Vizitator andreidumitrescu Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Salut.Sper sa fi postat bine, daca nu, rog un moderator sa mute topicul unde crede ca pot primi un raspuns.Problema: Am un hdd sata de 2.5" care are un smd ars. Am desfacut PCB-ul de pe hdd si se pare ca smd-ul ard este pus pe alimentarea SATA.SMD-ul are o dunga intr-o parte (dioda, condensator ?!) si pot distinge literele KEU, cu un mic punct sub litera U.Imi poate spune cineva ce reprezinta acest cod? Am cautat intr-o lista cu coduri smd, insa nu am gasit si codul meu...Multumesc frumos, astept un raspuns Link spre comentariu
iod2 Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 cred ca este o dioda, dar fai totusi o poza la placa. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 In general acolo este o dioda zenner pentru protectie.Verificati daca unul din capete duce la masa.Merge si cu ea scoasa dar daca sursa scoate mai mult riscati sa se buseasca hdd de tot.Succes Link spre comentariu
Vizitator andreidumitrescu Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 multumesc pentru raspunsuri, am sa fac o poza imediat ce ajung acasa. Link spre comentariu
Vizitator andreidumitrescu Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Din pacate am ajuns acasa prea tarziu si nu am reusit sa fac poza, dar...intr-adevar este vorba de o dioda TVS.Am scos dioda si am reusit sa fac un backup rapid.Sa aveti o zi buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum