Untold Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 ...da, se poate ... trebuie se redimensionezi rezistorul R3! Adica, diferenta de 50 V va trebui sa "cada", la curentul prin Zener, pe un "surplus" de rezistor... (in serie cu R3)... Te vei descurca...Multumesc, @feri.visky.O valoare de 18k pt R3 ar fi buna? Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Depinde ce diode folosesti. Stabilesti R3 in asa fel incit curentul prin diode sa fie intre limitele recomandate de producator pentru TOATE. (vezi sa nu depasesti puterea maxima admisa pe fiecare dioda)Nici curent prea mic nu e OK... Oricum plaja e destul de mare. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 ...da, se poate ... trebuie se redimensionezi rezistorul R3! Adica, diferenta de 50 V va trebui sa "cada", la curentul prin Zener, pe un "surplus" de rezistor... (in serie cu R3)... Te vei descurca...Multumesc, @feri.visky.O valoare de 18k pt R3 ar fi buna?Da,valoarea pentru R3 este buna (17400ohmi/0.5W),asta daca luam in seama curentul Zener prin diodele de 150V de 5mA.Conform datelor de catalog pentru acele diode,caracteristica Zener este pentru un curent de 5mA,in acea zona dioda lucreaza perfect ca stabilizatoare,insa pentru dioda de 50V curentul zener este de 10mA,deci cred ca ar trebui sa mergeti cu un curent mai mare pentru toata seria de diode chiar daca va veti situa aproape de zona de Izener-test,va fi mult mai bine asa. Cred ca daca R3 va avea valoarea de 8700ohmi/1W ohmi,adica un curent prin circuit de 10mA,atunci sigur veti obtine un stabilizator foarte bun,parerea mea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Nu strică să limitaţi curentul de încărcare C4(prin 4,7Ω-15Ω,depinde şi de vârful de curent suportat de puntea redresoare) ,fetul în cauză trebuie să dispună de un radiator generos având în vedere o posibilă cădere de tensiune sursă-drenă >80V în sarcină şi un montaj stereo ,iniţial căderea de tensiune estimată S-D 20V-25V în sarcină... Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 In principiu tensiunea de iesire va fi mai mica cu circa 4V(cel putin) decat tensiunea de pe tzenere Apoi tre sa pui neaparat zenere cu curent aproape egal .Deci as pune 4 buc de 100V.C5 pare prea mare. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Multumesc tuturor pentru raspunsuri.M-am apucat de defazor, mai am de lucru, integratele sunt pe socluri.Pentru tensiunea anodica imi trebuiesc 350V, deci daca pun 4 diode zenner de 100V, ar fi prea mult.Poate gasesc zennere la 175V si pun 2 la fel. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Mai am o intrebare: daca filamentele GU29 le alimentez in alternativ, iar alimentarea pt defazor va fi separata si stabilizata, ar fi de folos cumva sa stabilizez si Ua? Pentru filamente am 12,6V cu priza la jumatate, bobinat cu sarma de 1,5mm. Sa le leg in varianta serie, iar comunul lor si priza de pe Uf sa le leg la masa? Sau sa le alimentez in c.c? Multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Am finalizat defazorul.Am pus alt traf mai mic, 2x18V, stabilizat cu LM7912 si 7812.Va trebui sa inlocuiesc condensatorii de 100nF cu 1uF, ca in schema, deocamdata nu am ceva la valoarea si dimensiunea necesara, mai fac sapaturi.Defazorul functioneaza, testat cu casti. Abia astept sa-l pun pe amplif cand va fi gata. Link spre comentariu
gheo23 Postat Aprilie 23, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Condensatorii (si cred ca te referi la cei din grile !) nu sunt greu de gasit deoarece pot fi la 100 v si au dimensiuni rezonabile . Daca stam bine sa ne gandim ei suporta tensiunea de negativare +/_ tensiunea de atac a grilei care nu este mai mare de 15Vef , ceea ce inseamna max. 40v , insa pentru o functionare lejera fara probleme in timp 100 v este rezonabil . Atentie insa la calitate . Dimensiunea conteaza mai putin daca ne gandim la transformatorii de retea , iesire , tuburi , electrolitici etc. Succes ! Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Toti cei 6 condensatori care in poza apar albastri sunt de 100nF, iar in schema de defazor, valoarea lor este de 1uF, atat cei din grile cat si cei de la intrarea defazorului. O sa trec pe la "Dioda" sa vad ce gasesc, ar conta oarecum si dimensiunea, ca sa intre in locul celor de 100nF, locul este stramt. Intreg defazorul este micut, traful de retea este un cubulet cu latura de 3 cm.Multumesc. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 M-am apucat de tinichigerie Carcasa pentru hibridul PP cu GU29: parter-traful de retea si trafurile de iesire cu ecran de tabla Fe 2,5mm intre ele, etajul 1-defazorul si restul componentelor, mansarda-soclurile si tuburile GU29.Bineinteles, cu pereti exteriori tot din tabla Fe 2,5mm, ca si restul constructiei.Pentru finisaj exterior, ma gandeam la niste placi din lemn (brad, tei sau vad eu) baituite si lacuite.Alte idei, critici constructive sau propuneri de imbunatatire tehnice si de design?P.S. Dimensiuni etaje: 250x150mm. Inaltime totala 200mm. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 A...la etajul 1 o sa fie si temporizatorul pt anodica cu 555 inspirat (copiat) dupa o schema de-a lui @zal la care in loc de releu o sa pun un optotriac la vreo 600v, cred ca e mai fiabil decat releul, doar e comutatie statica si fara uzura mecanica.20 sec. ar fi suficient sau sa las la 30 sec cum e temporizarea originala? Am vazut ca filamentele la GU29 sunt groase, se inrosesc imediat... Link spre comentariu
mișa Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Ai grija ca un transformator de alimentare in sarcina, daca il pui in apropierea unei table de fier va face ca tabla sa "cinte" destul de tare. Fa un test cu traful in sarcina pus provizoriu pe raftul de jos.Un amplificator bine facut nu trebuie sa bizie mecanic... Link spre comentariu
Untold Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Ai grija ca un transformator de alimentare in sarcina, daca il pui in apropierea unei table de fier va face ca tabla sa "cinte" destul de tare. Fa un test cu traful in sarcina pus provizoriu pe raftul de jos.Un amplificator bine facut nu trebuie sa bizie mecanic...Multumesc pentru sfat, o sa fac acel test cand voi monta intreg amplificatorul. Traful de retea e supradimensionat intentionat, am 6A pentru filamente si aprox. 500mA pentru anodica, sectiune 12,5 cmp.O sa-l fixez pe tabla cu o fasie de cauciuc sub el iar distanta fata de peretii din tabla e de aprox. 2,5cm.Oare acel "cantec" se produce atunci cand curentul absorbit de amplificator e la limita puterii furnizata de traf? Sau canta oricum? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Daca tot ati discutat despre hibrizi readuc in atentia dumneavoastra o schema mai veche: http://radionet.com.ru/shem/shem339.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum