Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Marantz SD 8020-misiune imposibila?

paul_ral

Postări Recomandate

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul_ral

58

• zal

9

• vali2006

3

• dj01fad

2

Top autori în acest subiect

Vârsta își spune cuvantul. Idlerul de la rola intermediară este uzat si nu mai transmite corect miscarea de rotație. Idlerele pe care le am eu au sectiune rotundă si originalele sunt pătrate. Va trebui să demontez mecanismul si sa masor cu sublerul dimensiunile idlerului.

Link spre comentariu

Am dorit să fac o comparație cu idlerul de la SD-6020, așa că am desfăcut mecanismul de transport. Mecanica la 6020 este identică celei de la SD-8020, dar mai simplă: are doar un optocuplor si lipseste un elecromagnet. Este printre cele mai simple mecanici pe care le-am vazut.

Mecanica SD-8020

Posted Image

Comparativ, mecanica de la SD-6020

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Am observat la 8020 ca o bucată din arcul aflat sub mecanismul rolei intermediare lipseste si de aceea cred că arcul nu imprimă o tensiune suficientă menținerii rolei pe pozitie si de aici miscarea nu se mai transmite si rolei take-up. Am modificat un pic arcul, pus totul la loc, vad că merge. Cu toate acestea, tot trebuie sa fac rost de un idler: OD-19mm, IN-17, grosime 2mm

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Am observat la 8020 ca o bucată din arcul aflat sub mecanismul rolei intermediare lipseste si de aceea cred că arcul nu imprimă o tensiune suficientă menținerii rolei pe pozitie si de aici miscarea nu se mai transmite si rolei take-up. Am modificat un pic arcul, pus totul la loc, vad că merge. Cu toate acestea, tot trebuie sa fac rost de un idler: OD-19mm, IN-17, grosime 2mm

Am un SD8020 intact la care eu am prajit D546C ( l-am desfacut sa vad de ce functioneaza :) si am scapat surubelnita in procesor ) . Te pot ajuta cu foto si orice alte informatii din interior. Ma intereseaza daca ai folosit D546C sau daca il ai disponibil , deoarece as dori sa-l reactivez si eu pe al meu. Multumesc.

Link spre comentariu

Salut, cunosc opera?iunile din link, am studiat cu mare aten?ie cam tot despre seria SD 8000-9000, fotografii am si eu o gr?mad?, realizate pe parcursul recondi?ion?rii. In prezent deck-ul este functional. M? bucur c? l-am repus

Editat de paul_ral
Link spre comentariu

Ma bucur ca l-ati pus in functiune. Integrat am gasit spre fericirea mea asa ca va multumesc si va inteleg. Idlerele le-ati gasit originale sau ceva "echivalat", intrucat si la mine vor trebui inlocuite ?

Cu stima.

Link spre comentariu

Inca nu am gasit idlerele, am cumparat un set dedicat dar acestea au sectiune rotunda, nu dreptunghiulara cum sunt originalele. Le-am pus pe cele originale inapoi, am mici probleme pe derulare inapoi, dar nu intotdeauna. Oricum, sunt multumit si asa, de redat o face foarte bine.

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

Salutare

topic vechi din 2016, poate cineva mai este pe aici...

Deck tot Marantz 8020
Am luat o punga de 20 de bucati OPB818 de la Mouser. Am comandat si setul de curele de la Black Reel, urmeaza sa vina...

Optocuploarele le-am schimbat de 3 ori, puse mai jos, mai sus, verificate sa fie paralele, sa nu dea rola in ele sau sa fie sub ele, puse fetele de plastic pe alte opto noi, ce sa mai, repetata operatiunea de 3 ori, degeaba, nu tine play, ff, rwd.

Ce gresesc?

Curelele sunt obosite, cand bagi caseta face un mic RW, acum abia il face, nu e ce trebuie.
Play invarte caseta, nu sta pe loc, vu-metere merg ambele, sunetul este ok pe melodie, nu intarziat.

Trebuie sa vina si curelele zilele astea, dar pana atunci, imi scapa ceva, sau este de la curele de nu tine play, fwd, rwd?

Multumesc,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări