Vizitator viobio Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Sfatul meu.Presupun ca ampul este pt sufletul tau,deci nu ai de ce sa te grabesti,decit sa te chinui in fel si chip,mai bine mai amini putin constructia mai stringi ceva bani si comanzi un traf la Petra.Altfel totul o sa ajunga o improvizatie..parerea mea.Asa este.Im concluzie, asa o sa si fac. Mai lucrez la ce mai am de lucrat, defazorul, cablare, aranjare matzaraie, teste cu bazaitorul ala si apoi, economii.Multam de povata. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 La schema amplifului meu PP cu GU29 simulata de Dl. Lazaroiu, ce defazor cu tub as putea folosi?M-ar interesa o schema cu 6N2P, 6N1P sau chiar un greieras cum ar fi 6N16B. Cu dubla trioda subminiatura 6N16B as fi cel mai incantat daca as gasi o schema de defazor. :daL.E. Am gasit un defazor cu 6N16B simulat tot de Dl. Lazaroiu.Va rog sa-mi spuneti daca ar fi potrivit pt PP cu GU29. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 Si inca o schema de defazor cu 6N16B. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 schemele astea cu 6H16B sunt o gluma Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 6, 2013 Partajează Postat Iulie 6, 2013 schemele astea cu 6H16B sunt o glumaDe ce credeti asta? Eu am facut 2 montaje pana acum cu 6N16B si ambele au functionat f bine, un srpp si un anode follower (preu pt iesirea din DAC).De ce n-ar merge bine si un defazor? Lampitele astea sunt niste bijuterii! Link spre comentariu
mila Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Nu contest calitatile bijuteriei dar nu e capabila sa atace corect finalul tau. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Nu contest calitatile bijuteriei dar nu e capabila sa atace corect finalul tau.Finalului meu ii trebuie 15V ca sa fie atacat corect. Din schema Dl. Vali (@valderama) simulata de Dl. Lazaroiu reiese ca are cam 13V pe iesire, deci, e foarte posibil sa mearga mai mult decat ok.Poate cu putina "coafura" a schemei din partea Dl. Lazaroiu, va servi cu cinste etajul cu GU29, ocazie cu care rog ca schema sa fie la rezolutie mai buna, unele valori nu se disting clar, eu unul fac confuzii.Mi s-a pus pata pe defazorul cu 6N16B... Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Da, s-a rezolvat! Nu se poate! Ati avut dreptate, Dl. Mila. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 I-am dat de cap defazorului cu LF353, merge acum! Urmeaza sa-l montez pe sasiu si sa-i fac legaturile cu etajul final, care este gata.Revin cu progresele facute, mai am nitel si termin ampliful, exceptand traful de retea pe care-l voi comanda la Petra.Sper... Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Salutari.Astazi am terminat de facut toate conexiunile amplifului cu GU29 si defazor cu LF353 dupa o schema simulata de Dl. Lazaroiu.I-am cuplat boxele, am asteptat cu inima la gura sa se treaca minutul de temporizare al Ua si........... canta! Desi am doar 280V Ua, ampliful functioneaza, se aude excelent. In pauza, n-am pic de brum, fis sau his, ampliful este extrem de silentios. Am incercat sa fac corect traseul de masa si cred ca mi-a iesit. N-am facut nicio masuratoare, canta de capul lui de vreo ora, traful e rece, tuburile hot!Filamentele GU29 sunt in alternativ si n-am pus potentiometru de 100 ohmi pe capete cu cursorul la masa, pentru ca pur si simplu, nu-i nevoie! Brumul este inexistent.O sa fac masuratori, insa astazi il mai ascult asa, sa fac rodaju' la filamente Ampliful se aude mai bine decat am sperat. Multe multumiri Dl. Lazaroiu pentru schema si trafuri de iesire si lui @zal pentru schema de temporizator cu 555 Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Auditie placuta! Filamentele GU29 sunt in alternativ si n-am pus potentiometru de 100 ohmi pe capete cu cursorul la masa, pentru ca pur si simplu, nu-i nevoie! Brumul este inexistent.Asta inseamna ca filamentele sint fara nici o legatura la masa? Daca da, atunci lucruri ciudate se pot intimpla intre filament si catod. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Multumesc.Si da, filamentul e "floating", firele de la filamente sunt torsadate. Ce lucruri ciudate s-ar putea intmpla? :nas:Filamentele le-am legat in serie (cele doua din fecare balon) si in paralel de la ambele tuburi.Comunul filamentelor ar fi bine sa-l pun la masa printr-o rezistenta de 100 ohmi, sau direct? Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Multumesc.Si da, filamentul e "floating", firele de la filamente sunt torsadate. Ce lucruri ciudate s-ar putea intmpla? :nas:Filamentele le-am legat in serie (cele doua din fecare balon) si in paralel de la ambele tuburi.Comunul filamentelor ar fi bine sa-l pun la masa printr-o rezistenta de 100 ohmi, sau direct? Felicitari si asteptam un nou proiect si...,cateva poze cu realizarea finala a acestui amplificator! Da,ati ales solutia perfecta pentru a nu mai fi "flotant" filamentul,comunul lor (al filamentelor!) sa-l conectati la masa printr-o rezistenta (100ohmi...330ohmi). Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Am pus comunul filamentelor de la ambele tuburi la masa printr-un rezistor de 270ohmi/5W, am aceeasi totala lipsa de brum Daca lipesc urechea de tweeter, se aude un foarte usor his. In rest, tacere.Am reusit sa captez o imagine, nemernicii de acumulatori de la camera s-au descarcat exact in momentul creatiei...am ramas pe telefon...Firele de la anozii tuburilor sunt cu izolatie siliconica, "capisonul" e provizoriu, am gasit o solutie super pt ei, o sa va arat cand ii fac. Link spre comentariu
nicoalex Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 In comparatie cu un amplific.cu 6p14p in final cum se aude? Felicitari ptr realizare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum