Untold Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Multumesc, RockDock pentru schema.Am ascultat pe aceleasi incinte (VTP home-made) si cu aceeasi sursa de semnal (un cd-player Philips cu semnal direct din DAC prin 2 condensatori) doua amplifuri cu lampi: un SE cu EL84 si un alt SE cu 6P3C, sunetul de 6P3C parca era mai "forte" si mai "kick" pe incintele mele, cel de EL84 mai "soft" si mai prezent. De aceea doream o comparatie intre un tub dedicat pt audio si unul de RF.Temporizatorul meu cu 555 functioneaza ireprosabil, m-a costat doar 1,5 lei integratul de la Dioda.O sa-i pun mosfet-ul din schema lui rockdock sau o sa-i las releul, mai deliberez.Si mie mi-a placut mult forma GU29, in ideea asta am hotarat sa fac un amplif cu aceste tuburi. Mi se par extrem de robuste iar forma lor este extraordinara, un fel de robotei. (comparatia cu borcanul de iaurt ma demoralizeaza ).Am mai lucrat nitel la tinichigerie, sambata nici n-am mancat pana la ora 19.00 Atasez cateva imagini cu ce-a iesit pana acum.Multumesc, Dl. Gheo23 pentru sugestii.P.S. Pentru trafu' de retea, am pus ochii pe ibricu' de inox al neveste-mi! Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Foarte frumos,atentie insa la asezarea trafurilor in ceea ce priveste axele bobinelor,bobinele (axele),trafurilor de iesire trebuiesc sa fie parpendiculare pe axa bobinei trafului de alimentare,deci incercati sa montati traful de alimentare semingropat. Chiar daca veti folosi un ecran magnetic din acel ibric,tot o sa aveti ceva brum indus in trafurile de iesire. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 ................ axele bobinelor,bobinele (axele),trafurilor de iesire trebuiesc sa fie parpendiculare pe axa bobinei trafului de alimentare,deci incercati sa montati traful de alimentare semingropat. Chiar daca veti folosi un ecran magnetic din acel ibric,tot o sa aveti ceva brum indus in trafurile de iesire.Asa cum sunt asezate pe carcasa, nu au axele perpendiculare? O sa pun si cate un ecran din tabla de 2mm intre trafurile de iesire si cel de retea daca o sa am brum si o sa incerc sa montez traful de retea semingropat. Multumesc de sugestie.Pentru axele perpendiculare m-am inspirat din aceasta constructie: Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 ................ axele bobinelor,bobinele (axele),trafurilor de iesire trebuiesc sa fie parpendiculare pe axa bobinei trafului de alimentare,deci incercati sa montati traful de alimentare semingropat. Chiar daca veti folosi un ecran magnetic din acel ibric,tot o sa aveti ceva brum indus in trafurile de iesire.Asa cum sunt asezate pe carcasa, nu au axele perpendiculare? O sa pun si cate un ecran din tabla de 2mm intre trafurile de iesire si cel de retea daca o sa am brum si o sa incerc sa montez traful de retea semingropat. Multumesc de sugestie.Pentru axele perpendiculare m-am inspirat din aceasta constructie: In poza din care v-ati inspirat este OK,la dv.insa nu,priviti pozele de mai jos. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Deci, traful de retea ar trebui sa-l asez culcat? In poza cu KT88 nu e asa, eu ma ghidasem dupa orientarea pachetului de tole.L.E. Acum am vazut diferenta, intr-adevar, uitandu-ma mai atent dupa aranjarea pachetului de tole, axele la ampliful cu KT88 sunt perpendiculare, la mine nu. Va trebui sa asez traful meu de retea culcat ca sa fie perpendiculara axa lui cu cele ale trafurilor de iesire.Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Imi racesc gura degeaba... :cry: .".....functional vorbind asezarea la 90 grade a axelor bobinelor transformatoarelor intre ele e suficient pt a nu induce cimp eletromagnetic......"......................................... Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Cred ca despre asta ar fi vorba. Se poate rasuci in jurul axei asfel incit planul C-urilor sa fie paralel cu planul carcasei. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 NU trebuie sa va mai complicati cu diverse ecrane inutile,asa cum dupa spune si ,este suficient sa montati trafurile cu axele bobinelor perpendiculare si nu o sa mai aveti probleme de brum. Ca sa nu munciti la decuparea sasiului pentru montarea trafului de alimentare semingropat,va mai recomand o asezare pe sasiu a trafului de alimentare ca in desen. Este important sa montati o banda de cauciuc sau teflon sau chiar carton electrotehnic intre colierul de prindere si traf,pentru o mai buna strangere dar si o amortizare a vibratiilor transmise sasiului de aceste tipuri de transformatoare. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Va multumesc, domnule Lazaroiu pentru schita si explicatii. Am inteles acum, asa o sa montez traful. Dar mai intai va trebui sa-l strang, bazaie cam tare. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Usoare progrese la partea din spate a amplifului: Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 M-am apucat de cablare.Trafu' de retea dupa lipirea miezurilor cu poxipol nu bazaia, l-am prins de sasiu cu un colier metalic, cu banda de cauciuc de jur imprejur, a inceput sa bazaie iar...l-am dat jos ca ma-nerva rau... Tre' sa-l impregnez, ca nu mai tine.Pun o poza cu inceputul cablarii. Am pus pentru masa o regleta metalica din alama, este in regula daca este data la masa(sasiu) cu un surub metalic? Sau va trebui sa o izolez fata de carcasa? La ea vor veni toate traseele de masa, minusul Ua, semireglabilul bobinat de la filamente (alimentez filamentele in c.a), incluzand mufele de intrare (care sunt izolate de masa) si potentiometrii de volum (am pus cate unul mono pe fiecare canal). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 M-am apucat de cablare.Trafu' de retea dupa lipirea miezurilor cu poxipol nu bazaia, l-am prins de sasiu cu un colier metalic, cu banda de cauciuc de jur imprejur, a inceput sa bazaie iar...l-am dat jos ca ma-nerva rau... Tre' sa-l impregnez, ca nu mai tine.Pun o poza cu inceputul cablarii. Am pus pentru masa o regleta metalica din alama, este in regula daca este data la masa(sasiu) cu un surub metalic? Sau va trebui sa o izolez fata de carcasa? La ea vor veni toate traseele de masa, minusul Ua, semireglabilul bobinat de la filamente (alimentez filamentele in c.a), incluzand mufele de intrare (care sunt izolate de masa) si potentiometrii de volum (am pus cate unul mono pe fiecare canal).Doua sfaturi1 ca sa nu mai ai probleme ch trafurile de alimentare,pentru viitoarele proiecte ,foloseste traf toroidal,comandat la Petra sau Romtoroid,nu costa o avere.2 renunta la cablajele imprimate de test,risti sa ai descarcari intre insulele cablajului,sursa o poti faca in aer,un pont lipeste conzii electrolitici cu poxipol ,direct pe sasiu,eu asa fac in multe cazuri.Succes Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 M-am apucat de cablare.Trafu' de retea dupa lipirea miezurilor cu poxipol nu bazaia, l-am prins de sasiu cu un colier metalic, cu banda de cauciuc de jur imprejur, a inceput sa bazaie iar...l-am dat jos ca ma-nerva rau... Tre' sa-l impregnez, ca nu mai tine.Pun o poza cu inceputul cablarii. Am pus pentru masa o regleta metalica din alama, este in regula daca este data la masa(sasiu) cu un surub metalic? Sau va trebui sa o izolez fata de carcasa? La ea vor veni toate traseele de masa, minusul Ua, semireglabilul bobinat de la filamente (alimentez filamentele in c.a), incluzand mufele de intrare (care sunt izolate de masa) si potentiometrii de volum (am pus cate unul mono pe fiecare canal).Doua sfaturi1 ca sa nu mai ai probleme ch trafurile de alimentare,pentru viitoarele proiecte ,foloseste traf toroidal,comandat la Petra sau Romtoroid,nu costa o avere.2 renunta la cablajele imprimate de test,risti sa ai descarcari intre insulele cablajului,sursa o poti faca in aer,un pont lipeste conzii electrolitici cu poxipol ,direct pe sasiu,eu asa fac in multe cazuri.Ce rol are "rezistoiul" verde?? Daca e pt filtrajul tensiuni anodice sm are 100..150ohmi e degeaba.Succes Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Doua sfaturi1 ca sa nu mai ai probleme ch trafurile de alimentare,pentru viitoarele proiecte ,foloseste traf toroidal,comandat la Petra sau Romtoroid,nu costa o avere.2 renunta la cablajele imprimate de test,risti sa ai descarcari intre insulele cablajului,sursa o poti faca in aer,un pont lipeste conzii electrolitici cu poxipol ,direct pe sasiu,eu asa fac in multe cazuri.Ce rol are "rezistoiul" verde?? Daca e pt filtrajul tensiuni anodice sm are 100..150ohmi e degeaba.SuccesCablajul de test folosit pt sursa Ua l-am raschetat mult in jurul traseelor, exista aprox 5-6mm distanta intre trasee si fata de restul cablajului, plus ca am un pistol hot glue cu silicon si-am pus intre trasee. Rezistorul verde care l-am pus pentru filtraj si are 470 ohmi. iIi pot regla din colierul acela valoarea. Nu am mai avut loc pentru un drosel, de aia am ales varianta de filtru PI cu rezistor in loc de drosel.Despre traful toroidal, e intr-adevar, cea mai buna solutie, insa, momentat nu dispun de suma necesara comandarii lui. Am in schimb un traf de Rubin tzeapan de tot, o sa fie greu sa descifrez legarea bornelor, are o groaza si nu-i stiu schema de conexiuni. (http://www.google.ro/search?q=Trafo+rub ... B600%3B450) Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Am pozat traful de Rubin.Din pacate, asa l-am luat de la cine mi l-a dat, fara niciun fir si cu hartia cu specificatia bornelor si tensiunilor de pe bobinaj lipsa.Va rog daca are cineva, schema de conexiuni ale bornelor.Multumiri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum