Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator de impuls

cosmos

Postări Recomandate

Salut! Am si eu nevoie de o schema unui generator de impuls (vezi foto). Am incercat o simulare cu un 555 dar nu lucreaza cu toate ca in schema se pretinde acest lucru.Multumesc!

post-18111-139829409566_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmos

7

• yo9hnf

4

• iuli09

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un astfel de generator cu ambele perioade reglabile gasesti in acest topic :

viewtopic.php?f=66&t=94377

eu am construit montajul si este functional insa vad ca tu ai nevoie de niste perioade foarte scurte pe care nu stiu cum o sa le poti verifica .

schema este luata de pe acest site :

http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html

tot acolo o sa gasesti si modalitatea de calcul a perioadelor .

Link spre comentariu

O schema ceva mai complexa cu care sa pot monitoriza frecventa si durata impulsului si care sa asigure o functionare mai fiabila poate ma ajuta careva, eventual ceva gata facut. Eu vreau sa controlez un impuls electric cu durata impulsului intre 30 microsecunde si 3milisecunde si frecventa impulsului intre1hz si 100hz si afisaj, iar daca asigura o plaja de reglare mai mare cu atat mai bine. Astept pareri.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Probabil ca nu ai citit cu atentie tot materialul ; probeaza functionarea fiecarui monostabil in parte .Acolo ai 2 monostabile care se comanda unul pe celalat ;fiecare are posibilitatea stabiliri constantei de timp.Cu ce vizualizezi rezultatul?Numai simularea ai facut-o? Si aia incorecta.

Link spre comentariu

O schema ceva mai complexa cu care sa pot monitoriza frecventa si durata impulsului si care sa asigure o functionare mai fiabila poate ma ajuta careva, eventual ceva gata facut. Eu vreau sa controlez un impuls electric cu durata impulsului intre 30 microsecunde si 3milisecunde si frecventa impulsului intre

1hz si 100hz si afisaj, iar daca asigura o plaja de reglare mai mare cu atat mai bine. Astept pareri.

Cum vine asta ?

Stii ce-i aia o perioada ? O perioada poate avea doua "perioade" ?!

Cred ca ce vrei tu (si nu stii sa explici ceea ce vrei si nici nu specifici unde o sa folosesti montajul) este un semnal dreptunghiular cu factorul de umplere variabil. Se poate face foarte usor cu un microcontroller.

Posted Image

http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-width_modulation

Link spre comentariu

M-am exprimat exact dupa eticheta aparatului daca e greu de inteles asta e.

Frumoasa atitudine ! Din ce ai postat tu inseamna ca aparatul genereaza X Hz timp de X ms, dupa care se opreste (sau reia ciclul). Aparatul tau cicleaza etapa pe care am scris-o eu mai sus, sau face decat un ciclu dupa care se opreste ? Gandeste-te ca daca nu ai mai fi atat de secretos cu privire la obiectiv, poate s-ar gasi cineva care sa iti dea un sfat despre cum sa imbunatatesti respectivul obiectiv.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Deci ,aparatul are la iesire trenuri de impulsuri cu frecventa de 1Hz (1s) . Inteleg ca e 30us...2,5ms in 1 iar in 0 e 0,2s...10ms . Ori eticheta e gresita ori desenul. Sau frecventa de repetie variaza.Mai 'rumega' odata ideea si dupa expune-o.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări