Untold Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Consumul de 125mA estimat e de fapt mai mare poate ajunge la 300mA pe secundar la varfuri de putere asta tinand cont si de randamentul redresarii ! In legatura cu zgomotul solutia lui zal e cea mai buna : colier din tabla strans cu suruburi si imperecherea atenta a miezurilor . Daca n-ai tinut cont de asta la demontare (ceea ce nu cred ) apare zgomotul suparator care mai poate fi atenuat cu un adeziv elastic , de exemplu cel siliconic care se foloseste la repararea telecomenzilor. Este fluid si nu se intareste niciodata . Ramane ca un cauciuc si asigura si aderenta. Succes ! M-as bucura sa aud amplificatorul cand va fi gata ! Secundarul pt anodica e bobinat cu sarma de 0,3, cred ca-mi va furniza destul curent. Plus ca in alternativ am 320V, dupa filtrare in jur de 500V, dar in sarcina o sa scada pana la valoarea necesara cred. Filtrajul e cu 2 cond de 330uF/400V si rezistorul ala de putere de 470 ohmi.Am tinut cont, sigur, la demontarea miezurilor. Le-am notat cu 1a, 2a, 1b, 2b..etc..Siliconul sanitar n-o fi bun? Ca tot elastic ramane dupa uscare. Degresez bine suprafetele pe care il aplic si..vad rezultatul.Daca da bunul D-zeu, o sa-l ascultam impreuna.Multam de sugestie! Link spre comentariu
zal Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 0,3mm e prea puţin, asigură cam 200mA la o încărcare medie de 3A/mm2. Se va încinge trafo şi va scădea mult tensiunea. Înainte de a mai continua cu el, mai bine analizează puţin situaţia şi reevaluează partea de alimentare. Asta ca să nu fi nevoit să modifici mai tîrziu. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Cam asa-i. O sa fac atunci asa: termin ampliful, las traful nemontat pe sasiu, il tin in probe si daca se incalzeste, imi vand un rinichi si comand un toroidal de la Petra. Am glumit, traful ala scoate in secundar alternativ, cum am mai zis 320V. O sa vad la cat scade in sarcina cu volumul la max (pun ca sarcina un rezistor de 4 ohmi/20W-mai am unul de 470 ohmi cu colier, reglez din colier pana ajung la 4 ohmi).Daca se incalzeste inacceptabil, vad eu ce fac si imi fac alt traf. Oi gasi eu un traf pe care sa-l bobinez.Mare problema cu trafurile astea..iar smps-urile-s si mai scumpe sau greu de facut... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Cam asa-i. O sa fac atunci asa: termin ampliful, las traful nemontat pe sasiu, il tin in probe si daca se incalzeste, imi vand un rinichi si comand un toroidal de la Petra. Am glumit, traful ala scoate in secundar alternativ, cum am mai zis 320V. O sa vad la cat scade in sarcina cu volumul la max (pun ca sarcina un rezistor de 4 ohmi/20W-mai am unul de 470 ohmi cu colier, reglez din colier pana ajung la 4 ohmi).Daca se incalzeste inacceptabil, vad eu ce fac si imi fac alt traf. Oi gasi eu un traf pe care sa-l bobinez.Mare problema cu trafurile astea..iar smps-urile-s si mai scumpe sau greu de facut... Cind ai pus adeziv intre C-uri sa format intrefier combinatia intre ele se face masurind curentul de mers in golCind transformatul este gata si nu mai vibreaza in sarcina maxima , acesta se poate impregna daca este cazul, parerea mea este ca nu merita... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 ...imi vand un rinichi si comand un toroidal de la Petra. Pare scump la prima vedere, dar de exemplu, pe mine m-a costat 290 lei un trafo de 400W cu tot cu transport şi l-am primit după 2 zile prin poştă. Ca ideie: 280V/1A + 10V/1A + 10V/1A ptr anodică, 6,3V/5A x 2 ptr finale, 10V/2A ptr lămpile mici, 40V/0,1A ptr negativare... Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Cam asa-i. O sa fac atunci asa: termin ampliful, las traful nemontat pe sasiu, il tin in probe si daca se incalzeste, imi vand un rinichi si comand un toroidal de la Petra. Am glumit, traful ala scoate in secundar alternativ, cum am mai zis 320V. O sa vad la cat scade in sarcina cu volumul la max (pun ca sarcina un rezistor de 4 ohmi/20W-mai am unul de 470 ohmi cu colier, reglez din colier pana ajung la 4 ohmi).Daca se incalzeste inacceptabil, vad eu ce fac si imi fac alt traf. Oi gasi eu un traf pe care sa-l bobinez.Mare problema cu trafurile astea..iar smps-urile-s si mai scumpe sau greu de facut... Nu este nicio mare problema,v-ati speriat dv.,in ceea ce priveste lipirea cu adeziv A+B,undeva ati gresit,cautati sa repectati si ce spune si Dl. Popa Marius,puneti adeziv intre cele patru U,strangeti in menghina masurand curentul de mers in gol,bineinteles dupa ce curatati foarte bine resturile ramase de la lipirea anterioara,va garantez ca nu are cum sa nu mearga,eu am facut zeci de astfel de "manevre".Am utilizat si POXIPOL dar pentru trafurile mai mari,in special pentru cele rusesti am utilizat UHU+,ma rog,eu doar v-am spus cum am procedat ,in rest...sunt multe solutii. Pentru a stabili ce diametru de sarma va trebuie pentru secundare,bineinteles daca primarul este calculat corespunzator,deci; calculati bine ce curent trebuie sa "tina" secundarele dupa care aplicati formula de mai jos: nu veti da gres,curentul I din formula este in amperi (A),iar diametrul (D) in mm. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Cind ai pus adeziv intre C-uri sa format intrefier combinatia intre ele se face masurind curentul de mers in golCind transformatul este gata si nu mai vibreaza in sarcina maxima , acesta se poate impregna daca este cazul, parerea mea este ca nu merita...Imediat dupa ce am pus Poxipol intre C-uri, am strans in menghina traful, surplusul a iesit afara, nu cred ca s-a format intrefier, C-urile s-au lipit pe exterior de la surplusul de adeziv rezultat in urma strangerii in menghina.Dupa intarire, nu mai bazaia deloc, dupa ce l-am prins in colier pe sasiu, probabil s-a crapat poxipolul si a inceput sa bazaie urat rau. O sa incerc sa ii prind C-urile fiecare cu un colier, il impregnez, apoi il montez pe sasiu daca nu se incalzeste in sarcina.Acum am de lucru cu defazorul, dupa ce l-am facut, l-am testat si functiona, acum nu mai merge.Ceva imi scapa, n-am mai umblat cu el de cand l-am terminat si testat.Multumesc dle Lazaroiu pentru formula. Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Eu as repeta figura cu poxipolul, dupa ce se slefuiesc bine suprafetele de contact, as prinde traful pe sasiu si in paralel as folosi pentru strangerea miezului o menghina din aia mobila, de tamplarie, nu costa mult si poate fi utila ulterior si in alte scopuri.Nu stiu exact cum se numeste, se foloseste pentru a tine stranse placile de lemn...cei care fac boxe folosesc asa ceva, poate ma ajuta cu denumirea...Sau, daca nu e o acrobatie prea mare...as pune traful in menghina si l-as fixa si de sasiu cat timp e strans in menghina...Daca insa traful merge cald ma tem ca nu e o solutie lipirea... Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Eu as repeta figura cu poxipolul, dupa ce se slefuiesc bine suprafetele de contact, as prinde traful pe sasiu si in paralel as folosi pentru strangerea miezului o menghina din aia mobila, de tamplarie, nu costa mult si poate fi utila ulterior si in alte scopuri.Nu stiu exact cum se numeste, se foloseste pentru a tine stranse placile de lemn...cei care fac boxe folosesc asa ceva, poate ma ajuta cu denumirea...Sau, daca nu e o acrobatie prea mare...as pune traful in menghina si l-as fixa si de sasiu cat timp e strans in menghina...Daca insa traful merge cald ma tem ca nu e o solutie lipirea...E o idee buna fixarea de sasiu in timp ce e strans cu menghina. Doar ca traful trebuie pus orizontal, ceea ce inseamna ca, colierul de fixare a trafului va fi perpendicular pe directia de strangere a menghinei, dar asta nu e o problema. Intai sa finalizez ampliful si sa vad daca in probe se incinge traful.Deocamdata ma lupt cu defazorul ca nu vrea sa functioneze Mai ca-mi vine sa fac un defazor cu 6N1P sau 6N2P.....Multam de sugestie! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 D-le, comiti o eroare sistematica, povestile cu slefuiri de contact pt niste miezuri gata slefuite sint niste pretexte pt un minim de efort (tradus lene) miezurile se potrivesa astfel incit curentul de mers in gol sa fie minim. Punct. Chestia cu poxipolu' este hilara, cui foloseste ramine o intrebare cu adresa... Link spre comentariu
carageae Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Eu am presupus ca au ramas resturi de la lipirea anterioara cu poxipol, mi se pare logic sa fie miezurile in contact, daca le pune asa cum sunt va rezulta un intrefier exagerat...evident ca daca miezurile sunt bine slefuite nu mai trebuie refacute suprafetele de contact, eu am intalnit insa transformator dublu C industrial la care suprafetele aratau groznic de denivelate si cu asperitati...Dar pana la urma am emis doar o idee, nu vad ce rost are sa intram in asemenea detalii...sunt alte aspecte la traful asta care nu sunt ok... Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 .... miezurile se potrivesc astfel incit curentul de mers in gol sa fie minim.Miezurile le-am notat, dupa cum am mai zis, inainte de a le desface: 1a, 2a, 1b, 2b, 1c, 2c, etc... exact in aceeasi pozitie le-am si reasamblat. Cat despre slefuirea lor, @carageae are oarece dreptate: si miezurile mele aveau rugina pe suprafetele de contact, ceea ce crea un intrefier, nu? Le-am slefuit cu un smirghel fin (600) aplicat pe o flisa de parchet laminat atat doar cat sa sara rugina.Iar pt eliminarea eventualului de poxipol de pe suprafetele de contact, evident ca voi aplica aceeasi metoda cu acelasi smirghel fin.Sau mai bine arunc trafu-n garla, e la 50 metri de mine (garla, zic..). Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Foarte bine ca ai notat ordinea de desfacere iar indepartarea stratului de rugina este corecta, stringerea ramine principala problema trebuie avut grija ca presiunea pe cele doua ramuri sa fie egalaC-urile sint foarte sensibile la loviri sau deformari, o suprafata rectificata, practic nu se mai poate remedia decit prin o noua rectificare.Este buna idea @carageae referitoare la folosirea unor menghine de timplarie insa trebuiesc puse scindurele intre miez si menghina ca acesta sa nu se deformeze ,iar daca totul este in regula curentul de mers in gol ar trebui sa aibe o valoare de aprox 40-60mA Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Sfatul meu.Presupun ca ampul este pt sufletul tau,deci nu ai de ce sa te grabesti,decit sa te chinui in fel si chip,mai bine mai amini putin constructia mai stringi ceva bani si comanzi un traf la Petra.Altfel totul o sa ajunga o improvizatie..parerea mea. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Sfatul meu.Presupun ca ampul este pt sufletul tau,deci nu ai de ce sa te grabesti,decit sa te chinui in fel si chip,mai bine mai amini putin constructia mai stringi ceva bani si comanzi un traf la Petra.Altfel totul o sa ajunga o improvizatie..parerea mea.Asa este.Im concluzie, asa o sa si fac. Mai lucrez la ce mai am de lucrat, defazorul, cablare, aranjare matzaraie, teste cu bazaitorul ala si apoi, economii.Trafurile astea ma omoara. Mai am de pus un traf la ampliful SE cu tuburi subminiatura 6N16B si 6P30B ca sa-l finalizez. Am trafuri ba prea mici, ba prea mari...Multam de povata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum