mișa Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Oare acel "cantec" se produce atunci cand curentul absorbit de amplificator e la limita puterii furnizata de traf? Sau canta oricum?"cinta" cind e in sarcina. In gol "cinta" mult mai incet. Vezi ca incepe sa cinte deranjant de la sarcini mici. Fa testul. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Mentionez ca traful nu e strans, se vede in poza un intrefier destul de mare (0,5mm). Am asamblat miezurile doar pt proba sa-i masor tensiunile. Am notat pe ele cand le-am scos pozitia lor, am inteles ca la trafurile cu tipul acesta de miez trebuie respectata imperecherea bucatilor de miez.Dupa ce-i strang pachetul de tole, as vrea sa-l dau si la impregnat, eventual sa-i fac o cutie pe marimea lui, sa-l bag in ea si sa-l torn in ceva rasina.Credeti ca e o idee buna? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Mentionez ca traful nu e strans, se vede in poza un intrefier destul de mare (0,5mm). Am asamblat miezurile doar pt proba sa-i masor tensiunile. Am notat pe ele cand le-am scos pozitia lor, am inteles ca la trafurile cu tipul acesta de miez trebuie respectata imperecherea bucatilor de miez.Dupa ce-i strang pachetul de tole, as vrea sa-l dau si la impregnat, eventual sa-i fac o cutie pe marimea lui, sa-l bag in ea si sa-l torn in ceva rasina.Credeti ca e o idee buna?La impregnat da.....turnat in rasina nu pt ca nu mai e "ventilat" deloc si se va incalzii repede!Alte idei, critici constructive sau propuneri de imbunatatire tehnice si de design?"Etajera" e oribila............. si total nefunctionala ,de ce nu montezi totul in un singur plan adica o placa unica fixata apoi pe un cadru de lemn!? Link spre comentariu
Untold Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 La impregnat da.....turnat in rasina nu pt ca nu mai e "ventilat" deloc si se va incalzii repede!"Etajera" e oribila............. si total nefunctionala ,de ce nu montezi totul in un singur plan adica o placa unica fixata apoi pe un cadru de lemn!?Ma gandeam ca in acest mod voi putea ecrana foarte bine traful de retea fata de restul hibridului care ca driver are un LF353. Daca pun totul pe o tabla, nu trebuie sa pun capace de ecranare trafului de retea?Multam de sugestii si dv. Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Eu as lua o banda din tabla de fier cositorita, subtire, si as inveli transformatorul in zona de imbinare a C-urilor, precum in poza atasata. Evident capetele lipite si adusa la masa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 La impregnat da.....turnat in rasina nu pt ca nu mai e "ventilat" deloc si se va incalzii repede!"Etajera" e oribila............. si total nefunctionala ,de ce nu montezi totul in un singur plan adica o placa unica fixata apoi pe un cadru de lemn!?Ma gandeam ca in acest mod voi putea ecrana foarte bine traful de retea fata de restul hibridului care ca driver are un LF353. Daca pun totul pe o tabla, nu trebuie sa pun capace de ecranare trafului de retea?Multam de sugestii si dv.Capacele sunt mai ales pr estetica.....functional vorbind asezarea la 90 grade a axelor bobinelor transformatoarelor intre ele e suficient pt a nu induce cimp eletromagnetic....... mult mai important e circuitul de massa de fapt e fundamental Cu alte cuvinte :trafurile conesatoarele electrolitice si soclurile se monteaza deasupra iar componentele dedesupt simplu si elegant ,usor si de intervenit in caz de...... Link spre comentariu
Untold Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Capacele sunt mai ales pr estetica.....functional vorbind asezarea la 90 grade a axelor bobinelor transformatoarelor intre ele e suficient pt a nu induce cimp eletromagnetic....... mult mai important e circuitul de massa de fapt e fundamental Cu alte cuvinte :trafurile conesatoarele electrolitice si soclurile se monteaza deasupra iar componentele dedesupt simplu si elegant ,usor si de intervenit in caz de......Adica asa? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Da lucratura in 3D sigur si ochiul vrea partea lui...... Link spre comentariu
Untold Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Condensatorii (si cred ca te referi la cei din grile !) nu sunt greu de gasit deoarece pot fi la 100 v si au dimensiuni rezonabile........................... Atentie insa la calitate! ..................Succes !Am gasit 1uF/250V noi, multistrat...is buni? Link spre comentariu
gheo23 Postat Mai 19, 2013 Autor Partajează Postat Mai 19, 2013 Da, sunt buni . Cred ca "atacul" va fi realizat ulterior mai ingrijit pentru ca dispui de spatiu suficient si n-as intelege versiunea ta miniaturizat-ingramadita decat daca ar fi una de proba . In privinta aranjamentului original asta se va vedea la sfarsit . Poate fi ceva original ! Link spre comentariu
Untold Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 ..........Cred ca "atacul" va fi realizat ulterior mai ingrijit pentru ca dispui de spatiu suficient si n-as intelege versiunea ta miniaturizat-ingramadita decat daca ar fi una de proba.........................................................................................Poate fi ceva original !Eu zic ca deazorul este realizat destul de ingrijit, dimensiunea lui mica e datorata componentelor, integratul e DIP8, rezistorii sunt de 0,15W, condens. de filtraj sunt cei mai mari de pe placa, traful de retea mi-a placut ca e f. compact si are exact tensiunile de care are nevoie defazorul (2x18V, 2x15v dupa stabilizare).Am vrut ca defazorul sa fie monobloc complet cu alimentare inclusa nu in ideea de miniaturizare, ci in ideea de ecranare, fiind un etaj pt. semnal mic. Va fi introdus intr-o cutie din tabla legata sau nu la masa, vad la probe cum stau cu brumul.Componentele aferente GU29 le voi lipi direct pe terminalele soclurilor, sunt cateva, n-are rost sa le pun pe cablaj sau poate o sa le montez pe reglete.Pasul cel mai greu ar fi traseele de masa, am mai avut probleme cu brumul din cauza asta.Sper sa-mi iasa din prima! Link spre comentariu
gheo23 Postat Mai 21, 2013 Autor Partajează Postat Mai 21, 2013 Perceptia ta despre o constructie ingrijita(fara ghilimele !) este una absolut personala si ti-o respect . Eu ma refeream la o vedere unitara si in aceasta privinta pot sa-ti sugerez "solutia " mea de MASA. O placa de CU de min 2mm grosime fixata de sasiul unic , ori la tine nu e cazul , la care merg toate legaturile de masa , rezolva problema brumului . Ceea ce vrei sa faci este , asa cum am spus , original , dar asta te duce si la un rezultat original ...care nu e intotdeauna si cel mai bun .Stima ! Link spre comentariu
Untold Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Am renuntat la acea etajera din considerente atat estetice cat si a unui rezultat improbabil referitor la functionarea optima a amplifului. Am recurs conform sugestiei lui Don Gabriele, la o singura placa pe care voi monta traful de alimentare, trafurile de iesire (cu axele perpendiculare pe cea a trafului de iesire) si soclurile pt GU29.Doua placi din tabla de Fe de 2mm, una deasupra, una dedesubt, prinse pe un profil U din aluminiu cu laterale din lemn.Revin cand constructia prinde o oarece forma usor asemanatoare cu a unui amplif.Multam dl. Gheo23 pentru sugestii. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Am si eu o nelamurire: cu care tensiune sa inseriez contactele releului pentru temporizarea Ua, cu tensiunea alternativa sau cu cea continua, redresata si filtrata? Am o temporizare de 58 secunde, nu e prea mare? As putea sa pun c-ul la 47uF in loc de 100uF si atunci ar fi pe undeva la 30 sec. Link spre comentariu
gheo23 Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 Lucrurile pot fi simple sau le putem , foarte usor , complica . Bineinteles ca se vor gasi diverse opinii care mai de care mai "ingineresti" (se vor gasi destui lezati !) Inseriaza releul pe circuitul de ca. Timpul? Este bun orice timp daca nu te grabesti ! Am gasit pe undeva "warmup time" sau ceva de genul acesta si cred ca se refera la timpul necesar ajungerii la parametrii optimi de functionare ai tubului . Dealtfel acest mod de protectie al tuburilor se refera la cele care functioneaza la tensiuni anodice ridicate , gen tuburi cinescop , la care intarzierea are efect . In acest sens am facut un montaj de intarziere la un TV OLT alb-negru al unei rude care , dupa 18 ani . a venit sa-l repare. Tubul inca fuctiona ! Cazuse C-ul de filtraj de pe 300v . Am ramas surprinsi amandoi . Si eu , si tubul....Nu stiu daca efectul este valabil si la 4-500v dar e la moda ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum