa folosesc fie programul de pe CNC PLANET sau MACH3, (momentan sunt la capitolul...ce setari exista)Mentionez ca nu am experienta NC/CNC astfel incat doresc sa invat cat mai multe, si poate dvs ma puteti ajuta "sa caut".Va multumesc! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 14, 2012 Administratori Partajează Postat Aprilie 14, 2012 pai faci un generator de impulsuri cu e555 si in loc la rezistenta ii pui o fotorezistenta... http://www.unitechelectronics.com/NE-555P3.htm Link spre comentariu
78ATI Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 pai faci un generator de impulsuri cu e555 si in loc la rezistenta ii pui o fotorezistenta... http://www.unitechelectronics.com/NE-555P3.htmBuna!Multumnesc in primul rand de rabdarea cu care ati citit postul.Intuiam oarecum un astfel de raspun, insa daca imi permiteti sa insist: Comanda motoarelor se face din LPT prin intermediul unui controler frumos de la Hi-end. Teama mea este ca MACH3-ul va desincroniza miscarea motoarelor daca ii voi da impulsuri de tact din exterior.Va sunt recunoscator pentru clarificari/sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum