Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMD HDD

Vizitator andreidumitrescu

Postări Recomandate

Salut.Sper sa fi postat bine, daca nu, rog un moderator sa mute topicul unde crede ca pot primi un raspuns.Problema: Am un hdd sata de 2.5" care are un smd ars. Am desfacut PCB-ul de pe hdd si se pare ca smd-ul ard este pus pe alimentarea SATA.SMD-ul are o dunga intr-o parte (dioda, condensator ?!) si pot distinge literele KEU, cu un mic punct sub litera U.Imi poate spune cineva ce reprezinta acest cod? Am cautat intr-o lista cu coduri smd, insa nu am gasit si codul meu...Multumesc frumos, astept un raspuns

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorinpavel

1

• iod2

1

Top autori în acest subiect

In general acolo este o dioda zenner pentru protectie.Verificati daca unul din capete duce la masa.Merge si cu ea scoasa dar daca sursa scoate mai mult riscati sa se buseasca hdd de tot.Succes

Link spre comentariu

Din pacate am ajuns acasa prea tarziu si nu am reusit sa fac poza, dar...intr-adevar este vorba de o dioda TVS.Am scos dioda si am reusit sa fac un backup rapid.Sa aveti o zi buna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări