Untold Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Felicitari!! Arata super!Si eu am in plan realizarea unui amplif cu GU29, am 2 buc NOS si-o sa fac o schema simulata de Dl. Lazaroiu, desigur. Nu-s hotarat insa ce sa fac: SE sau PP.. Pana ma hotarasc, lucrez la pusul banului deoparte pt trafuri de iesire, ca-n rest, am.Ce schema ati folosit? Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 7, 2013 Autor Partajează Postat Martie 7, 2013 D-l Lazaroiu mi-a fost sprijin constant si competent iar schema este un melanj care a dat rezultate bune , cu ajustari ulterioare , pe care , daca te hotarasti s-o faci , le voi posta (trebuie sa reeditez schema). Iata prima varianta : GU29 amp.pdf Link spre comentariu
Untold Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Interesanta schema, asa ceva vroiam si eu, cu tetrodele in paralel, chiar si-n SE. Ce ma descurajeaza insa la schema dvs. sunt cele 6 tensiuni pentru alimentare....Simularea de SE facuta de Dl. Lazaroiu pentru mine nu implica decat o singura tensiune anodica si cea de filamente, evident.Nu-mi pot bobina singur traful de alimentare, asta e principalul motiv pt care vreau o schema cu o singura, eventual doua tensiuni...Insa, vroiam ceva cu tetrodele in paralel, pt cresterea puterii. M-ar multumi ceva in jur de 20-25W, chiar daca e PP. Un amplif de 9W pe tuburi mai am, si am in lucru inca unul de 2W cu tuburi subminiatura. (6P30B si 6N16B) Vroiam ceva mai fortos si cu alt tub fata de ce am deja construit.Stima. Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 7, 2013 Autor Partajează Postat Martie 7, 2013 Da , asa este , sunt multe tensiuni dar...nu trebuie sa te sperii . Tensiunile anodice se obtin dintr-o singura infasurare cu priza. Oricum , daca vrei putere de peste 20w , obligatoriu trebuie sa te orientezi catre PP. Eu am construit singur transformatoarele ceea ce este un avantaj . Cel de retea este chiar simplu de bobinat , nu trebuie sa te sperii ! Cu 20 w poti folosi chiar boxe de compresie care nu au SPL prea mare . Eu am construit 2 boxe inchise (fara port bass-reflex) cu 2 cai de 24 litri care suna excelent chiar si la 10w . Este absolut suficient pentru auditii in camera . Iti pot trimite schema completa definitiva care include si sursa de alimentare daca te hotarasti . Sunt multe scheme si pe net din care am remarcat un PP cu 4 GU 29 de 70 w cu o schema foarte eleganta. Iat-o: Link spre comentariu
Untold Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Multumesc mult pentru schema, aceeasi schema mi-a fost furnizata prin amabilitatea Dl. Gabriele. Intr-un timp, ma batea gandul sa o fac, insa mai aveam nevoie de inca 2 buc...O sa raman insa cred, la un PP cu 2 tuburi, mai simlplu, cu cate un GU29 pe fiecare canal.Cat despre incinte, am 2 VTP-uri construite dupa un proiect al Dl.Mateescu si de care sunt f. multumit.In ideea asta mi-am facut initial un SE.Sunt foarte tentat sa incerc o schema de PP de 20W hibrid, schema pe care, cu amabilitatea-i binecunoscuta, Dl. Lazaroiu mi-a pus-o la dispozitie.E simpla de tot, LM 358 e la un pret derizoriu, iar Dl. Lazaroiu m-a asigurat de rezultatele f. bune obtinute cu acest hibrid.Sunt incepator in tuburi, nu vreau sa-mi fortez norocul..cel putin deocamdata.. Atasez schema si astept o parere si din partea dvs.Stima. Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 8, 2013 Autor Partajează Postat Martie 8, 2013 Sigur ca da . O schema simpla , usor de realizat . Nu stiu insa cum va tolera Gu29 350v pe grila 2 . Daca dl Lazaroiu si-a dat girul fii sigur ca va iesi ceva bun . Succes ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Sigur ca da . O schema simpla , usor de realizat . Nu stiu insa cum va tolera Gu29 350v pe grila 2 . Daca dl Lazaroiu si-a dat girul fii sigur ca va iesi ceva bun . Succes ! CORECT!Imi cer scuze,a fost o greseala de editare,viteza bat-o vina! Sursa V4 este de 350V,nu de 450V.Va multumesc pentru atentia acordata schemei,altfel ar fi ramas cu acea greseala... Link spre comentariu
Untold Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Va multumesc amandurora pentru corectie si confirmare.Stima. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Lazaroiu!!!! Imi place Amplificatorul propus de tine. In general, hibridele cu final lampa si atac semiconductor suna foarte bine. De fapt e singura combinatie pe care o sustin. Ultrapretentiosii pot folosi LME49720. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Lazaroiu!!!! Imi place Amplificatorul propus de tine. In general, hibridele cu final lampa si atac semiconductor suna foarte bine. De fapt e singura combinatie pe care o sustin. Ultrapretentiosii pot folosi LME49720. Uite aici o bijuterie de amplificator hibrid de acest gen,bineinteles ca se poate utiliza si alt tub final dar cu modificarile pe schema pentru PSF-uri corecte,iar CI poate fi cel recomandat de tine (LME49720),performantele sunt la un nivel inalt,bate de departe orice 2A3 sau alt tub exotic sau foarte scump,bineinteles la categoria de putere pe sarcina de 5W...6W. Acest hibrid SE se bucura si de un autobias,reactia negativa lipseste iar performantele,cel putin teoretic se pot observa in atasamentele de mai jos. Mai simplu de atat nu se poate... Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Nu ati specificat la ce putere se obtine acel nivel de distorsiuni...pentru perfectionisti .De remarcat ca se obtine si un autobias perfect ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Acest hibrid SE se bucura si de un autobias,reactia negativa lipseste...Ee ,reacţia negativă nu lipseşte(C2-R5...).Frumoasă schemă. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Probabil ca Domnia sa se referea la faptul ca Trafo out nu se mai afla in bucla de reactie negativa ... Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Probabil ca Domnia sa se referea la faptul ca Trafo out nu se mai afla in bucla de reactie negativa ... Da,asa este,lipseste NFB total (pe placul audiofililor !!!)...,iar puterea la care sunt date acele grafice este aratata intr-o poza de mai sus, P.average,dar o postez si aici impreuna cu forma semnalului pe sarcina. Raspunsul armonic este excelent...,rar gasesti la o pentoda asa ceva.Este posibil ca folosind CI recomandat de @Misa performantele sa se imbunatateasca radical,daca el merge asa de fain cu nu ordinar de LM358 !!!! C2,R5 este intr-adevar o reactie negativa de tip Schade,anod tub final intrare CI.Multumesc dl.Vali,asa este,schema este frumoasa si extrem de simpla...EL84 ne va multumi intotdeauna.Ca sa fie legat de acest topic,se poate utiliza si GU29 (ampele tetrode in paralel) pentru un SE cu o putere pe sarcina ceva mai mare,daca o sa am timp,voi incerca sa postez si aceasta configuratie,dar cred a astfel de tuburi (duble) ar fi mult mai util de folosit in configuratii PP. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Am alimentat etaje finale SE (EL84/6p14p) în regimul specificat aici download/file.php?id=39827&mode=view ,din aceste motive doresc să propun un alt Ra/Za(mai realist ,nu ştiu de ce simularea prezintă 5000Ω ?) în jurul valori 8600Ω având în vedere puterea specificată/rezultată din simulare(4,6W). Presupunând că modulaţia curentului anodic EL84(ia_0=33mA) atinge ia_min=0mA respectiv ia_max 70mA sinus înseamnă circa 24mA_ef ,dacă calculăm puterea la anod în primar OT(5000Ω) pentru acest curent efectiv nu prea ajungem la rezultatul din simulare(4,6W) în schimb pentru 8600Ω ne potrivim/oarecum cu rezultatul din simulare(5w). Nu strică o oscilogramă simulată unde să vedem ia_min respectiv ia_max sinus(pentru 4,6W) când Ra/Za=5000Ω(nu cred în valoarea 5000Ω pentru regimul şi puterea specificată).Nu doresc/îndrăznesc să "corectez" un proces de simulare(să fiu bine înţeles) dar cred că trebuie reevaluată sarcina(pentru a păstra parametri precizaţi). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum