Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie monocomanda din care curge

mosfet

Postări Recomandate

Salut,Am o baterie monocomanda care curge pe la inelul pe care vine pipa. E vorba de inelul de la baza bateriei, cel care roteste pipa stanga - dreapta; pare ca nu mai e etans. Am schimbat cartusul, crezand ca o fi din cauza uzurii lui, dar la fel, tot curge. Are cineva idee care ar putea fi cauza? N-as vrea sa schimb bateria.Am o a doua baterie monocomanda, care curge pe dedesubt, se preling picaturi de apa pe suruburile care fixeaza bateria de chiuveta. Deci zic eu ca tot direct din baterie curge.Multumesc de ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mosfet

3

• daredan

1

• pinky

1

• Taraxacus

1

Top autori în acest subiect

Vizitator costin02

Este o baterie la care pipa-i solidara cu al doilea segment al bateriei?daca-i asa si se roteste cu acea parte din corp stanga-dreapta, problema nu tine de cartus ci de o garnitura o-ring din cauciuc, ca un inel, care se afla intre baza si partea mobila a bateriei. inlocuieste acea garnitura!

Link spre comentariu

Nu este de cauciuc, este din teflon (sau ceva asemanator). Daca dai jos bateria de pe chiuveta, inelul de la baza bateriei (cel care sta pe chiuveta) se infileteaza pe corpul bateriei. Il mai strangi cat sa permita miscarea pipei stanga-dreapta si cam asta ar fi. Daca continua sa se umezeasca nu prea mai este alta alternativa decat o baterie noua.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Bateria are 2 garnituri, una de cauciuc si se monteaza pe chiuveta, o potcoava care se monteaza sub chiuveta. intre corpul bateriei si pipa este o garnitura de polietilena sau polipropilena (un plastic). Ori corpul bateriei s-a fisurat ceea ce poate fi o cauza pt ca la majoritatea e din plastic nichelat ori intre garnitura de plastic si corp s-a depus piatra. daca s-a depus piatra trebuie curatat bine cu detartrant, garnitura la fel si apoi se monteaza si se strange din nou, pt ca sa stea inelul ala de plastic, unge-l cu un pic de vaselina.

Link spre comentariu

Intre timp am rezolvat bateria din baie cu schimbarea garniturii potcoava si restrans bine bateria pe chiuveta - in rest nu i-am mai facut altceva. Nu mai curge acum sub chiuveta, dar in continuare curge pe langa inel. O sa incerc sa desfac bateria si s-o curat.Bateria de la bucatarie, curge destul de mult pe langa pipa/inel - am garnitura potcoava cumparata dar nu m-am grabit s-o schimb pt ca nu pare sa-mi rezolve problema. Acum ca stiu cam la ce sa ma uit, o s-o demontez sa vad in ce masura se rezolva.multumesc de raspunsuri!

Link spre comentariu

Pune ulei pe garnitura. Astfel vei putea strange mai tare inelul filetat care preseaza cartusul ceramic si se va misca mai usor pipa.Curatarea sa o faci cu detartrant.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Desi mecanismul (cartusul) ceramic e relativ durabil, corpul e confectionat "economic" din plastic, si e relativ fragil; adesea se fisureaza (am patit-o personal!) si e in general pretentios la actionarea pe filetele cu care se asambleaza elementele coloanei, care pot fi usor incalecate si deteriorate!In plus, sistemul de fixare pe chiuveta e greoi la acces si expus la ruginirea puternica a tijei (tijelor) filetate.Per total, bateriile mai ieftine sunt nereparabile. Din pacate, adesea restrictiile bugetare (popular: lipsa banilor!) ne imping spre solutia low-cost...Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări