khrystyan Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Salut la toata lumea! De mult vreau sa imi iau pentru laptopul meu un SSD. Recent am facut un upgrade la rami(de la 1.5 la 4) si se simte o diferenta absolut fenomenala. Recent am observat ca singura componenta slaba in laptopul meu a ramas HDD-ul(WD 80GB/5400RPM/SATA II) care are un lag enorm chiar si cu defragmentarea la zi, Windows original proaspat instalat, curatat cu CCleaner de temporary files si restul... Deci practic nou, iar problema consta in faptul ca sa accesez un folder de 1GB, spre exemplu i trebuie in jur de 7-10 secunde. Asta e SSD-ul pe care mi l-am dorit de mult, si pe care l-am urmarit sa i scada pretul. http://www.pcgarage.ro/ssd/a-data/115gb ... 99-series/ (Sper sa nu se considere reclama, ca nu am nicio legatura cu site-ul... Doar vreau sa isi dea lumea cu parerea in legatura cu SSD-ul) M-am documentat foarte mult timp in legatura cu SSD-urile si am ajuns la urmatoarele concluzii: - SSD-ul trebuie sa suporte functia TRIM (nu prea am inteles ce face, dar are legatura cu viata celulelor de pe SSD... le regenereaza parca...) - Cele mai bune SSD-uri sunt cele cu controler "Sandforce", iar de ferit sunt cele cu controler "Jmicron", ca sunt proaste si dau BSOD-uri si freeze-uri. - Sa instalez doar Windows 7 pe SSD, pentru ca el e singurul care stie sa faca managementul fisierelor pentru un SSD. - Sa opresc functia de defragmentare, pentru ca un SSD nu are nevoie de asa ceva. Cam astea sunt cele pe care le stiu eu... Daca mai are cineva de completat sau a avut de a face cu SSD-urile, il rog sa dea un reply. De asemenea doresc sa primesc sfaturi in legatura cu SSD-urile... Se merita modelul ales de mine? Care sunt setarile speciale care trebuiesc facute unui SSD? Cat are un SSD ca cel din link viata medie? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator Darylrobo Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Cat are un SSD ca cel din link viata medie?Rezistenta la soc 1500GMTBF 1.000.000 ore Temperatura operare 0 - 70 grade C Adica 120 de ani de functionare non-stop, bineinteles daca e activat TRIM-ul. Link spre comentariu
khrystyan Postat Martie 29, 2012 Autor Partajează Postat Martie 29, 2012 WOW! Si eu care ziceam ca daca ma tine 6-8 ani pana vand laptopul, e excelent... Si-a scos banii. Link spre comentariu
khrystyan Postat Martie 29, 2012 Autor Partajează Postat Martie 29, 2012 Nimeni nimic?Cine a mai avut de a face cu SSD-uri? Link spre comentariu
khrystyan Postat Aprilie 1, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Nu isi mai da nimeni cu parerea? Link spre comentariu
Jimmy Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Eu folosesc un Corsair Force 3 de 60 GB, pe interfata SATA3 pe desktop si simt un spor de viteza impresionant, chiar comparat cu vechea matrice RAID0 din 2 HDD.Alte tweak-uri pe care le poti face sunt sa opresti serviciul de indexare al fisierelor, sa opresti system restore, si eventual, sa renunti la page file (partitia swap, portiune de HDD folosita ca memorie RAM) mai ales daca ai 4GB+ de RAM, nu prea mai e nevoie. Link spre comentariu
Vizitator anticupidon Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 am montat calculatoare cu ssd ,am folosit sdd uri OCZ.Corsair,Patriot si Samsung,Intel Normal ,Windowsul se instaleaza foarte repede,dar dupa instalare urmeaza slefuirea sistemului aici e un ghid http://www.tech-forums.net/pc/f128/ssd- ... de-236563/ acuma ,cateva precizari. SSD are nevoie de toate finisarile din ghidu de mai sus ca sa simti ce si cum poate un SSD. Mai e ceva,fiecare SSD e fabricat diferit,si fiecare are avantaje si dezavantaje. cel putin mie OCZ gama Agility 2 mi a dat nenumarate dureri de cap din cauza firmware si am avut cele mai mult SSD ce au crapat la nici 3 luni de la cumparare.erau in garantie,dar clientii nu inteleg ca deocamdata e o tehnologie noua si are inca probleme. cel mai indicat sa iti iei un SSD ce are controlleru facut ´in casa´ asa cum e Samsung,ei dezvolta chipurile MLC,ei fac controlleru,ei scriu firmware ul... nu zic ca restu nu sunt ok...dar din toate SSD urile cel mai bine s a comportant Samsung si Intel,Samsung a venit cu un kit de clonare ce include o versiune full de Acronis . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum