cotocu Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Buna,de curand am realizat acest vobuloscop cu AD9858 care ma lasta surprins placut de acuratetea cu care lucreaza si care da rezulate la fel de bune comparativ cu unul profesional.Aceasta interfata functioneza cu WinNwt4.Pentru cei ce se incumeta am sa prezint schema de realizare si tot sprijinul meu.Inainte de a face o prezentare mai pe larg am sa va prezint performantele acestui universal vobuloscop:-domeniu masura HF 100kHz-550Mhz-Putere iesire HF 5mW-mW-Metere max intrare 10mW (intrarea este cu AD307)-VFO-liniaritate 100kHz-550MHz +/- 5dB Pentru inceput am sa va pun la dispozitie schema electrica urmand ca in acest sfarsit de saptamana sa va pun intreaga documentatie la dispozitie.Pe curand! Schaltung_NWT-502_V2_4.pdf Cablaj.pdf Link spre comentariu
cotocu Postat Martie 31, 2012 Autor Partajează Postat Martie 31, 2012 Dupa cum am promis revin cu informatii, mai exact atasez FW-ul si Bootloader-ul pt PIC. In cursul zilei voi reveni cu imagini ale montajului si cu cateva masuratori facute cu aparatul realizat. Mai multe informatii gasiti pe pagina autorului (Helmut K.) http://www.dl1alt.de/nwt502.htm Pe curand. fw_119_17.zip Link spre comentariu
Vizitator Danco Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Arata bine proiectul de pe site-ul original.Am un Hameg HM1507 2x150 MHz si cred ca este un accesoriu necesar acest vobler.Poate postezi si niste poze cu montajul realizat de tine. Multumesc. Link spre comentariu
cotocu Postat Martie 31, 2012 Autor Partajează Postat Martie 31, 2012 Revin cu imagini ale montajului si cateva calibrari wobbler si SWR. Pentru SWR folosesc SWR-Bbridge ( http://www.box73.de/product_info.php?products_id=1296 )....spre sfarsitul saptamani viitoare voi confectiona un adaptor pana la 500Mhz. Pentru masurarea puterii am confectionat un atenuator de -40dB cu un Dummy Load de 100W/50ohm. Pe curand. Calibrare.zip Link spre comentariu
cotocu Postat Aprilie 1, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Atasat aveti cablajul in eagle format....dar este de perferat de achizitionat de la autor....nu este scump si tot odata primiti oscilatorul de 1,2Ghz, PIC-ul programat si LM2330L.Pe curand! NWT 502_Eagle.zip Link spre comentariu
Vizitator Danco Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 arata bine montajul tau...sper sa-l reusesc la fel... Atasat aveti cablajul in eagle format....dar este de perferat de achizitionat de la autor....nu este scump si tot odata primiti oscilatorul de 1,2Ghz, PIC-ul programat si LM2330L.este ceva diferit in bootloader-ul autorului? ...pot sa-l scriu cu PICKIT2 dupa fisierul hex de la tineMai greu va fi cu SWR-Bbridge-ul....poate fi comandat in Romania?...sau doar in Germania?Multumesc pemtru informatii Link spre comentariu
cotocu Postat Aprilie 1, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2012 este ceva diferit in bootloader-ul autorului? este indentic cu cel de la mine ...pot sa-l scriu cu PICKIT2 dupa fisierul hex de la tineMai greu va fi cu SWR-Bbridge-ul....poate fi comandat in Romania?...sau doar in Germania?...poti sa-l construiesti si singur alta varianta ca cea din atasament (functioneaza pana la 60Mhz cu o atenuare de -40dB) in care vei masura direct SWR-ul la puterea de emisie.Ferita este FT114-43/ 30 spire (L=403µH )SWR.pdf Link spre comentariu
Vizitator Danco Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 super....ma apuc de treaba...mersi multvoi posta si poze cu montajul meu imediat ce prinde contur Link spre comentariu
cotocu Postat Aprilie 14, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2012 In atasament gasiti un adaptor SWR pentru masurarea directa a antenei realizat pe un tor de ferita FT37-43 care functoneaza la fel de bine ca cel de la Funkamateur.Am facut masuratori pe o antena HGA1500 COBRA cu cele doua adaptoare iar rezulatatul este mai mult decat satisfacator.Torul este bobinat cu Φ 0,25 bifilar. Pt 50 Ohm am folosit smd de 100 ohm in paralel.Pentru a face o comparatie am atasat masuratorile facute cu o sarcina de 50 Ohm pentru fiecare adaptor.Pe curand! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum