avengers Postat Aprilie 17, 2006 Partajează Postat Aprilie 17, 2006 Salutare.Un prieten de-al meu are un ecran laptop.Ce as putea sa fac cu el.M-am gandit ca as putea sa-l leg la placa video.....dar o mare problema....mufa lcd-ului are vre-o 20-25 de pini.Da-ti-mi shi mie un sfat. Link spre comentariu
one Postat Aprilie 17, 2006 Partajează Postat Aprilie 17, 2006 http://forum.macbidouille.com/index.php ... =interface http://www.geocities.com/p9019/lcdpanel Link spre comentariu
Vizitator MCL2k6 Postat Iunie 5, 2006 Partajează Postat Iunie 5, 2006 Salutare,e o cale sa legi LCD-ul de la laptop la calc.Eu am facut-o pentru un panou dintr-un laptop Daewoo. Panoul era LG (Goldstar) LP121s1-D. Asta mi se pare ca are niste controlere in ea. Sunt chipurile line-drivers si dupa aceea mai e o placa cu niste cipuri. Partea buna e ca are cate 6 biti intrare pt. fiecare culaore. Daca inmultesti, ies 255 mii de culori.Uite cum am facut. Am luat o placa video mai veche (S3Trio 64V+) care inca are VESA Feature Connector (VFC). Asta e un conector de 26pini, folosita pe vremuri sa legi de placa vid niste placi decodoare MPEG, placi de capturi, etc. VFC-ul are 8 biti de iesire (asta e partea nashpa).Io am facut un cablu de 25 pini dintr-un cablu pt. floppy, pe care am pus o mufa de 25pini cu care se lega portul paralel de placa de baza.Pe net gasesti pin-out pentru VFC.Legi primul bit pe MSB pentru rosu al panoului, ai doilea bit pe MSB - verde si al treilea MSB pe albastru.Acu urmatorii 3 biti al panoului le legi impreuna, si la astea conectezi al 4-lea bit de la feature connector. Tot asa procedezi cu restul de 4 pini ramasi.Daca ai lucrat bine, ar trebui sa ai 256 culori pe panou.De asemenea tre sa conectezi Hsyn, Vsync si Blanking la panou. Blanking de obicei se conecteaza pe pinul Enable sau DTMG (cum am io).Din aceasta configuratie mai mult de 256 de culori nu se pot obtine. Totusi zic ca panoul LCD merge asa pentru un server de ex.Am uitat sa-ti zic ca trebuie alimentat background-light-ul LCD-ului (de obicei 5 sau 12V) si LCD-ul in sine (3.3 ori 5V, depinde de modelul LCD).Cauta pe google modelul LCD-ului tau si o sa gasesti acolo pinout-ul si tensiunile de alimentare. Link spre comentariu
Vizitator kovu_tlk Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 Caut de vreun an pinoutul de la displayul meu si nu-l gasesc desi este un pannel folosit la mai multe laptopuri. Google zice numa de replacements. Placa cu vesa am un geforce 2mx400 la 64 ram si pentru un server m-ar ajuta mult o chestie d-asta. LCDul este un hitachi tx36d85vc1caa. Daca imi gaseste cineva pinout la el raman etern indatorat :goodman: Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 Daca gasesti doar replacement-uri, asta inseamna ca si lcd-ul tau si replacement-ul sunt compatibile la pini, astfel poti sa cauti pinout-uri pentru replacement-uri, care implicit se vor potrivi cu al tau :yawinkle:Later edit: Pacat ca forumul ala e in franceza, engleza era mai clara. Oricum, bine ca exista destui translatori online (stiu linkuri destule, nu e nev sa postati) Link spre comentariu
Vizitator kovu_tlk Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 Pai da replacements cu acelasi nume. Daca gaseam alternative iti dai seama ca ma prindeam Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum