paul_ral Postat Aprilie 7, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2016 Astăzi am lucrat puțin la partea mecanică și am înlocuit idlerele și arcul de la mecanismul de derulare. Arcul era deformat și nu asigura un contact ferm. Acum derulează în ambele sensuri fără probleme. Greu cu restaurările astea! Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 unul dintre cele mai frumoase/captivante topicuri intalnite aici pe forum.Succes in continuare ! Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Multumesc pentru aprecieri. Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Felicitări pentru inițiativa de a posta absolut toate defectele întâlnite împreună cu poze detaliate!Multi depanatori se feresc să posteze asemenea detali însoțite de poze. Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 12, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Din pacate timpul nu-mi permite sa ma ocup cum se cuvine de depanarea aparatului, o fac printre picaturi, dar cu placere. Nici informatii prea multe nu se gasesc iar de piese de schimb sub nicio formă. Componente electronice se mai gasesc, uneori mai cumpar placi electronice de la alte deck-uri, de pe care scot piesele de care am nevoie. Fiind destul de rar pe la noi nimeni nu ma poate ajuta cu masuratori pentru referinta. Constructia aparatului îngreunează depanarea, pentru a ajunge pe spatele PCB-urilor trebuie sa scot toate mufele, sa desfac o gramada de suruburi si sa deconectez cabluri de legatura. Editat Aprilie 12, 2016 de paul_ral Link spre comentariu
kotzo79 Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Felicitari pentru acest topic minunat si pentru pasiunea ta Paul! Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Din păcate sunt câțiva colegi care le pun bețe-n roate începătorilor ca si paul_ral, prin diverse tertipuri!Chiar câțiva maeștri în electronică s-au retras de pe acest forum din cauza unora care se cred atotștiutori. Editat Aprilie 12, 2016 de cata82 Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 13, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2016 (editat) Pana acum nu am intampinat astel de probleme.Profit de aceasta ocazie sa-i multumesc colegului tehnic dan pentru cadoul facut - un deck Marantz SD 230. I-am gasit si inlocuit curelele si l-am curatat de uleiul cu care a fost uns din belsug. Un deck nu se unge decat in locurile specificate de constructor si doar cat este suficient Editat Aprilie 13, 2016 de paul_ral Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 16, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Am verificat solenoidul de pe circuitul de PLAY, este functional. Chiar și la 10V cu greu pot trage axul afară. Am verificat apoi toti tranzistorii de pe placă si sunt buni. Verificat apoi pe pinul 31 de la iesirea PLAY a microcontrolerului și am 10V, deci la intrarea circuitului pentru funcția PLAY am semnal. La ieșire, pe solenoid am doar 5V. La derulare FF/REW frana se ridică, am inițial cei 20V timp de 1ms, apoi tensiunea coboară la 10V. Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 18, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2016 Noutăți de pe front... Prin cautarile mele pe net am găsit, din întâmplare, o imagine cu un deck Grundig MCF 600 ce avea panoul frontal demontat. In imagine se putea vedea, la comenzi, butoanele ALPS asemanătoare cu ale Marantzului. Tot din întâmplare, am dat pe OLX de un asemenea deck și l-am cumpărat doar pentru aceste butoane. Nu m-a interesat restul desi pare functional, cu toate ca a încasat o lovitură destul de zdravănă. Asa arata MCF-600 fără panou frontal Am demontat butoanele, le-am montat pe plăcuța de comandă și am refăcut traseele exfoliate Și... PLAY A plecat la sfert de cheie, merg toate comenzile - nu am încercat REC. Fiind noapte am probat cu căști, lucreaza doar un canalul stâng, dreptul nu îmi indică nimic. Dacă ating intrarea pe placă se simte în cască și pe VUMETRU. Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 19, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Am mișcat putin de cablurile din spatele mufei pentru casca si sunetul a revenit si pe celălalt canal, însă nu am indicatie si pe vumetru. Din ce în ce mai bine! Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 După rezolvarea problemelor pe placile logice si de comanda, atentia se mută pe placa de bază. Am vetificat tensiunile pe circuitele Dolby si am valori mult mai mari decât cele din schema. Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Am înlocuit condensatorul de pe intrarea în LM1101N cu Elna Silmic2 si circuitul integrat, noul integrat montandu-l pe soclu. Acum se aude foarte bine pe canalul stanga, voi repeta operațiunea si pe dreapta, după ce voi gasi un alt integrat. Mai am un pas! Cumpar LM1101N! Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Voi încerca și varianta înlocuirii LM1011N cu NE645B pe care le am la dispoziție de pe niște plăci de Grundig. Din ce am citit, substituirea este posibilă fără modificarea arhitecturii din jurul circuitului Dolby. Link spre comentariu
paul_ral Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 (editat) Final de poveste: restaurare Marantz SD-8020 misiune reușită. Incepută prin martie 2012, restaurarea s-a terminat în aprilie 2016, deci patru ani, cu o pauză destul de mare, timp în care am finalizat alte proiecte. Așa cum spuneam în postul de mai sus, am înlocuit LM1011N cu NE645B care sunt niște integrate mai accesibile și pe care le aveam la dispoziție. Înlocuirea nu a necesitat alte modificări pe placă După înlocuire: sunet foarte bun, capul de redare reglat ”după ureche” - dar l-am nimerit. Sunet asemănător unui magnetofon. Vor urma niște reglaje conform manualului de exploatare și cu siguranță se va auzi și mai bine. La final, o poză de grup: Am în plan înlocuirea condensatoarelor de pe placa de bază cu Elna, Nichicon si WIMA, asa că subiectul nu va fi închis. Mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit cu sfaturi, idei și au urmărit această provocare! Editat Aprilie 21, 2016 de paul_ral Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum