mircang9 Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Din cate am vazut ENC28J60 nu se programeaza ci este comandat prin SPI de un alt PIC. Cand vine o cerere de conexiune de la RJ45 ( Ethernet ) activeaza intreruperea la pinul WOL. In datasheet apare "Ferrite Bead" ( o bobina ) si un transformator Ethernet. Cum ii asignez o adresa IP ( xxxx.xxxx.xxxx.xxxx ) la acest controller ? pentru a comanda prin TCP/IP un releu ? printr-o simpla interfata pe calculator ( ceva gen client si "server" placa cu ENC28J60 si un PIC cu SPI si un releu ) ??? Am vazut ca mai este PIC cu Ethernet PIC18F97J60. Care varianta este mai usoara din cele doua ? PIC18F97J60 sau ENC28J60 ? Mie mi se pare ca ENC28J60 pentru ca nu trebe programat ci doar comandat prin SPI pe cand la PIC18F97J60 trebe sa programez toata comunicatia Ethernet. Sa zicem ca placuta o conectez intr-o retea locala TCP-IP intre calculator si placuta prin portul de Ethernet. Am vazut ca PIC18F97J60 se poate programa cu PICKit2. Astia de la Comet nu aduc varianta I/SP pentru ENC28J60 ci doar cu soclu SO format smd. Asa ca m-am gandit sa m-apuc sa lucrez cu varianta smd a ENC28J60. Maine imi iau un letcon, flux si fludor pentru a lipi ENC28J60 format smd. Care e codul pentru un transformator Ethernet care il pot gasi la Comet ca sa mi le trimita odata pe toate ? Transformator Ethernet am vazut ca este tot un integrat smd. De unde fac rost si de "Ferrite Bead" acea bobina din schema de la pagina 7 ? trebe s-o fac eu sau o gasesc undeva ? Ce inseamna controller stand-alone ? adica nu trebe programat pentru ca nu are pinii PGC si PGD ? adica isi face singur treaba pe partea de Ethernet si comunica date cu celalalt CPU prin SPI sau primeste comenzi prin SPI de la CPU ? adica cand primeste date prin Ethernet genereaza o intrerupere la INTx si trimite datele prin SPI la CPU si invers cand CPU vrea sa trimta date prin SPI la PC remote prin Ethernet ? Cum configurez MAC-ul din PC sau cum configurez calculatorul ca sa fac o retea TCP/IP intre calculator si placuta cu ENC28J60 si un PIC cu SPI cu acel releu ? Nu si-a batut nimeni capu cu ENC28J60 ? ca datasheetul este din 2004 adica e pe piata de cel putin 7 ani !!! Ce parere aveti de ??? Astept raspunsuri, va rog. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 ferrite bead arată așa: dacă ai vre-o placă de ”fax-modem intern” sau de rețea, mai veche, găsești perle de ferită eventual acolo... alea nu se strică decât dacă le sfarmi cu ciocanul... altfel, cred că au și la comet, caută la ferite ceva care să aibă dimensiunile și forma apropiate sau identice cu cele de mai sus... în rest, chipul ethernet pomenit e ultrarăsfolosit în proiectele hobby implicând arduino și/sau routere homebrew, un search pe google te-ar fi lămurit de asta. de asemenea, poți găsi plăcuțe preechipate cu așa ceva (și nu te mai chinui să lipești smd-uri, mai ales că spui că nu ai letcon, nici pistol de lipit, ceea ce îmi spune că nu prea ai idee cum se lipește, așa că... )... caută arduino ethernet shield, și-ți faci idee cam cât te costă o asemenea plăcuță prechipată, cu tot cu pini de conectare pe breadboard, sau la o mufă de 5-6 pini în linie... iar documentația legată de arduino și ethernet îți va răspunde la multe întrebări... numai să știi engleză/italiană... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum