Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC18F26K20

liviu_h1

Postări Recomandate

Salut!nu stiu programare, dar vreau sa ma apuc treptat sa invat. Am vreo 500 de bucati de pic18f26k20 smd si vreau sa le pun la treaba, sa imi fac una-alta cu ele, bineinteles ca singur nu am cum sa reusesc. pentru inceput am nevoie de o schema de programator care sa poata scrie acest microcontrolerul, de preferat pe usb.Este bun cat de cat, accest PIC? are oscilator incorporat, iesire de pwm, este mai bun decat pic16f628? Nu ma uit in datasheet pentru ca momentan sunt..praf si nu prea inteleg mare lucru din foaia de catalog.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liviu_h1

3

• MifTy

2

• Liviu M

1

• nooob64

1

Top autori în acest subiect

Controllerele sunt chiar interesante.Programator - pe vremuri se vindeau pe forum clone de pickit2. Cred ca (inca) e cea mai buna varianta.

Link spre comentariu

500 de bucăți și mai e și smd...sper să mă înșel, dar când o să te apuci de lipituri, o să-ți cam blestemi zilele... bine că măcar ai de unde lua după ce-o să arzi unul, două, trei... :rade: eu aș sugera 2 lucruri:1. pickit2, clonă sau original, cum au spus și colegii deja. dacă mai ai COM, aka port serial la pc-ul pe care-l ai la dispoziție, poți face și un siprog base, la care lipești un cablu-bandă cu pini...2. caută pe net o schemă de placă de dezvoltare, și dă-i drumul...sau iei o schemă de placă de dezvoltare generică, adapteaz-o la concret, aka la picul tău, și gata...numai s-o faci ”manu propria”... la sfârșit, o să fii suprins de câte lucruri noi ai învățat...și, de curiozitate, cum naiba te-ai potcovit cu 500 de picuri??? :nebunrau:

Link spre comentariu

chestia este ca vreau sa fac ceva util cu ele, nu sa imi bat joc. 500 e o suma mica. pot face rost de aproximativ 2000, originale microchip 100%. de lipit le voi lipi cu statia de aer cald. lipitul ar fi ultima problema. totusi as vrea sa fac eu programatrul, tocmai pe ideea ca mi-ar mai intra ceva in sfecla din domeniul microcontrolerelor.

Link spre comentariu

... programator?

eu zisesem de placă de dezvoltare, programator nu cred că poți face cu ăsta... sau, cel puțin, o să ai probleme serioase la conceperea softului necesar!!! :)

sfatul meu: pickit2. sau dacă stai bine cu banii, pickit3, care a apărut recent...

poți și să-l faci singur, sunt p-aici 2 topice despre pickit2, dar o să ai nevoie de un alt programator cu care să programezi 2550-ul ăla...

dacă ai la dispoziție un pc mai vechiuț cu COM și LPT, pune un xp pe el, ia mplab, datasheeturile de pe situl microchip, și vezi că există vre-o 50 de variante de programatoare folosind porturile astea.

problema e că tu ai mcu-urile smd, și pentru astea nu prea există socluri.

pe lângă asta, mcu-ul e destul de nou, și nu e deloc un mcu de început de gamă, să poți găsi tutoriale pe alese pentru el...

eu zic să iei o placă de dezvoltare generică, și să lipești un mcu pe un adaptor TH (through hole), ca să-l poți băga într-un soclu TH cu 40 de pini, de pildă, și să începi clasic, cu aprinderea unui led...

inspiră-te de aici: http://www.gooligum.com.au/tut_baseline.html

Link spre comentariu

mi-am facut adaptoare de la ssop la dip sa ma pot juca pe bread board, iar daca o sa realizez vreo aplicatie ii pot incarca softul pe placa. o sa iau un pckit sau imi fac unul. are cine sa imi programeza acel pic de pe placa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări