Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinta pt subwoofer

Vizitator spanisheyes

Postări Recomandate

Vizitator spanisheyes

vreau sa-mi fac un woofer si ideea e ca nu stiu exact cum sa-i fac incinta:am fost la un tip care si-a facut un woofer fara airisire si se auzea destul de bine pe urma am fost la un alt tip care avea niste boxe cu difuzor de bass si tweeter si se plngea ca are airisirea pre mica si asta se simtzea si un pic in sunet. intregarea mea este : de ce la ala fara airisire se auzea bine si la ala cu airisire(mai mica) se auzea aiure?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extrem

5

• radue

4

• FIXVID

2

• Bogdi16

1

Top autori în acest subiect

Deaorece viteza aerului care iesea din porturi era prea mare depasea 24m/s....cea ce e mult..se aude un vajait..Solutia ar fii sa mai adauge un port sau sa lageasca actualele porturi...dar sa nu faca asa ceva...fara sa calculeze intai..intr-un program..Dar..din moment ce nu o pus din prima bine porturile..ma indoiesc ca stie ce is aia parametrii :goodman:

Link spre comentariu

o incinta inchisa e mai toleranta decat una vented daca nu le calculezi in fct de parametrii t\s ai difuzolrului... cred ca cea vented a avut prost norocu sa nu fie acordata bine din cauza tubului pus aiurea (ca si dimensiuni) si de aceea nu se aude bine

Link spre comentariu

Boxa inchisa se auzea mai bine pentru ca, in caz de gresesti sa zicem cu 20 % proiectu (adica il faci la plesneala) rezultatele raman aproape aceleasi.In schimb ce la boxa cu bass reflex (tub) ajunge sa gresesti 10 % si calitatea dispare....

Link spre comentariu

nu este usor proiectezi un bassreflex:de ex daca pui un volum cu 20% mai mare poate sa creasca groupdelay-ul destul de mult, se modifica frecventa de acordare a cutiei ( daca dimensiunuile portului/porturilor raman neschimbate ) si poate sa sune faorte aiurea; plus ca trenuie sa fi atent la mai multi parametrii ai incintei: viteza aerului care iese prin prturi, excursia mambranei, de recomandat sa ramana in limita liniara, plus ca se recomanda si un filtru activ pt a se corecta rapsunsul daca este nevoie si neaparat pt a limita cursa membranei; decxi e mai greu si mai mult de lucrat la o cutie bassreflex, dar rezultatele vor vi suparioare fata de cea inchisa :yawinkle: la o incinta inchisa daca cresti volumul cu 30% nu prea ai ce sa patesti rau, poate coboara mai jos cu vre-o 5 Hz, dar diferenta aproape insesizabila...

Link spre comentariu

Ideea e ca daca nu te pricepi la ceea ce a spus snake mai sus...sa faci o incinta inchisa ca vei avea rezultate mai bune :rock: Acuma in functie de parametrii difuzorului poti deduce pentru ce tip de incinta e difuzoru...asta nu inseamna ca nu va funciona bine in orice incinta ... dar, daca faci boxa recomandata vei avea un sunet mai bun .I-a vezi cat de greu se lasa membrana apasata (apaso putin in jos) daca merge greu..e bine bass reflex ... daca merge usor....e bine inchisa.

Link spre comentariu

I-a vezi cat de greu se lasa membrana apasata (apaso putin in jos) daca merge greu..e bine bass reflex ... daca merge usor....e bine inchisa.

Cred ca-i invers :axe:
Link spre comentariu

loool :finga: mai e o observatie de facut la incintele inchise:-excursia membranei creste proportional cu volumul incintei (ma rog .. daca nu proportional oricum creste cu volumul incintei)-gd creste la fel cu marirea volumuluideci nu e bine nici o incinta prea mare .. vei avea bas mai coborat dar nu vei avea un bas f clar si puterea iti va fi limitata din cauza excursiei

Link spre comentariu

loool :finga: mai e o observatie de facut la incintele inchise:-excursia membranei creste proportional cu volumul incintei (ma rog .. daca nu proportional oricum creste cu volumul incintei)-gd creste la fel cu marirea volumuluideci nu e bine nici o incinta prea mare .. vei avea bas mai coborat dar nu vei avea un bas f clar si puterea iti va fi limitata din cauza excursiei

ai dreptate in legatura cu excursia mmebranei, dar numai sub 30 Hz aceasta incepe sa creasca ( am luat urmatorul ex: HP-15S in cutie de 100L si de 600L iar diferenta la 30 Hz era undeva in jurul a 5-6 mm mai mult pt cutia de 600L la putere de 800 W, la 400 sau mai putin nu cred ca este vre-o problema mare, jar la 50 Hz daca era de 2-3 mm era mult )...am luat acest difuzor pt exemplu pt ca este destul de potrivit pt incinta inchisa datorita parametrilor...group delay-ul creste foarte putin, si acela la fel la fecvente foarte joase si cu valori extrem de mici, insesizabile...
Link spre comentariu

Ia baga parametrii in basbocs si vezi unde e situata linia, mie mi-o arata pe la 0.5 cm de closed, iar pana la vented mai sunt cam 4-4.5 cm :axe: ia simuleaza si o cutie cu volumul de 90 L si vezi cum este liniara pana pe la 100 Hz si dupa aceea incepe sa cada lin, F3-58 hz, F6-45Hz si F10 aprox 35 Hz...asta mai pt incepatoriIn primul rand factorul Qts este de 0.528 , deci este mai mare de 0.4 deci se recomanda cutie inchisa...Acum ce mai zici?AAA vreau si eu argumente cum ca ar fi pt reflex ( din parametrii ) :finga:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări