gheo23 Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Buna seara tuturor. Uite asa , subit , mi-a revenit pasiunea pentru "lampi". Am construit un amplificator cu 6f3p si pur si simplu mi-a incantat auzul . Acum 30...si ceva de ani ma jucam cu lampi si incropeam la nivel de amator cate ceva , lipeam cu letcon si mirosul pastei de lipit care se gasea pe-atunci in comert imi ardea narile...ce timpuri. Era o joaca care s-a transformat in pasiune , care a revenit , din fericire . S-au schimbat multe de-atunci , inclusiv parul , dar pasiunea a ramas , ca si in cazul multora dintre dv. Amplificatorul de care va spuneam este stereo , cu 4 6f3p si un ecc , clasic .Am muncit mult la transformatoare , stiti ca asta e secretul , dar nu regret nici o secunda . A meritat osteneala . Acum vin cu o rugaminte : am in proiect ceva mai evoluat zic eu , cu 829 . Contez pe faptul ca fiind 2 intr-unul parametrii de functionare sunt cat de cat apropiati . Ei , sa zicem ca asimetria e rezolvata . Va rog sa ma ajutati cu ceva date despre transformatorul de iesire , deoarece am gasit in unele scheme 8k iar in altele chiar 10k impedanta de la placa la placa(anozi). Nu stiu ce sa zic dar mi se pare cam mult pentru tuburi de 20w disipatie anodica , care , dealtfel , ar cam da ceva asemanator cu 6p3c care are impedanta (in pp) injur de 6k . Ce ziceti , ma puteti ajuta ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Buna seara tuturor. Uite asa , subit , mi-a revenit pasiunea pentru "lampi". Am construit un amplificator cu 6f3p si pur si simplu mi-a incantat auzul . Acum 30...si ceva de ani ma jucam cu lampi si incropeam la nivel de amator cate ceva , lipeam cu letcon si mirosul pastei de lipit care se gasea pe-atunci in comert imi ardea narile...ce timpuri. Era o joaca care s-a transformat in pasiune , care a revenit , din fericire . S-au schimbat multe de-atunci , inclusiv parul , dar pasiunea a ramas , ca si in cazul multora dintre dv. Amplificatorul de care va spuneam este stereo , cu 4 6f3p si un ecc , clasic .Am muncit mult la transformatoare , stiti ca asta e secretul , dar nu regret nici o secunda . A meritat osteneala . Acum vin cu o rugaminte : am in proiect ceva mai evoluat zic eu , cu 829 . Contez pe faptul ca fiind 2 intr-unul parametrii de functionare sunt cat de cat apropiati . Ei , sa zicem ca asimetria e rezolvata . Va rog sa ma ajutati cu ceva date despre transformatorul de iesire , deoarece am gasit in unele scheme 8k iar in altele chiar 10k impedanta de la placa la placa(anozi). Nu stiu ce sa zic dar mi se pare cam mult pentru tuburi de 20w disipatie anodica , care , dealtfel , ar cam da ceva asemanator cu 6p3c care are impedanta (in pp) injur de 6k . Ce ziceti , ma puteti ajuta ?************************************************************************************************* Pentru ca ajutorul nostru sa va fie de folos,trebuie sa ne dati mai multe date referitoare la proiectul dv.; doriti un final PP in clasa A,clasa AB1,cam ce aplicatie va avea acest final (amplificator pentru auditie sau de instrument muzical)....?? Eu am facut ceva in acest sens si cred ca Raa=9K ar fi cel mai potrivit pentru un PP cu GU29 (6R3S..sau chiar GU19),dar repet,trebuiesc mai multe date si sigur veti fi ajutat de cineva. Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 30, 2012 Autor Partajează Postat Martie 30, 2012 Buna ziua ! Iata despre ce este vorba . Vreau sa construiesc acest amplificator pentru auditie , de casa . In privinta clasei de functionare nu sunt decis dar cred ca as opta pentru negativare automata , AB1. Am doua miezuri sovietice TC90 ( le stiti , cu siguranta , din tv Diamant ) si din ce am citit pe forum sunt performante dar ...max. 20W ! Ma astept cam la 25 W la o tensiune de 400v de la 829 . Ce ziceti ? Le-as putea folosi ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Buna ziua ! Iata despre ce este vorba . Vreau sa construiesc acest amplificator pentru auditie , de casa . In privinta clasei de functionare nu sunt decis dar cred ca as opta pentru negativare automata , AB1. Am doua miezuri sovietice TC90 ( le stiti , cu siguranta , din tv Diamant ) si din ce am citit pe forum sunt performante dar ...max. 20W ! Ma astept cam la 25 W la o tensiune de 400v de la 829 . Ce ziceti ? Le-as putea folosi ?Sunt miezuri excelente,iar daca aveti experienta si le veti bobina ingrijit si mai ales cu sarma de calitate si izolatii corespunzatoare foarte sigur va iesi ceva bun. Maine sau cel tarziu pana duminica voi incerca sa va pun la punct o mica schema cu aceste tuburi si bineinteles voi incerca sa va recomand cate ceva si pentru realizarea unor transformatoare performante.In general nu prea mai avem ce inventa in domeniul tuburilor electronice,deci insipirandu-ma de pe "ici" de pe "colo" va voi pune la punct o schema,pe care o veti analiza si compara cu ce aveti si dv. in "baza" de date. Cred ca veti obtine lejer 24W cu un nivel de distorsiuni si o banda de frecvente ce-l va incadra (amplificatorul) cu usurinta in normele amplificatoarelor HI-FI. Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 31, 2012 Autor Partajează Postat Martie 31, 2012 Va multumesc anticipat . Eu am mai vazut cate ceva pe net dar transformatoarele de iesire sunt mai dificil de calculat si am gasit diverse surse care dau rezultate diferite . Abia astept sugestiile dvs . Stima ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Va multumesc anticipat . Eu am mai vazut cate ceva pe net dar transformatoarele de iesire sunt mai dificil de calculat si am gasit diverse surse care dau rezultate diferite . Abia astept sugestiile dvs . Stima !O sa primiti schema si toate detaliile,inclusiv cele pentru traful de iesire pe mesaj privat. Link spre comentariu
Vizitator pistabacsi Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Ce mare pacat! :cry: Asteptam si io schema acesta!Am observat ca dl Lazaroiu ajute pe toata lume!Va multumesc!Intrebare la voi:Cine suparat pe dl Lazaroiu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Ce mare pacat! :cry: Asteptam si io schema acesta!Am observat ca dl Lazaroiu ajute pe toata lume!Va multumesc!Nu toata lumea e la fel .......sunt si multe orgolii greu de potolit daca nu imposibil pina una alta bine face Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 pistabacsi stai linistit ca domnul lazaroiu daca a vazut mesajul tau sigur va posta schema si datele transformatorului de iesire si aici. Nu mai zic ca vazand locatia de la avatarul tau sunt sigur ca vei fi tratat cum se cuvine ca oaspete. Nu lasa la greu pe nimeni lazaroiu mai ales daca se materializeaza si in practica efortul depus de el. Link spre comentariu
Vizitator pistabacsi Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Draga Lazaroiu úrVa multumesc pentru ajutor dat.Incerc construiesc schema acesta!Köszönöm ! Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Am primit de la un prieten trei lampi GU30 , pot face un amplificator cu ele?.As vrea o schema SE si una PPAm mai primit si patruGU 50Va multumesc anticipatPe lampa scrie GI 30(asa am gasito cu gogu) Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Am primit de la un prieten trei lampi GU30 , pot face un amplificator cu ele?.As vrea o schema SE si una PPAm mai primit si patruGU 50Va multumesc anticipatPe lampa scrie GI 30(asa am gasito cu gogu) Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Lampa e GI30 , asta tradus din ГИ30 .E aproximativ cu 829B sau GU29 .Cauta o schema cu astea 2.Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Lampa e GI30 , asta tradus din ГИ30 .E aproximativ cu 829B sau GU29 .Cauta o schema cu astea 2.Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Chiar cu ГИ30. PP http://www.techmaniacs.net/file.php?fid=608&key=0 SE-UL http://www.techmaniacs.net/file.php?fid=336&key=0 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum