Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am transformator,ce amplificator sa aleg pt el?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vreau sa spun ca lam tinut in debara ceva timp si miam zis ca vreau sa fac ceva cu el doar sa gasesc o schema potrivita nu jmenuri de av400 si altele care nu ma atrag deloc,am avut si av400 la acest traf si nu mia placut deloc cum se aud aceste module, nu au basul placut cald doar imping difuzoarele si gata ,nu se aude basul acela placut

Link spre comentariu

Ar alimenta fara probleme 2 module de la mine, chiar si pe 4 ohm la 50-60% din putere.Pt 8 ohm este ok si pe la 80% din putere.Daca ai si minim 20000uF/ramura ca filtraj, e ok.

Link spre comentariu

la ce kituri de amplificare exista pe piata,doar doua se potrivesc tensiunii si puterii trafului:kiturile facute de Claudiu(leco) si celebrul av800(cu toate derivatiile lui)din pacate in regim de functionare 100% loaded traful ''duce'' doar un singur modul.pt a putea alimenta doua module ca cele mentionate mai sus,dupa cum spunea si Claudiu,modulele trebuiesc limitate la o functionare pana in 60% din capacitatea lor pt ca intreg ansamblu sa functioneze in parametrii corecti,daca se cere mai mult ,cel mai dispus distrugerii find traful dupa care difuzoarele(long story).logica e simpla:trebuie tinut cont de randamentul clasei AB(50-60%),puterea si tensiunile trafului si de puterile chiturilor obtinute la tensiunea redresata a trafului(2x90-92Vcc),restul sunt vorbe...

Link spre comentariu

De specificat ca, modulele mele trec in clasaB dupa o anumita valoare, de acolo si randamentul putin mai ridicat, fata de clasica AB.Mai este de specificat ca, orice transformator este conceput pentru sarcina de scurta sau medie durata (zeci de secunde , chiar si peste 1 min), de minim 120% pina la 150% a puterii de fabricatie (la trafurile normale, uz clasic), iar la cele industriale, si de safety, pot ajunge chiar pina la 200%.Mai luam in calcul ca, si un filtraj de foarte buna calitate si valoare mare, peste 30000uF/ramura poate ajuta foarte mult , deoarece se comporta ca un mic "acumulator tampon" de energie.Pentru ca programul muzical normal, are o valoare medie de 40-75% din o sinusoida pura 100%, ca factor de umplere, sau cum se numeste, acest aspect va ajuta mult (capacitate mare de stocare).Evident ca, intotdeauna este recomandat ca pentru un amplif sa fie traful de minim 125% fata de Pmax oferita de amplif, insa in anumite situatii, pot exista si mici exceptii, iar marea majoritate a amplifurilor de pe piata, nu cred ca au ele dimensionate trafurile la 150% fata de pmax a celor 2 canale.Traful prezentat mai sus, este ceva de calitate dupa cum se vede.Acum, userul stie mai bine la ce se "limiteaza"...Eu sint de parerea ca o mica suprasolicitare "muzicala" ,de putere, va duce la un traf "mai cald", nicidecum la arderea lui.Daca luam o groaza de amplifuri de pe piata, marea majoritatea au trafurile subdimensionate, iar la unele japitze chineziste, il au subdimensionat grosolan, de ex de la +/- 90Vcc in idle scade pe la +/- 70 in load, vezi t-amp E800, sau 1050MKII , testat de mine.Beleaua este ca, de ani de zile de cind repar otravuri chinezesti, ale diferitor useri, niciodata nu mi-a venit vreunul cu traf ars, insa finali, am schhimbat "galeti intregi".Deci, in principiu, se poate.

Link spre comentariu

salutare ! tocmai am terminat si cablajele la schema c500,dar am o intrebare,ce tranzistori pot folosi in loc de acele bf-uri asa ca de proba pana o sa gasesc acei tranzistori? oare ar merge 2sc2240 si 2sa970? sau mje350 /mje340 ?

mje340/350 si ii poti lasa acolo. bf-urile alea sunt subdimensionate....parerea mea.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări