Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am transformator,ce amplificator sa aleg pt el?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

la tensiunea de +/-92V nu stiu daca esti in stare sa pui in functiune un amplificator.. mai bine vorbesti cu Leco aici pe forum si iei un modul de la el , gata reglat cu finali ,cu tot , sau de la Sorteh , iei un modul sau doua , si pe deasupra iti iei si o protectie ptr incinta acustica ,respectiv un softstart la namila de toroidal.. ma mira cum ca ai asa subtire sarma in secundar , eu am la 500w 2x40Vac sarma de 2mm :nas:

Link spre comentariu

poi da ok dar sarma in primar e de 1,2 , asa scrie pe el 1kw si apropo lam folosit la 2 module av400 mergeau perfect doar ca nu imi placea sunetul si se si incingeau, tu ai sarma de 2mm in secundar dar trebuie sa ai si in primar groasa ,degeaba ai groasa in secundar daca in primar nu, si apropo daca are cineva timp si ceva piese ar putea sa imi faca 2 module dupa schema pe care am puso pretul il discutam

Link spre comentariu

lam folosit la 2 module av400 mergeau perfect doar ca nu imi placea sunetul si se si incingeau

Pentru doua av400 nu se potriveste fiindca tensiunea de alimentare va fi prea mare +-90V. La tensiunea asta ar merge doua av800, dar traful nu iti da amperajul necesar pentru asa ceva. Eventual ai putea sa-l folosesti cu un singur av800 pe incinta de 8 ohmi.
Link spre comentariu

marcellino, uită de schema aia turcească, te-a atras reclama cu 500W? Eu mă amuz cînd văd scheme cu pretenţii hifi din lumea a treia. Dacă trafo are chiar 1kW, ţine un amplif de 2x200...250W sinus, nu mai mult, dar tensiunea e prea mare, probabil că alimenta un singur canal de 400-500W sinus.

O rebobinare a secundarului cu sîrmă mai groasă ptr o tensiune mai mică, cam 2x50Vca, ţi-ar permite să faci un amplif stereo.

Link spre comentariu

marcellino, uită de schema aia turcească, te-a atras reclama cu 500W? Eu mă amuz cînd văd scheme cu pretenţii hifi din lumea a treia. Dacă trafo are chiar 1kW, ţine un amplif de 2x200...250W sinus, nu mai mult, dar tensiunea e prea mare, probabil că alimenta un singur canal de 400-500W sinus.

O rebobinare a secundarului cu sîrmă mai groasă ptr o tensiune mai mică, cam 2x50Vca, ţi-ar permite să faci un amplif stereo.

Domnule Zal e pacat sa desfac acest transformator pt ca nu are brum nici nu bazaie deloc deci nul desfac
Link spre comentariu

atunci vinde-l si ia-ti unul "ca lumea" , daca vrei sa faci un amplificator stereo.. si pe asta cu brumul , ne-o explici si noua? :nas: banuiesc ca ai vrut sa spui ca nu bazaie urat toroidalul cand e bagat in tensiune , dar oare la fel se comporta si in 75% din sarcina? asta nu este relevant in cazul de fata.. ideea este ca acest traf are sarma din secundar cam subtirica , necorelata cu lungimea ei ,in alte cuvinte are amperajul prea mic la ditamai voltajul ...

Link spre comentariu

Poti sa pui linistit 2 kituri de av800 pe el sau module Leco sau orice altceva care merge la tensiune aia.Eu ti-as recomanda un superleach amp daca vrei sa faci ceva de la zero. Nu e prea greu de pus in functiune, iar in loc de finalii aceia poti folosi niste mjl-uri in capsula to264, mult mai usor de montat.Traful va tine fara probleme pe niste boxe de 8 ohmi. Chiar si 4 ohmi ar tine daca este de calitate si folosesti semnal muzical.

Link spre comentariu

Poti sa pui linistit 2 kituri de av800 pe el sau module Leco sau orice altceva care merge la tensiune aia.Eu ti-as recomanda un superleach amp daca vrei sa faci ceva de la zero. Nu e prea greu de pus in functiune, iar in loc de finalii aceia poti folosi niste mjl-uri in capsula to264, mult mai usor de montat.Traful va tine fara probleme pe niste boxe de 8 ohmi. Chiar si 4 ohmi ar tine daca este de calitate si folosesti semnal muzical.

Exact asta incercam si eu sa subliniez.Semnalul muzical este mult mai putin "agresiv" decit un semnal pur sinusoidal (cum fac eu testele), pe o sarcina fixa.Iar dupa lucratura, se vede ca este un traf de calitate, nu o gioarsa china.Scrie ceva pe el, coduri, tensiuni, etc?Pune o poza cu stickerul, daca are.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări