THOMAS Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Am alimentat etaje finale SE (EL84/6p14p) în regimul specificat aici download/file.php?id=39827&mode=view ,din aceste motive doresc să propun un alt Ra/Za(mai realist ,nu ştiu de ce simularea prezintă 5000Ω ?) în jurul valori 8600Ω având în vedere puterea specificată/rezultată din simulare(4,6W). Presupunând că modulaţia curentului anodic EL84(ia_0=33mA) atinge ia_min=0mA respectiv ia_max 70mA sinus înseamnă circa 24mA_ef ,dacă calculăm puterea la anod în primar OT(5000Ω) pentru acest curent efectiv nu prea ajungem la rezultatul din simulare(4,6W) în schimb pentru 8600Ω ne potrivim/oarecum cu rezultatul din simulare(5w). Nu strică o oscilogramă simulată unde să vedem ia_min respectiv ia_max sinus(pentru 4,6W) când Ra/Za=5000Ω(nu cred în valoarea 5000Ω pentru regimul şi puterea specificată).Nu doresc/îndrăznesc să "corectez" un proces de simulare(să fiu bine înţeles) dar cred că trebuie reevaluată sarcina(pentru a păstra parametri precizaţi). Ca de obicei,corect,atent si la obiect.Asa este dl.Vali,cu Ra=8600ohmi performantele amplificatorului se imbunatatesc mult in ceea ce priveste THD-ul si raspunsul armonic. Nu am crezut ca schema poate prezenta un interes major,asa ca nici eu nu am fost prea atent la toate,dar daca cineva poate chiar va dori sa o realizeze practic trebuie sa aiba toate datele corecte,oricum aici pe mine oricine ma poate "trage de urechi",sau lauda insa pentru niste scheme luate aievea de pe net nu stiu cum am mai fi procedat. Cam asa ar trebui sa comunicam si sa lucram pe un forum,multumesc dl.Vali. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 THD=0.17% icon_jook la 4.6W RMS cu un singur EL84 ! Astea da performante de top !Probabil ca folosind o lampa cu putere anodica disipata mai mare ( GU29 sau chiar 6P3S / 6P3S-E ) , cu acest proiect impins la extrem se pot obtine " minuni " !Pacat ca nu merge decat la lampi ceva mai sensibile ( adica cu multi mA /V) .Sau ...folosind operationale alimentate la tensiuni mai mari ( spre exemplu TDA7294 , pe placul lui @misa ) pentru etaje finale folosind lampi putin sensibile dar cu putere anodica disipata mare sau foarte mare ( pe placul foarte multor useri adica GU50 = ) se poate obtine putere adevarata , la distorsiuni echivalente cu cele de amplificatoare SS , pastrand sunetul de lampa SE si evident raspunsul armonic prezentat in simulare ... Link spre comentariu
mișa Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Pentru tensiuni mai mari ar fi bun OPA2604 (+-24V) iar pentru scule extreme "regele" operationalelor cu tensiune mare de alimentare LME49830. Zic asta pentru ca am lucrat cu ele. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Scuze de off topic dar cum s-a ajuns din nou la LME49830 as dori sa intreb daca nu vreti sa incercam sa ne adunam mai multi sa dam la facut un driver pentru lampi cu LME49830? Sunt pe forum useri care proiecteaza cablaje (sectiunea servicii) si dam apoi la facut PCB-urile undeva, doar ca trebuie sa fim mai mult pentru a obtine un pret rezonabil. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Cam asa ar trebui sa comunicam si sa lucram pe un forumDa ,astfel încât să determinăm Ra de "mare potenţial"(pentru fiecare regim/tub dat...GU 29-829B...). Şi uite aşa a fost precizată/verificată "sarcina secretă" pentru cazul EL84/6p14p-SE regimul dat(prin intermediul amabilităţi domnului Lăzăroiu în schema-hibrid-frumoasă supusă de dumnealui atenţiei noastre). Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Cam asa ar trebui sa comunicam si sa lucram pe un forumDa ,astfel încât să determinăm Ra de "mare potenţial"(pentru fiecare regim/tub dat...GU 29-829B...). Şi uite aşa a fost precizată/verificată "sarcina secretă" pentru cazul EL84/6p14p-SE regimul dat(prin intermediul amabilităţi domnului Lăzăroiu în schema-hibrid-frumoasă supusă de dumnealui atenţiei noastre). Atentia dv. deja traditionala,competenta prfesionala si bineinteles o comunicare fara rautate si atac la persoana nu poate duce decat la progres si lucruri bune pe un forum unde se spera ca se vor fi adunat numai oameni de calitate. Si ca sa fiu in topic dar am si promis ca o sa incerc ceva cu GU29 SE dar NUMAI cu tetrodele in paralel (tetrodele din acel balon au G2 si katozi in comun!),se poate realiza o minune de amplificator. Ce ziceti de 10.9W (11W!) pe 8 ohmi cu numai 0.15% THD ???,sau 12.5W/8ohmi cu 1.7% THD,sau chiar 14W-15W cu THD>=5%...??? stiind ca la tuburi in SE se accepta pana la 5% THD. Cu foarte mici modificari in schema ,bineinteles alt OT,se pot obtine teoretic rezultatele din poze,iar practic depinde foarte mult de realizarea sau achizitionarea unui OT foarte bun, dar si de calitatea celorlalte componente si nu in ultimul rand de sursa de alimentare. Gata! v-am plictisit destul pe ziua de astazi... Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Superb! In cadrul acestui topic Dl Lazaroiu va rog sa simulati urmatoarele cazuri: 1. pentru Ra = 6k puterea de iesire in cazul unui SE cu 2xGU29(un tub) atacate cu LME49720 (am trafo de iesire pe 6K) 2. Apoi va rog sa faceti o simulare cu finala video 6p15p to ca si SE atacate cu LME49720 3. Un PP cu GU32 si un PP cu GU29 atacat cu lme49830 Va multumesc! Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Superb! In cadrul acestui topic Dl Lazaroiu va rog sa simulati urmatoarele cazuri: 1. pentru Ra = 6k puterea de iesire in cazul unui SE cu 2xGU29(un tub) atacate cu LME49720 (am trafo de iesire pe 6K) 2. Apoi va rog sa faceti o simulare cu finala video 6p15p to ca si SE atacate cu LME49720 3. Un PP cu GU32 si un PP cu GU29 atacat cu lme49830 Va multumesc! V-am trimis pe yahoo-mail cele cerute. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 12, 2013 Partajează Postat Martie 12, 2013 Superb! In cadrul acestui topic Dl Lazaroiu va rog sa simulati urmatoarele cazuri: 1. pentru Ra = 6k puterea de iesire in cazul unui SE cu 2xGU29(un tub) atacate cu LME49720 (am trafo de iesire pe 6K) 2. Apoi va rog sa faceti o simulare cu finala video 6p15p to ca si SE atacate cu LME49720 3. Un PP cu GU32 si un PP cu GU29 atacat cu lme49830 Va multumesc! Pentru un pp cu GU29 sau 32 (sau in general pentru orice pp), daca vrei sa folosesti un atac cu LME49830 trebuie sa pleci de la figure 3 din foaia de catalog ( http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lme49830.pdf ) Trebuie sa folosesti 2 asemenea amplificatoare, unul ca in schema si unul inversor, sau cu defazor inainte. Eu as folosi direct unul neinversor si unul inversor, normal la cel inversor cu modificarea schemei din catalog. Foarte interesanta mi se s-ar parea simularea cu aceste circuite de atac...Nu de alta dar eu nu stiu ca producatorul sa fi pus la dispozitie modele, iar in cazul asta modelele artizanale sunt dume. Mai bine faci practic si masori... Invatati sa lucrati cu acest cip si nu o sa va para rau!!! (pina nu dispare si asta si va fi inlocuit cu ceva in comutatie) ( http://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... 050517.JPG ) Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Aici : http://www.ti.com/adc/docs/midlevel.tsp?contentId=55102 si aici : http://www.ti.com/adc/docs/midlevel.tsp?contentId=31690 sunt ff multe modele SPICE pentru CI uzuale dar si speciale si aici: http://www.ti.com/product/lme49830 dar si aici : http://www.ti.com/analog/docs/analogtec ... tegoryId=4 aveti modelul SPICE pentru LME 49830 si nu numai. Editati modelul din librarie, il faceti .inc,si il inserati in libraria generica LT.SPICE,dar nu inainte de a defini configuratia pinilor pe un simbol predefinit sau construit de dv. E simplu si va poate ajuta foarte mult in proiectarea montajelor realizate cu aceste CI. Modelele P-SPICE sunt compatibile cu LT-SPICE,insa la vacuum tube ordinea pinilor pentru simboluri este alta,intotdeauna trebuie verificat acest lucru.Putin mai complicat este cu TINA_TIN_SPICE,dar si acolo se poate face conversia cu un pic de atentie,este vorba doar de cateva directive diferite fata de LT-SPICE. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Ai dreptate, nu am observat ca au aparut modelele! Multumim mult! Link spre comentariu
Untold Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Invatati sa lucrati cu acest cip si nu o sa va para rau!!! (pina nu dispare si asta si va fi inlocuit cu ceva in comutatie) ( http://dl.dropbox.com/u/3712780/Proiect ... 050517.JPG )De unde ati defrisat LME-urile alea, c-as vrea si eu vreo 2.... :cry:L.E. Am gasit la Hidden text: ONAvailable only to registered users. Hidden text: OFFT*E, doar 30lei, fara TVA.Adaug si eu 2 librarii cu lme-ul in cauza pt Spice si Cad.LME49830SPICE.zip Link spre comentariu
mișa Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 De unde ati defrisat LME-urile alea, c-as vrea si eu vreo 2.... :cry:Le-am cumparat. Link spre comentariu
Untold Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Pentru hibridul meu PP cu GU29 si LF353N (ca asta ii pun ca opamp), am facut crop la o schema de alimentator pt tensiunea anodica, stabilizata si cu MOSFET.Mie imi trebuie 350V, pot inlocui dioda zenner de 100V cu una la 50V.Atasez schema si va intreb daca merge pt ce mi-am propus. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 ...da, se poate ... trebuie se redimensionezi rezistorul R3! Adica, diferenta de 50 V va trebui sa "cada", la curentul prin Zener, pe un "surplus" de rezistor... (in serie cu R3)... Te vei descurca... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum