Vizitator razvi_b0ss Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 cred ca am gasit o prima greseala...pe R14 si R15 ale mele scrie 5WR33J...intr-o poza cu amplifurile facute de voi, pe aceleasi R14,15 scrie 5W0Ω33J si masurate dau 3Ω...ceva nu e bine Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 notatia R33 inseamna 0,33 ohmi deci nu-i nici o diferenta.. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 joe: curentul scade cand temperatura ajunge la 150C si curentul depaseste 10A. Nu se ambaleaza la infinit, dar oricum pusca.Cel mai fain lucru e ca multa lume ridica in slavi prastia asta si o mai pun si pe site-ul personal, sa aiba noi adepti. :snakeman: Link spre comentariu
Vizitator razvi_b0ss Postat Ianuarie 27, 2007 Partajează Postat Ianuarie 27, 2007 ce sa ma fac cu amplifu asta?nu reusesc sa il pun in functiune :prayer: toata ziua l-am sacait la cap...dar nimic.daca nu reusesc o sa inceapa sa-mi iasa peri albi si il arunc...de obicei cand nu imi iese ceva ma razbun pe acel ceva prin lovituri cu ciocanul sau...depinde :axe: Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 27, 2007 Partajează Postat Ianuarie 27, 2007 ai pus bine piesele?Sigur aici e problema.Sau ai incurcat niste valori.Inca ceva.Cand alimentezi nu alimenta direct. Inseriaza niste rezistente sa limiteze curentul la o valoarea rezonabila, sa nu iasa artificii in caz ca ai gresit ceva. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 27, 2007 Partajează Postat Ianuarie 27, 2007 Da, poti sa pui rez de 2,2... 10ohmi pe + si -. Link spre comentariu
Angel-boy Postat Februarie 2, 2007 Partajează Postat Februarie 2, 2007 Salutare , am inceput sa fac si eu amplificatorul cu mosfet , dar sunt cam nelamurit in privinta tensiuni de alimentare. Eu as vrea sa alimentez cu + - 65 v , in schema este + - 55 , care dintre acestea este mai bune , si de ce ? Multumesc Link spre comentariu
petre_s Postat Februarie 2, 2007 Partajează Postat Februarie 2, 2007 cum sa reziste la 65V? 55 volti este limita, nicinu ar trebui sa ajungi la tensinea asta ;) Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 2, 2007 Partajează Postat Februarie 2, 2007 Salut! Ma bag si eu cu o recomandare.Eu iti recomand a doaua schema postata, cea spaniola care merge foarte bine. Eu am realizat-o si am fost surprins de cum se aude si cum se comporta. Daca ai nevoie de radiatoare sau miezuri de traf clasice spune fiindca am vazut ca esti din Constanta si te pot ajuta eu. Link spre comentariu
joe Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 joe: curentul scade cand temperatura ajunge la 150C si curentul depaseste 10A. Nu se ambaleaza la infinit, dar oricum pusca.Cel mai fain lucru e ca multa lume ridica in slavi prastia asta si o mai pun si pe site-ul personal, sa aiba noi adepti. :snakeman: sharky: ti-am zis in postul anterior k sunt de acord cu asta.nu am luat de pe nici un site prostia, am citit si mai apoi am avut ocazia sa ascult un astfel de amplificator kre dupa ce ajungea la o anumita temperatura se cam "partaia" (asta cu vgs constant) de acolo am dedus.mc pt explic.caty uite aici o skema buna pe care nu am facut-o dar am auzit-0 k sa zic asa si mai e si simpla zic eu.totu e sa ai piese de calitate si....rabdare.bafta. Link spre comentariu
Bogdantog Postat Martie 5, 2007 Partajează Postat Martie 5, 2007 Salut. am terminat si eu acest amplificator si as avea cateva intrebarieu l-am facut cu semireglabil ca in schema originala. as dori sa-i pun superdioda dar :1. Ce semireglabil sa pun de 2,5 ca in schema originala sau 5k cum este in schema lui IPA 4002. cum sa o leg (superdioda) in locul semireglabilului detailat va rog daca se poate sa explicati.Eventual daca aveti timp sa desenati pe schema originala.cu stima Bogdan Link spre comentariu
caty Postat Martie 5, 2007 Autor Partajează Postat Martie 5, 2007 salut ....o superdioda folosita de mine la acest amplificator ...am folosit ca tranzistor un Bc 413 ...insa poti folosi si un BD 139 ..e mai usor de prins pe radiator ...rezistenta reglabila de 2,2Kohmi , iar cealalta rezistenta am puso de 1,7Kohmi .....borna " A " o legi inspre partea cu C5 iar borna "B" inspre partea cu T4 ps : in locu semireglabilului P1 legi superdioda ! Link spre comentariu
Bogdantog Postat Martie 5, 2007 Partajează Postat Martie 5, 2007 multumesc caty pentru rabdare si explicatie.as mai avea o intrebare daca folosesc bd 139 trebuie izolat de radiator ca si finalii sau nu? Link spre comentariu
caty Postat Martie 5, 2007 Autor Partajează Postat Martie 5, 2007 da...trebuie izolat ! sau poti sa`l prinzi peste unul din finali ...atunci ar citi temperatura exact de pe final Link spre comentariu
Angel-boy Postat Martie 5, 2007 Partajează Postat Martie 5, 2007 eu tot sunt putin nelamurit...o poza cu superdioda pe montaj are cineva ? sau superdioda separat ? va rog Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum