Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metru din casetofonul Kometa 225c-2

Aleksx

Postări Recomandate

Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu conectarea vu metrului din pozele de mai jos.El a fost luat dintr-un casetofon vechi rusesc Kometa 225C-2.Nu stiu tensiunile de alimentare!!Eu as dori sa il folosesc pentru a arata puterea amplificatorului.Presupun ca a fost facut pentru un semnal liniar, iar eu vreau unul logaritmic.Daca se poate face ceva, va rog sa ma ajutati cu o schema.Nu ma supar daca trebuie sa il fac de la 0. Sunt obisnuit!As dori sa stiu daca se poate face un vu metru cu tranzistorii prezenti pe el si anume BC308A (pe ei scrie 3107 si un gama, am cautat pe google si am gasit echivalentul BC308A).Nu vreau ca vu-metrul sa aiba o sursa separata de alimentare, de aceea sunt dispus sa il fac de la zero, dar nu as vrea sa cumpar alte componente.Am o problema de sanatate si nu prea pot iesi din casa.Si daca tot stau acasa.....Va multumesc anticipat!Imi cer scuze pentru calitatea pozelor!

post-47223-139829410717_thumb.jpg

post-47223-139829410736_thumb.jpg

post-47223-139829410755_thumb.jpg

post-47223-139829410774_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Aleksx

3

• zal

2

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc pentru schema.Eu vroiam unul fara alimentare, de exemplu ca cel de mai jos din poza.Va rog frumos sa ma ajutati sa modific schema si sa o fac pentru tranzistori pnp nu npn cum sunt cei din schema.Poate cineva sa faca lucrul acesta?

post-47223-13982941136_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu inteleg schema aia.... prea complicata.Poate cineva sa imi explice mai babeste.....Am 2 fire rosii care dau curent printr-o rezistenta tranzistoarelor (pozitiile 10 si 12 pe schema vumetrului) si 2 fire verzi (pozitia 11,de pe schema vumetrului, care da plusul ledurilor si 13 care legat impreuna cu 11, face sa se aprinda grupuri de cate 2 sau 3 leduri).Acum intrebarea mea este:Unde leg firele unui difuzor?La care dintre pozitii?Am incercat tot felul de combinatii cu un transf de 6,5V si nu se aprinde nimic.Stiu ca mai sus cineva mi-a zis ca tensiunea de lucru este de 15v, dar nu am vrut sa ard ledurile si in afara de asta nu am o sursa de 15v momentan si nici nu vreau sa aiba o sursa de alimentare.Cum il pot folosi fara sa ii pun o sursa de alimentare? Va multumescAm revenit cu detalii:Am reusit sa il conectez la boxe, dar se aprind cam toate o data, nu pe rand asa cum ar trebui.Am legat pozitia 11(+) si cu pozitia 10(-) la boxa, abia pe la aprox.1/2 din puterea staiei a inceput sa se aprinda ceva.Nu se aprindeau completCred ca trebuie sa modific rezistentele nu?Am vazut ca la unele vu metre de putere auveau o punte redresoare, trebuie sa fac si eu una pentru el?

Link spre comentariu

1. Acel vu-metru sovietic e ptr semnale mici, nu ptr ieşirile unui amplif.2. Orice montaj începe cu sursa de alimentare, altfel te uiţi la el degeaba.3. Schema cealaltă o poţi modifica şi singur, doar inversezi puntea, cond, ledurile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări