Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GU 29-829B

gheo23

Postări Recomandate

Sper sa te ajute. De-a lungul timpului in televizoarele Rubin au fost folosite mai multe tipuri de trafuri de retea.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 222
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

86

• THOMAS

21

• gheo23

17

• hpavictor

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multam de schema, dar din cate se vede din notatii, cu 5 si 5', 9 si 9', etc, traful acela e cu miez dublu C sau C, cu doua carcase de pe care bobinele se inseriaza. Traful meu e cel din poza, din Rubin 102, nu are borne notate cu ', adica 5', 9', etc.Doar simple, 5, 6, 7, 8, 9..etc.Multumesc inca o data pt bunavointa.

Link spre comentariu

Multe multumiri, Dl. Gheo23!Am vazut schema trafului, e perfect lizibila, am si cheita aia, doar s-o lipesc, il alimentez si masor tensiunile.Anodica ma intereseaza, Uf e clar unde e, sunt capetele bobinajului groase!Foarte multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Posteaza masuratorile transformatorului de Rubin!NU iti recomand un transformator toroidal!Motivele sunt numeroase!

De ce sa nu foloseasca toroidal???Sunt foarte curios ce argumente ai sau o zici doar asa de chichi,nu am vazut nimic concret realizat de minuta ta,asa ca mai incet cu sfaturile.Argumente pro sau contra,sa citim :freaza:
Link spre comentariu

Am realizat conexiunile dupa schema postata de Dl Gheo23, am pus cheita (comutatorul) pe 220v--nu stiam care e pozitia, am masurat pe rand in toate pozitiile, pe 237V am 84 ohmi, pe 220 aveam 80. Am asa: intre bornele 7 si 11 am 180V, intre 7 si 8 cam 60V, intre bornele cu fire groase am 6,45V si cam atat.Nu-mi sunt de folos cei 180V, redresati si filtrati ar ajunge cam 250v, iar mie imi trebuiesc 350V redresat si filtrat pentru PP-ul cu GU29.Daca ii face cuiva trebuinta traful si are altul mai mic si cu Ua apropiata de ce-mi trebuie mie (aprox 270-280v in alternativ) plus 6,3V pt filamente, il dau cu placere la schimb.P.S. Domnule Matropwer, va multumesc de sfat si va rog ca atunci cand va mai adresati unei persoane, sa lasati deoparte imperativul.Va multumesc.

Link spre comentariu

Si cu o dublare de tensiune (pt cei 180V)?

Ar fi o idee, insa nu prea stiu ce curent pt Ua mi-ar trebui...si daca dublorul cu diode ar oferi curentul necesar..Cred insa ca pt stereo ar fi necesari 200mA. Daca gresesc, va rog corectati-ma.Insa, traful e imens si foarte greu, parca nu l-as pune pe ampliful asta. As prefera unul la jumatate din dimensiuni si sectiune care imi poate furniza curentul necesar.
Link spre comentariu

Ptr 200mA, e bine să ai asiguraţi măcar dublu, ca să nu scadă tensiunea la consum. Trafo trebuie rebobinat cu riscul de a zbîrnîi din toate tablele (nu are tolele găurite ptr şuruburi).Sau şi mai simplu, comandat unul nou la Petra.

Link spre comentariu

Ptr 200mA, e bine să ai asiguraţi măcar dublu, ca să nu scadă tensiunea la consum. Trafo trebuie rebobinat cu riscul de a zbîrnîi din toate tablele (nu are tolele găurite ptr şuruburi).Sau şi mai simplu, comandat unul nou la Petra.

Pentru 200mA am calculat la dublu, normal am nevoie de aprox. 125-130mA, la 350V, ampliful e PP de 2*20W. Daca am gresit la calcul, va rog sa ma corectati.Am un traf special facut pt ampliful asta, miez dublu C, insa bazaie. I-am lipit miezurile cu poxipol, blocat in menghina 6 ore, mergea struna dupa, insa cand l-am fixat de sasiu cu colier metalic, s-a dezlipit si a-nceput sa bazaie iar. Nu stiu ce sa-i mai fac, poate doar sa-l impregnez.De traf de la Petra nu am banii necesari.

post-71315-139829650582_thumb.jpg

post-71315-139829650586_thumb.jpg

Link spre comentariu

Poxipol e rigid după uscare şi crapă, încearcă un lipici elastic, după ce cureţi feţele c-urilor. Caută coliere cu şurub mai subţiri, strîngi fiecare pereche în parte cu cîte două şi apoi tot trafo îl impregnezi cu şerlac, răşină, parafină, zmoală... etc. Poţi tăia o tablă mai groasă, îi dai găuri filetate sau simple în colţuri şi o prinzi cumva tot cu acele coliere de miez, aşa faci o talpă ptr trafo, depinde acum şi de dexteritate.

Link spre comentariu

Faza cea mai nashpa e ca tre sa-l fixez orizontal ca axa lui sa fie perp pe cea a trafurilor de iesire.Imi va trebui un sistem de prindere de sasiu care sa treaca transversal peste bobina si perp pe cele 2 coliere cu care o sa fixe miezurile...O sa studiez problema in detaliu, am o promisiune pt niste lac de transformatoare, motoare, etc pt impregnat.P.S. Ar fi bune pt strangerea C-urilor niste coliere din acelea pt furtune, auto? Cu surub si cremaliera?Ar tine oare daca le-as strange mai tare? Oricum am sa caut la un sofer de camion, ceva un colier folosit si-o sa fac o proba. Daca tine, m-am scos!

Link spre comentariu

Consumul de 125mA estimat e de fapt mai mare poate ajunge la 300mA pe secundar la varfuri de putere asta tinand cont si de randamentul redresarii ! In legatura cu zgomotul solutia lui zal e cea mai buna : colier din tabla strans cu suruburi si imperecherea atenta a miezurilor . Daca n-ai tinut cont de asta la demontare (ceea ce nu cred ) apare zgomotul suparator care mai poate fi atenuat cu un adeziv elastic , de exemplu cel siliconic care se foloseste la repararea telecomenzilor. Este fluid si nu se intareste niciodata . Ramane ca un cauciuc si asigura si aderenta. Succes ! M-as bucura sa aud amplificatorul cand va fi gata ! :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări